Versloeg Braziliaanse presidentskandidaat klaagt Twitter

De São Paulo Hof van Justitie heeft geoordeeld in het voordeel van de Braziliaanse versloeg presidentskandidaat Aécio Neves in de laatste ontwikkelingen van een rechtszaak waar de politicus eist details van de Twitter-gebruikers die hem trollen.

Neves had aanvankelijk gevraagd het IP-gegevens en andere informatie van Twitter gebruikers die had hem naar verluidt te koppelen aan diverse criminele activiteiten, evenals druggebruik, tijdens de verkiezingscampagne.

De 66 auteurs van zogenaamd aanstootgevende berichten zijn onder andere filmmakers en academici, evenals journalisten. Later, juridische team van de politicus zei dat het had ten onrechte onder een aantal van deze namen en uitgesloten 11 Twitter-gebruikers uit de lijst.

Volgens de krant Folha de São Paulo, São Paulo rechtbank vastgesteld dat uit de 55 namen, had 20 gebruikers het produceren en verspreiden van content die Neves in verband met criminele activiteiten.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Twitter heeft een beroep gedaan op het feit dat de gebruikers het recht op vrijheid van meningsuiting en dat de schending zou effectief censuur te vertegenwoordigen. Het bedrijf heeft niet gereageerd op de verzoeken van de website voor commentaar.

Rechter Helmer Amaral werd geciteerd door Folha als te zeggen dat, terwijl de vrijheid van meningsuiting is een grondwettelijk recht, het belang van de onschendbaarheid van de persoonlijke levenssfeer en het recht op schadevergoeding te zoeken zijn ook beschreven in de Braziliaanse grondwet.

Neves ‘advocaten betogen dat de gebruikers worden betaald om lasterlijke online content te verspreiden.

Na het verliezen van de presidentiële campagne – Neves had 51 miljoen stemmen, terwijl verkozen president Dilma Rousseff had 54,5 miljoen stemmen – de verslagen kandidaat, die noemt zichzelf “een woordvoerder van een nationaal verlangen naar verandering,” heeft geuit bezorgdheid over elektronisch stemsysteem van het land en verzocht om een ​​speciale audit van de machines aan de Hoge Electorale Hof.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters