Uiteindelijk zal 90% van de tech-budgetten buiten IT-afdelingen

Twaalf jaar geleden de technologie-uitgaven buiten de IT was 20% van de totale uitgaven voor technologie, het zal bijna 90% worden tegen het einde van het decennium.

Dat is de laatste voorspelling van Gartner, die merkt op dat een groot deel van deze verandering plaats met IT-uitgaven wordt gedreven door de digitalisering van de inkomsten van bedrijven en hun diensten.

Zoals Gartner verklaart het

Organisaties worden digitaliseren segmenten van het bedrijfsleven, zoals het verplaatsen van marketinguitgaven van analoog naar digitaal, of het digitaliseren van de onderzoek en ontwikkeling budget. Ten tweede zijn organisaties digitaliseren hoe zij hun klanten heeft om hogere klantenbinding rijden. Ten derde zijn ze draaien digitalisering in nieuwe inkomstenstromen. Dit resulteert in ieder budget steeds een IT-budget.

Met andere woorden, het raakt alles. Gartner gaat verder met te voorspellen dat organisaties de rol van een “chief digital officer ‘, die deze nieuwe werkelijkheid zal begeleiden zal leiden – en tot 25% procent van de organisaties zal een CDO in de komende drie jaar.

De vraag is, hoe zal dit vergelijken met de CIO rol? Zoals Gartner-analist David Willis legt het, de CDO “speelt op de plaats waar de onderneming voldoet aan de klant, waar de omzet wordt gegenereerd en de missie volbracht. Ze zijn verantwoordelijk voor de digitale business strategie. Dat is een lange weg van running back office IT. ”

Dus CIO’s zullen worden verbannen naar de backoffice, back-room server stuff, terwijl de CDO krijgt al het plezier, get-de-aandacht-van-het management spul, zoals cloud, social, mobile en Big Data? Gartner zegt dat er een zeer zichtbare rol van CIO’s ook:.. “CEO’s willen dat hun CIO’s om hun invloed gevoeld, waar de onderneming voldoet aan de buitenwereld Ze willen dat de CIO om de krachten die hun bedrijf zal onderscheiden ontketenen Ze willen niet de CIO besteden al hun tijd het automatiseren van de back office. ”

En IT-leiders van alle strepen – of ze nu CIO of CDO’s – moet “een laser focus op hun klanten”, aldus Willis. “Als je niet kan uitleggen hoe elk project in uw discretionaire budget van invloed op de eindklant of burger, doe het dan niet. CIO’s in elke branche erkennen dat het focussen op de klant is de belangrijkste motor van innovatie. De kans dat een klant uw merk zal aanbevelen aan een vriend of collega zaken. ”

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

(Foto: US Bureau of Labor Statistics.)

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen