Cloud moet nu uw eerste keuze voor grote IT-projecten, zegt Britse regering

Alle centrale overheidsdiensten in het Verenigd Koninkrijk zal nu moeten voorrang cloud-diensten bij de aankoop van IT.

The Cloud First beleid is erop gericht om te helpen Britse overheid voldoen aan haar belofte dat de helft van de nieuwe IT-uitgaven zal zijn op de publieke cloud-diensten in 2015. Het kabinet wil de kosten van IT-voorziening halveren door het vervangen van op maat gemaakte IT-systemen met off-the-shelf cloud diensten, met name voor generieke diensten, zoals e-mail.

De regering heeft haar digitale strategie document, dat schetst hoe intensief gebruikte openbare diensten ‘digitale standaard’ zal worden gemaakt onthuld. De verschuiving kan uiteindelijk besparen £ 1,7 miljard per jaar, de regering hoopt.

In het kader van het beleid, voor het eerst in 2011 vermeld, Whitehall afdelingen aanbreken van IT-projecten zullen moeten aantonen dat zij hebben voor het eerst een publieke cloud service, en vervolgens een private cloud service overwogen, voordat hij zich op een andere vorm van IT-dienstverlening.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

De IT Reform Group, een Cabinet Office lichaam, zal controleren of cloud-diensten zijn voldoende aandacht gekregen voor de goedkeuring van de budgetten voor IT-projecten. De controles zullen worden toegepast op IT-projecten met een totale cost of ownership van meer dan £ 5 miljoen.

Cabinet Office minister Francis Maude zei dat het beleid moet de opname van de dienstverlening te verhogen door middel van de, G-Cloud, het raamwerk voor overheidsopdrachten, dat een pool van cloud-diensten voor openbare lichamen om uit te kiezen.

De nieuwste versie van de G-Cloud framework, G-Cloud III biedt meer dan 5.000 IaaS, PaaS, SaaS en andere aanbiedingen van 708 leveranciers, 83 procent van die kleine en middelgrote ondernemingen.

Deze diensten zijn over het algemeen gekocht via de; CloudStore, een online catalogus, en zijn gericht op een breed scala van openbare lichamen, waaronder de lokale en centrale overheid, de NHS en de politie.

Opname van cloud services bij de overheid stijgt, met CloudStore verkoop raken een, all-time high in maart van dit jaar, en waardoor de totale uitgaven aan G-Cloud services tot £ 18,2 miljoen.

Maar deze omzet vertegenwoordigen een fractie van de totale uitgaven aan IT door de Britse regering elk jaar, dacht te zijn in de regio van £ 18 miljard.

G-Cloud programma directeur Denise McDonagh erkende de overheid is nog een lange weg van een belangrijke overgang naar cloud-diensten, maar zei haar Cloud First beleid zal aansporen op adoptie.

“Dit is nog steeds klein in verhouding tot de totale overheid IT-uitgaven, en de overgang naar grootschalige inkoop van IT-diensten als een commodity niet ‘s nachts gebeuren. Zal de goedkeuring van een Cloud First beleid een extra impuls voor Whitehall en de bredere publieke sector te bewegen te geven in deze richting “, zei ze in een verklaring.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie