Amazon EC2 snijdt prijzen weer; onderhoudt concurreren strategie met Microsoft, Google

Amazon is gedaald haar EC2 cloud computing-diensten prijzen voor de 26e tijd, zoals de cloud reus blijft vellen over de besparingen van zijn steeds groeiende expansie terug naar zijn klanten.

De retail draaide cloud gigant heeft opnieuw snijd de prijzen van de Amazon Web Services is voorzien in een poging te voren rivalen concurrerend blijven.

Het bedrijf kondigde kortingen van meer dan een kwart voor EC2 gereserveerde exemplaren met Linux / Unix, Red Hat Enterprise Linux en SUSE Linux Enterprise Server, met maar liefst 27 procent. Deze gelden voor M1, M2, M3 en C1 bijvoorbeeld gezinnen.

De prijsverlaging gereserveerde exemplaren zal besparingen tot 65 procent, vergeleken met on-demand gevallen, aldus het bedrijf in een blogpost.

Als Amazon’s cloud-platform toename in omvang en schaal, zijn de marges van het bedrijf geleidelijk verminderd loop van de tijd. De besparingen worden vervolgens doorgegeven aan de klanten die, in een tijdperk van uitbestede cloud-diensten en een steeds aantal beschikbare platforms-niet beperkt tot Google Compute Engine en Microsoft’s Azure platform-up kon en vertrekken naar een ander platform.

Amazon’s Jeff Barr zei in de blog post dat deze prijzen zijn terug te vinden op alle drie de gereserveerde bijvoorbeeld modellen-lichte, middelzware en zware benutting-on aankopen gedaan op of na 5 maart, die vandaag de dag.

In begeleiding, de cloud reus zei diegene die servers minder dan 15 procent van de tijd moeten houden met on-demand instances, die tussen de 15-40 procent zou kiezen voor licht gebruik, tussen de 40-80 procent voor middelgrote gebruik, en iets hoger moeten voor zwaar gebruik.

Hier is de verdeling van de prijsverlagingen over elk exemplaar

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

De; laatste prijsdaling was in februari, toen zij de on-demand prijsstelling voor EC2 gevallen verlaagd met gemiddeld 10-20 procent.

Vorige week, Amazon daalde prijzen op de meldingen en messaging-diensten voor zijn AWS platform. Zowel Amazon Simple Queue Services (SQS, voor berichten) en Amazon Simple Notification Service (SNS, voor meldingen) zijn geworden geoptimaliseerd en werden de prijzen gedaald tot deze wijzigingen te weerspiegelen.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle