EU en de VS in het eerste gezamenlijke cyber security stresstest oefening

De eerste gezamenlijke cyber security stresstest oefening tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten gaat vooruit vandaag in Brussel, België.

De dag-lange oefening, genaamd ‘Cyber ​​Atlantic 2011’, zal een reeks van cyber-crisis scenario’s te simuleren om te onderzoeken hoe de twee continenten zou niet alleen gaan met elkaar, maar ook samen te werken, in het geval van een cyber-aanval op kritieke internationale infrastructuur.

Tussen de twee bondgenoten, zal de EU-Agentschap voor netwerk- en hand-in-hand met het Amerikaanse Department of Homeland Security te werken, om twee bijzonder belasten kwesties te testen om het vak informatica.

De twee scenario’s zal een aanval te verkennen op basis van geavanceerde aanhoudende dreigingen, vaak aangeduid als buitenlandse natiestaten met de mogelijkheid om kritische ‘real-world’ infrastructuur aan te vallen, en de andere zal een gefaseerde aanval op supervisory control en data-acquisitie systemen te betrekken (SCADA ) aan de macht generatie infrastructuren.

Meer dan twintig EU-lidstaten zijn betrokken bij de oefeningen van vandaag, met zestien ‘actief te spelen’, evenals de Europese Commissie, hogerhuis van de EU, het leveren van high-level richting.

In Londen deze week, wereldwijd toonaangevende experts, afgevaardigden en politici bijeen om te bespreken hoe de lopende uitgifte van cyber-criminaliteit en natiestaat cyberveiligheid aan te pakken. Het evenement kwam een ​​dag nadat de Britse elektronica inlichtingendienst waarschuwde dat cyber-aanvallen tegen het Verenigd Koninkrijk waren “verontrustende niveaus”.

Ondertussen heeft de Amerikaanse zowel China en Rusland beschuldigd van het gebruik van cyber spionage zijn handel en technologische geheimen te stelen, in een poging om zijn eigen economische situatie te versterken, verklaarde in een intelligentie verslag voorgelegd aan het Congres.

State inlichtingendiensten, academische instellingen en particuliere bedrijven ‘all target’ van de Verenigde Staten, maar het rapport alleen naar buiten met de naam China en Rusland.

Spy chief: UK cyberaanvallen op ‘verontrustende’ niveaus; Voormalig minister van Binnenlandse Zaken: ‘Frankrijk tikte Britse regering e-mails; Cybersecurity door de nummers: Hoe erg is het, de website UK:? Cameron roept op tot internet openheid

Ons onderzoek en ontwikkeling is onder vuur “, een senior Amerikaanse inlichtingendienst ambtenaar zei.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond