Dell aan te klagen Philips, beweert beeldbuis prijsafspraken

Dell, die op de rand van going private, klaagt Philips, ontleend aan in de klacht dat de elektronica maker vast de prijs van kathodestraalbuizen in het afgelopen decennium.

Volgens een klacht ingediend bij een federale rechtbank in Austin, Texas, heeft Dell beweerd dat ambtenaren van een Amerikaanse eenheid van Philips samenspanden om de prijzen van kathodestraalbuizen beheersen. Zoals gerapporteerd door Bloomberg, beeldbuizen (CRT’s) waren een nietje component in standaard televisietoestellen en computermonitoren voor de flat-panel revolutie.

De klacht dat de Philips-managers die de prijzen voor beeldbuizen bleef wereldwijd opgeblazen stuurde agenten voor een ontmoeting met andere bedrijven en vergelijken toelichting op vraag van de consument, de verkoop prijzen, marktaandeel en manieren om de concurrentie te beperken. Een aantal soortgelijke rechtszaken met inbegrip van anderen “gewond door Philips,” evenals “co-samenzweerders” zijn aan de gang, op basis van het depot.

Vorig jaar, Philips, LG Electronics, Panasonic, Toshiba, Samsung SDI, en Technicolor werden allemaal individueel beboet door de Europese Commissie na de overheidsorgaan oordeelde dat de bedrijven waren allen betrokken bij de vaststelling van de prijs van beeldbuizen. Collectief, was het prima, ter waarde van meer dan 1 miljard euro hoewel veel van de bedrijven hebben besloten om de beslissing in beroep.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Dell is op zoek naar financiële schadevergoeding, juridische kosten en een jury op basis van onderzoek.

Dell kan nemen andere bedrijven naar de rechter, maar het heeft ook onlangs zelf gevonden, aan de ontvangende kant, de rechtbank klachten. Na het gaan prive voor $ 24400000000, werd de computer maker management team beschuldigd van het verkopen “Dell op de goedkope,” en daarom tekort doet investeren partijen. Als gevolg hiervan, investeerder Catherine Christner diende een pak met Delaware Chancery Court.

De aandeelhouder muiterij niet ten einde. Investeren partijen, waaronder Alpine Capital Research, Schneider Capital Management, en Dell’s grootste onafhankelijke aandeelhouder, Southeastern Asset Management, van plan om tegen te stemmen, de “ondergewaardeerd” buy-out.

Het bedrijf, in het vierde kwartaal de winst, van $ 530.000.000, of 30 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 14310000000, dat is een daling van 11 procent jaar-op-jaar.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren