CSIRO snijdt banen en sluit sites in de begroting squeeze

federale overheid Australische bureau voor wetenschappelijk onderzoek, de CSIRO, zal snijden meer dan 500 banen, terugschroeven onderzoek en sluit meerdere locaties als het voelt de druk van meer dan AU $ 111.000.000 aan bezuinigingen in het; laatste federale begroting.

Volgens de CSIRO personeelsvereniging, de Gemeenschap en de Publieke Sector Unie (CPSU), de regering bezuinigingen op de organisatie komen om rond AU $ 115.000.000, met inbegrip van de AU $ 111.400.000 budget cut en een aparte ‘dividend efficiency’ snit van AU $ 3.400.000 .

De CSIRO’s chief executive, Dr Megan Clarke, heeft aangegeven dat de organisatie verwacht tot 420 full-time medewerker posities gesneden door het einde van juni 2015, met een verdere 80 full-timers zullen worden door juni 2015 als haar externe inkomsten blijven dalen zoals voorspeld.

De CSIRO had, al aangekondigd, het zou 300 full-time banen te schrappen als gevolg van een herstructurering ingegeven door de dalende externe inkomsten, en de organisatie heeft meer dan 400 posities verloren sinds juli vorig jaar.

Enterprise Software; TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie:? Bill Morrow, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent, innovatie, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek financieringsronde

De CSIRO ontving eenmalige budget financiering van AU $ 32.200.000 voor 2013-14 om de ontslagen te financieren.

Volgens de CPSU, heeft de onderzoeksorganisatie genoteerd en bevestigde de bevindingen in het federale Commissie van de Algemene Rekenkamer dat het moeite heeft om te herstellen, te onderhouden en te bedienen zijn groot en divers vastgoedportefeuille.

Echter, de CSIRO zei dat er geen extra middelen in de begroting te helpen bij het omgaan met een AU $ 175.000.000 onderhoud tekort.

Volgens Clark zal de CSIRO onmiddellijk beginnen met de sluiting van acht van haar sites, waardoor het totale aantal op 48.

De sites worden gesloten onder meer de Campbell, Crace en Yarralumla sites in de ACT, Victoria’s Highett laboratorium, Geelong-Belmont in Victoria en Armidale’s Arding veldstation, die zal worden verkocht.

Daarnaast zijn er een aantal gebieden zijn aangegeven in Victoria, NSW, Queensland en te sluiten. De CSIRO aangegeven was het niet nog niet duidelijk waar het personeel van deze sites zouden worden verplaatst.

De Clarke’s Annual richtingen verklaring bleek ook welke gebieden van onderzoek de CSIRO zou terug op de schaal als gevolg van de begroting squeeze. Deze omvatten de landbouw, voedsel, gezondheid, energie en middelen, productie, milieu en radio-astronomie.

De CPSU zei het gebied van onderzoek dat CSIRO is van plan om terug te schalen of te verlaten totaal zijn

1. Landbouw, Voeding en Gezondheid: Management van plan om te stoppen met het onderzoek in de neurowetenschappen en colorectale kanker, behalve met betrekking tot voeding.

2. Energie en middelen: de Conventie van olie en gas werk zal worden geherprioriteerd. Geothermisch onderzoek zal volledig verdwijnen en kortingen zal worden gemaakt in andere activiteiten, zoals het afvangen en opslaan en efficiënt energiebeheer. CSIRO stopt ook het onderzoek naar vloeibare brandstoffen.

3. Productie, productiviteit en diensten: Activiteiten in bioscience, nanowetenschap, apparaat engineering en systemen, en hoge prestaties metaalindustrie zullen allemaal worden verminderd.

4. Milieu: Investeringen in stedelijk water onderzoek zal worden gesneden met inbegrip van alle werkzaamheden die momenteel op de Highett Laboratory in het kader van het water voor een gezond land vlaggenschip. De totale investering in de sociale en economische wetenschappen zal vallen. Totale investering in de terrestrische biodiversiteit onderzoek zal worden verminderd. Mariene biodiversiteit wordt defunded, in het bijzonder onderzoek dat momenteel door de rijkdom van Oceans vlaggenschip op bathymetrie en het mariene milieu in kaart brengen.

5. Radio Astronomy: Er zullen bezuinigingen op onderzoek in de radio-astronomie, astrofysica en binnen de Sterrenkunde en Technologie thema. Er zal een vermindering van de inspanning op het Parkes en Narrabri faciliteiten zijn en de Mopra faciliteit zal helemaal worden gesloten.

Deze bezuinigingen op CSIRO zijn kortzichtig en destructief, “zei CSIRO’s personeelsvereniging president Dr Michael Borgas.” Ze zullen blijvende schade aan CSIRO en het vermogen om nieuwe uitvindingen en cruciale onderzoek te leveren voor de volgende generatie van de Australiërs.

De vakbond zei dat de organisatie had al moeite om de kosten te snijden, snijden 400 banen in de afgelopen negen maanden, en nog eens 300 verwacht te gaan voor het einde van dit jaar.

Deze bezuinigingen op de publieke financiering van CSIRO kon niet op een slechter moment, “zei Borgas.” Deze bezuinigingen zal betekenen meer science werknemers zullen hun baan verliezen en nog belangrijker onderzoek zal niet worden gedaan. CSIRO beheer zou kunnen worden geconfronteerd met de verschrikkelijke vooruitzicht van het krijgen van een aantal gebieden van onderzoek helemaal.

De inkrimping aankondiging komt als Liberal MP, Dr Dennis Jensen, ontploffing wetenschap en defensiebeleid van zijn eigen partij, beschrijft hen als “dom” tijdens een toespraak deze week geleverd in het Parlement.

Centraal in de kritiek Jensen was de Abbott regering AU $ 20000000000 medisch onderzoek fonds, waarin hij zei is onsamenhangend en ontbrak wetenschappelijk inzicht.

Er lijkt een gebrek aan begrip van hoe de wetenschap werkt, worden “Jensen, een voormalig onderzoeker, zei in zijn toespraak van gisteren.” Een van de adviseurs [Ik werkte met] zelfs gesuggereerd dat een fysicus werken bij CSIRO die hun baan konden verloren krijgen een medisch onderzoek! Ik weet dat sommige mensen denken dat ‘natuurkundige’ en ‘arts’ hetzelfde klinken, maar dit is te veel.

Is dit de financiering van het medisch onderzoek gaat het algemeen, of specifiek gericht te zijn op kanker, de ziekte van Alzheimer en dergelijke? Hoe gaan we om die onderzoekers bron? “Zei hij.” Ze groeien niet aan de bomen, en de opleiding nodig is, is lang en moeilijk, en zeer lange doorlooptijden nodig zijn.

Jensen suggereerde dat de waargenomen crisis in Nederlandse wetenschap werd verhoogd door het ontbreken van een specifieke minister wetenschap.

Het is de eerste keer dat we hebben geen enkele wetenschap minister sinds 1931. Ik ben bitter teleurgesteld dat mijn angsten zijn uitgekomen gehad. Dit is een kritieke portfolio, “zei hij.” Geen enkele G8 natie ontbreekt een speciale minister van wetenschap en dit belooft veel ziek voor onze toekomst.

De schaduw minister van hoger onderwijs, onderzoek, innovatie en de industrie, Kim Carr, vandaag zei dat de bezuinigingen op de CSIRO zal een ‘verwoestende uitwerking op de Australische wetenschappelijk onderzoek aqnd sector “te hebben.

“CSIRO is onze premier wetenschappelijk onderzoek organisatie, met een internationale reputatie, en is het brein achter een aantal van cutting-edge ontdekkingen, zoals Wi-Fi, de eerste effectieve behandeling griep, Relenza, en de Hendra virus vaccin, onder vele anderen, “aldus Carr.

CSIRO is nu in het proces van worden ontdaan door een regering die geen wetenschap minister, geen wetenschapsbeleid en, zoals het houdt demonstreren, absoluut geen begrip van de voordelen van het wetenschappelijk onderzoek, heeft “, zei hij.” Dit zijn kortzichtig, ziek -considered, kostenbesparende maatregelen die diepe en enorm schadelijke gevolgen voor Australische deskundigheid, innovatie en het potentieel voor nieuwe banen zal hebben.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde