Cloud onvrede: Hoe Amazon kan ons helpen ontdekken en curator alles beter

ontsteken

Ik heb geen papieren boeken meer te lezen. Met een vreemde kleine uitzondering zal ik u over het later vertellen, ik kan de laatste keer dat ik pakte een fysiek boek niet herinneren.

Dat wil niet zeggen dat ik niet lezen. Ik lees gulzig. Ik breng elke ochtend het lezen van nieuws rapporten, analyses, essays, blog postings – al het mogelijke om te komen op snelheid op de onderwerpen waarvoor ik een domein of persoonlijk belang.

Op rustige nachten, soms mijn vrouw en ik las tijdens het diner. Ik had gelezen voordat ik naar bed ga. Ik heb zelfs gelezen in de badkamer. Oh kom op! Je doet het ook. Geef het toe.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Ik heb gewoon niet lezen op papier. Ik lees met mijn computer, mijn tabletten, mijn telefoon. Ik lees artikelen in zak, rechtstreeks op het internet, PDF-handleidingen – en ik lees het gebruik van de Kindle app.

Amazon is veel innovatiever dan Google, Apple – of elke andere tech bedrijf in het bestaan. Hier is waarom.

Ik heb veel van Kindle boeken. Mijn virtuele bibliotheek nog verbleekt in vergelijking met de omvang van de fysieke bibliotheek ik had toen ik hier Florida tien jaar geleden bewogen.

Destijds hadden we meer dan 19.280 pond van boeken. Gezien het feit dat ze meestal werden de handel paperbacks, dat is bijna 4.000 boeken. Het is erg duur bewegende 4.000 boeken. Het is nog moeilijker om een ​​manier om ze allemaal op te slaan te vinden, om hen curator op een manier die browsen handig maakt, en nog steeds ruimte voor andere bezittingen.

Toen mijn vrouw en ik kochten onze eerste huis vier jaar geleden, hadden we al zwaar geïnvesteerd in Kindle boeken en gingen papierloos. We gescand in veel van onze meer belangrijke boeken. We hebben besloten dat we niet willen tot tweederde van het huis besteden aan opslag media.

Dus kregen we ontdoen van alle, maar veertien boekenkasten van onze boeken. Niet lachen. Dat was nogal een daling. Dat is minder dan duizend resterende boeken. We zijn zwak. We konden ze niet allemaal te dumpen. Sommige, zoals alle boeken over Windows 98 en programmeren van Palm-apparaten, waren gemakkelijk te gooien.

Dat brengt me terug naar de Kindle. Twee maanden geleden, kon ik niet heb u verteld hoeveel Kindle boeken die ik heb. Om een ​​of andere reden, heeft Amazon niet dat de informatie weer te geven. Ik heb zelfs belde Amazon ondersteuning en ze konden die informatie niet verstrekken.

Maar online, dingen veranderen, zelfs als je niet de ene installeren van updates. Nu, als je naar je Kindle bibliotheek op de site van Amazon, is er een telling van boeken. Ik heb 1298 Kindle books. Met 128 GB opslag op mijn iPhone, zou ik waarschijnlijk fit mijn hele collectie op mijn iPhone.

Denk na over het verschil. Een iPhone in mijn zak, in vergelijking met vijf mannen die een dag en een half tot een vrachtwagen te laden, en een andere dag en de helft van een vrachtwagen te laden. Deze jongens werkte 10 uur per dag, dus we hebben het over 150 manuren aan mijn papieren bibliotheek (en andere bezittingen) te verplaatsen. Mijn Kindle bibliotheek kan leven in mijn zak, en is altijd beschikbaar in de cloud.

Ik heb toegang tot andere media bibliotheken die in de wolk te leven. Bijvoorbeeld, ik heb een grote bibliotheek van films en tv-shows op Netflix. Voor tien dollar per maand, het is alles wat ik kan eten. Dat is een stuk goedkoper dan het huren van een opslagruimte aan de dvd’s te houden en, eerder, alle VHS-films die ik gebruikt om te verzamelen.

Voor een vergelijkbare prijs, ik heb Hulu’s tv-shows, en iets minder indrukwekkend film collectie. Ik heb alle films op Amazon Prime. En ik heb een multi-miljoen lied muziekbibliotheek opgeborgen op Spotify.

Dat is een enorme hoeveelheid media. Het is razend meer dan mensen gebruikt om toegang te hebben. Toen ik opgroeide, als je wilde een tv-programma te kijken of een film te zien, je zag wat je werden gegeven door de drie grote tv-netwerken, of wat was in de bioscoop. Als een film is niet meer te zien in het theater, kon je niet kijken. Periode. Als u een aflevering van uw favoriete programma gemist, heb je pech.

Je zou een kopie van Chitty Chitty Bang Bang niet kopen totdat bijna twee decennia nadat hij het theater verlaten. Na zijn gebroken hart als een kleine jongen voor het niet kunnen overtuigen van mijn ouders om me te nemen, kocht ik een kopie, zodra deze beschikbaar op VHS werd.

Vandaag de dag, natuurlijk, als het niet op Netflix en Hulu en Amazon, we kunnen bijna alles van iTunes te kopen. Ik eindelijk om naar te kijken Star Wars: The Force wekt dit weekend gewoon door te klikken op de knop Buy. De mogelijkheid om dat te doen is glorieus. De film: niet zo veel.

Maar er is een donkere wolk aan het hebben van al deze media in de cloud. Het is de uitdaging die we ooit hebben geconfronteerd omdat we toegang hebben tot de relatief kleine hoeveelheden van media om alle media en content in de hele wereld verplaatst. Het probleem is ontdekt.

De grootste pure-play cloud-dienst van alles is gebaseerd op Netflix’s open-source stack draait op Amazon Web Services.

U kunt dit niet herinneren, maar Yahoo maakte zijn naam in eerste instantie als een ontdekking motor voor online content. Het bedrijf maakte een constant curator taxonomie van websites. Geprobeerd om alles in een boomstructuur vormen, met takken van de algemene (voertuigen) met de specifiekere (auto’s) aan de nog specifiekere (Dodge) zo smal mogelijk (Dodge Challenger).

Ze dachten dat ze konden bijbenen, maar zoals we allemaal weten, de omvang van de web overschreden hun vermogen om een ​​organisatiestructuur te rationaliseren. Vandaag de dag, een zoekopdracht naar “Dodge Challenger” geeft 14 miljoen resultaten. Zelfs “2013 Dodge Challenger RT” (de beste auto ooit!) Geeft 92.700 resultaten.

Dit is de reden waarom zoeken en trefwoorden werd zo belangrijk voor het web in het algemeen.

Voor diensten zoals Netflix en Spotify, vindbaarheid wordt van cruciaal belang. Omdat ze overleven op een maandelijkse vergoeding, die ze nodig hebben om de klanten van maand-tot-maand te behouden. Als klanten consequent grote dingen te kijken of te luisteren te vinden, zullen ze blijven hangen. Maar als ze dat niet doen, zullen ze laten vallen van de diensten.

Hoewel Netflix ‘streaming bibliotheek is afgenomen in grootte in de afgelopen jaren (blijkbaar om ruimte voor in-house series als House of Cards te maken), heeft het bedrijf zwaar geïnvesteerd in vindbaarheid.

De meeste gebruikers zijn waarschijnlijk niet de hand onderpastoor de ongeveer 4.000 films en 1000 tv-serie die Netflix biedt. Echter, gebruikers willen nog steeds om te zien wat ze willen zien.

Na het observeren van wat ik in het verleden hebben gezien, Netflix weet dat ik een documentaire junkie. Netflix stelt me ​​regelmatig met suggesties van Wetenschap en Technologie Docs, Sociale en Cultuur Docs, Sports and Gaming Docs en Google Documenten Over Film en TV (dat zijn hun categorie namen). Netflix heeft ook bedacht dat ik graag actie en avontuur TV Shows. Mijn vrouw houdt van films met grote kostuums. Ik niet. Netflix weet dit.

Ik bedoel, serieus, net hoe perfect gerichte is dit?

Het is moeilijker voor Spotify, omdat mijn muziek smaak zijn wat meer onvoorspelbaar. Zelfs zo, ze hebben allerlei soorten muziek kreeg om naar te luisteren, variërend van Chill naar Workout naar K-Pop (ugh!) Naar Funk, en nog veel meer. U kunt zelfs kiezen voor het slapen gaan muziek.

Om u te helpen uw eigen collectie van favoriete muziek te verzamelen, Spotify biedt een combinatie van aanbevelingen en een persoonlijke bibliotheek. De persoonlijke bibliotheek kunt u groeperen al uw favoriete nummers of albums in afspeellijsten. Ik heb een programmering playlist, een driving afspeellijst en een afspeellijst voor muziek die mijn pup lijkt te houden. Yep, bepaalde muziek ingangen de kleine man.

Dit is waar Amazon kort schiet. Tuurlijk, als je op de winkel kant van Amazon, het vinden van boeken te lezen is relatief eenvoudig. Of u zoeken gebruiken om een ​​onderwerp te vinden of blader door genre, toen Amazon presenteert een lijst van boeken voor de aankoop, krijg je een overzicht van boekomslagen en titels.

In de Amazone op te slaan, klik je in het boek voor een beschrijving. Daarentegen gewoon zweefde over een Netflix imago film leidt tot een pop-up beschrijving van de film. De Netflix ervaring van het zweven boven die pop-up beschrijving is een stuk meer als de surfervaring in de videotheek vroeger.

Ik sprak eerder over mijn persoonlijke boek en video bibliotheken. Net als vele bibliofielen en Cinéastes, één van de dingen die ik gebruikt om de liefde te doen was te doorbladeren mijn collectie, raakt elke film of boek, kapelaan ze op verschillende manieren. Toen het tijd om een ​​nieuw boek te kiezen om te lezen was, kon ik mijn collectie bladeren door het nemen van een snelle blik op stekels van de boeken ‘, pak een boek uit de kast, waarderen de cover art, en lees de jas beschrijving.

Vindbaarheid en browsen zijn onlosmakelijk verbonden met de curator en te verkennen. We hebben een aantal van die verloren omdat we online gegaan. Maar het hoeft niet zo te zijn.

Amazon, misschien omdat je al het boek hebt gekocht, maakt niet surfen op uw Kindle collectie gemakkelijk. Op de site van Amazon zelf, is er geen curation. Er is geen manier om de groep samen te boeken of zelfs tag ze op Amazon.com.

Dat is jammer, niet alleen omdat kenners als ik niet de vreugde van het organiseren en het herschikken van onze collecties te krijgen, maar omdat het vermindert de tijd op de site. In mobiele echter Amazon biedt wel curation in de vorm van collecties.

In het kader van dit artikel zal ik het hebben over manieren om de lezer betrokkenheid te verbeteren. Wanneer het denken over betrokkenheid, is het belangrijk consistent in mobiele en web te blijven. In het geval van Amazon, ze zorgen voor een aanzienlijk betere ervaring in hun mobiele Kindle app. Anderzijds is kopen zeer omslachtig in de mobiele omgeving voor Amazon, vooral op iOS apparaten. Sinds de aankoop vaak optreedt op het bureaublad web, is het belangrijk om deze synergieën te optimaliseren.

Stel je de voordelen voor Amazon als creëerden ze een bibliotheek voelen om hun web-based Manage Your Content sectie. In plaats van een loutere lijst van titels (ze niet eens covers laten zien, tenzij u de muisaanwijzer op de titel), kan er een mooie lijst met covers, wellicht georganiseerd door genre. Op de mobiele app, bent u gepresenteerd met kleine covers, maar geen manier om naar de beschrijving van het boek te krijgen zonder het gedoe van het klikken en scrollen eerdere beoordelingen.

In de Manage Your Content en apparaten deel van de Amazone website, misschien een beter ontwerp zijn om die miniaturen te tonen. Immers, zij tonen miniaturen tijdens het winkelen ervaring. Ze konden laten zweefde over een dekmantel om u een beschrijving. Op dit punt, je moet nog steeds op in elk boek om te lezen van de beschrijving.

Omdat Amazon is ook eigenaar van GoodReads worden opgehaald, hoe cool zou het zijn om vergelijkbare boeken over degene die u werden zweefde over te laten zien? Boeken in uw collectie kunnen worden gemarkeerd, maar als je over een boek bent zweefde over een steampunk dirigible avontuur, zou het niet cool om andere steampunk luchtschip avontuur boeken, maar ook zien?

Niet alleen zou krijgen we een betere surfervaring, en niet alleen zou het aanzienlijk verhogen van de immateriële waarde en de verbinding met onze bibliotheken, maar Amazon zal waarschijnlijk meer boeken te verkopen.

In de beginfase van het web, was voldoende om alleen hebben veel mogelijkheden. Maar als we meer en meer verankerd in de cloud bent geworden, de uitgestrektheid van informatie is geëxplodeerd – tot een punt waar het is eigenlijk onmogelijk om het allemaal in te nemen.

Vroege oplossingen voor deze explosie in gegevens draaide rond fundamentele taxonomische browsen en genormaliseerd, “destemified” zoeken.

Vandaag is dat niet genoeg. Ik pleit niet voor een terugkeer naar skeuomorphism, omdat de pracht en praal van de fysieke wereld zijn niet nodig, en soms in de weg.

Maar ik pleit voor een betere en duidelijkere presentatie voor grote datasets, manieren om heuristische basis taxonomieën bieden (zoals Netflix doet) en persoonlijke curatie (zoals we vinden in Evernote).

Als je kijkt naar uw cloud-gebaseerde applicatie presentatie, rekening houden met de use case. Net als in het voorbeeld van een gebruiker Kindle bibliotheek en GoodReads worden opgehaald, na te denken over wat goede verbindingen zouden zowel het leven van de gebruiker makkelijker of aangenamer, terwijl tegelijkertijd het genereren van business synergieën voor u.

Met REST, JSON, en het hele scala aan Microservice technologieën, rekening met zowel blootstelling van uw vindbaarheid motor naar de buitenwereld en samen te werken met andere bedrijven via hun API’s om de bijbehorende informatie te presenteren aan uw gebruikers.

De sleutel tot dit alles is om een ​​buffet te bieden aan uw gebruikers. Slimme aanbevelingen kunnen een beroep doen op een groep gebruikers. Persoonlijke curation kunnen een beroep doen op een ander. Sommige gebruikers kunnen liefhebben zoek miniaturen, zodat vast te leggen groot genoeg beelden, zodat ze daadwerkelijk kunnen lezen wat er in het beeld. Maak graven in reflexieve, responsieve, snelle en simpele.

Tot slot, zorg ervoor om informatie te presenteren op een manier die gebruikers niet vereist uit hun context te springen, om de pagina te verlaten. Denk aan dit. Terug als je boeken zou bladeren op een plank in uw huis, kunt u een boek uit de kast, blik trekken aan de voorkant, lees de rug, en zet het terug op de plank.

Als in plaats daarvan naar de plank blader je moest een boek uit de schappen te verwijderen, verlaat de kamer, zet op een lichte, kijk naar de covers, het licht uit, terug te keren naar een andere kamer, en reshelve het boek, niet alleen zou de ervaring hebben veel minder bevredigend, het waarschijnlijk zou zijn overgeslagen door alle, maar de meest vastberaden zoekers.

Maak uw applicaties zoals de eerste, makkelijk om te bladeren, graven, en te ontdekken. Vermijd gebruikers verzenden naar nieuwe pagina’s om uit te vinden, zelfs basisinformatie. Dit alles zorgt ervoor dat uw gebruikers bezig en als u uw winst te maken door de maandelijkse lijfrente of herhaalde bezoeken, betere presentatie en curatie (samen met self-curation) zal ‘blijven ze terugkomen.

Oh, dat vreemde kleine uitzondering ik al zei aan het begin van dit artikel? De ene papieren boek ik nog steeds pick-up van tijd tot tijd? Het is mijn kleine gedrukt exemplaar van de Amerikaanse grondwet ik in de badkamer te houden. Ik weet. Dat is waarschijnlijk verontrustend, maar toch enigszins amusant. Mijn vrouw denkt dat ik ook.

U kunt mijn project updates van dag tot dag te volgen op social media. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz, op Instagram op Instagram.com/DavidGewirtz, en op YouTube op YouTube.com/DavidGewirtzTV.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Fysieke vs. virtuele boeken

Mediatheken in de cloud

Het probleem van de ontdekking

Amazon’s vindbaarheid inconsistenties

Opbouwen van partnerschappen met behulp van service-interfaces