Hof blokkeert ACCC van Telstra toegang geschil

De Australische Concurrentie en de Commissie Van de consument heeft niet de macht om in te grijpen in een geschil tussen Telstra en een aantal van haar particuliere klanten over de prijzen voor de toegang tot de uitwisseling en leidingen hebben, is de Full Federale Hof oordeelde.

Vocus, Adam Internet, en Chime zocht ACCC interventie op voorstel van Telstra in het verhogen van de prijs voor toegang tot de beurzen en leidingen. De ACCC op het moment zei dat het niet bevoegd was in de zaak, en Telstra nam de ISP’s naar de rechter om de rol van de ACCC in de toegang geschillen te verduidelijken.

De rechtbank, oordeelde in het voordeel van Telstra, en beval Telstra te kosten. Aan; hoger beroep, maar de voltallige zitting heeft de oorspronkelijke uitspraak van Justitie Geoffrey Flick weerlegd, waarin staat dat de ACCC had geen macht om in te grijpen in de zaak.

Telstra vandaag verheugd over de uitspraak.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

“De uitspraak van vandaag bevestigt dat we hebben een bindend contract op zijn plaats met de drie wholesale klanten en er is geen basis voor arbitrage. Het besluit voorziet in duidelijkheid en handhaaft een belangrijk punt voor ons over de omvang van de bevoegdheid van de ACCC is voorbij onze commerciële relatie met wholesale klanten, “een woordvoerder van Telstra zei in een verklaring.

De ACCC zei dat het zou ophouden arbitrage de zaak.

In hoger beroep heeft de Full Federale Hof beslist dat de partijen niet zijn overeengekomen voorwaarden met betrekking tot de kosten en de geschillen met betrekking tot de uitvoering van de overeengekomen voorwaarden. Daarom is de rechtbank vond dat de ACCC niet kan horen of te bepalen deze geschillen.

In het licht van de uitspraak zal de ACCC arbitrage van deze zaken te staken.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow