Externe SSD’s: Niet super snel, maar goedkoop, gemakkelijk en erg klein

Omdat SSD’s over de opslag wereld hebben genomen, is er al een rustige kleine verandering in de externe opslag ook. Omdat ze bedoeld waren om te passen in plaats van laptop-size spinning platter drives zijn solid state drives in eerste instantie gebouwd op hetzelfde formaat en kabelverbindingen zoals harde schijven hebben.

Dat is aan het veranderen en we zijn nu allemaal kunnen profiteren. Externe schijven beginnen te opduiken met de mSATA-interface, een kleinere, card-sized interface die vergelijkbaar is in form factor om de Mini PCI Express-interface. In deze review nemen we één zo’n kleine aandrijving voor een spin, eh, toegang.

De schijf die ik kocht is de 256GB OTG (wat staat voor On The Go) uit MyDigitalSSD. Ik pakte mijn up van Amazon voor ongeveer $ 90. Er zijn vele soortgelijke stations uit andere minder bekende leveranciers. Als je ongemakkelijk met de minder bekende merken dat deze categorie bevolken bent, kunt u een Samsung-station te krijgen voor ongeveer $ 40 meer.

Mijn use case is relatief eenvoudig. Ik heb een 2012 Mac mini (server-versie) met twee 256 GB SSD’s geïnstalleerd. Een van de SSD’s loopt OS X en de andere draait op Windows.

Omdat dit is een actieve gebruik machine, 256GB is gewoon niet genoeg opslagruimte voor de OS X-kant, dus in plaats van rukte uit een werkende installeren, heb ik besloten om een ​​externe schijf toe te voegen.

Zoals je kunt zien op de afbeelding hieronder, het is klein.

Het heeft geen externe kabel nodig en wordt aangesloten op de computer via USB 3.0. Hier is een andere mening die hem op zijn kant

Configuratie was eenvoudig. Open de doos. Stekker in het stopcontact. OS X vroeg of ik wilde de schijf te gebruiken als een Time Machine-drive. Ik heb geweigerd. De aandrijving verscheen vervolgens in de Finder. Setup werd gedaan.

In termen van snelheid, het is zeker niet de snelste oplossing, maar het doet klap de sokken van de 7200 RPM harde schijven heb ik intern op een andere Mac mini server geïnstalleerd. Gezien het feit dat die schijven nooit vertoonde enige vertraging en getast hebben zo ongeveer alles wat ik bij hen heb gegooid, is de prestaties ver boven hen zeker gaat om de truc voor het grootste deel van het werk dat deze machine wordt verwacht uit te voeren doen.

Om testprestaties, liep ik de Blackmagic Disk Speed ​​Test. Hier zijn de resultaten

Voor de meeste toepassingen is het zeker snel genoeg.

De volgende tabel laat zien hoe de prestaties stapelt zich op voor het lezen en schrijven in vergelijking met andere Mac-drives en configuraties.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Kortom, het is een geweldig klein station en erg handig. Ik zal waarschijnlijk pick-up een paar meer in de tijd als vervanging voor sommige van mijn USB-sticks. Het feit dat het krijgt zijn stroom uit de USB en loopt aanzienlijk sneller dan de interne harde schijven betekent dit form factor zal zeer nuttig zijn in een verscheidenheid van situaties.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip