EMC Snelheden Convergentie van Server en Storage virtualisatie met VMware

Medio december, opslag gigantische EMC plannen aangekondigd om niet-beursgenoteerde VMware te verwerven. Het is de derde aankoop van een software bedrijf EMC dit jaar in haar streven om zichzelf te transformeren van een storage hardware-bedrijf in software en services bedrijf. In 2003, EMC overgenomen content management bedrijf Documentum en opslag software bedrijf Legato. Deze overnames, onderdeel van EMC’s rijden ronden zijn informatie management strategie, waren gratis tot de kernactiviteiten van de storage business. Echter, de overname van VMware was onverwacht.

De overname van VMware, bekend om zijn server virtualisatie-software, gaat EMC in gebieden van het datacenter buiten haar opslag deskundigheid. VMware software verdeelt de systeembronnen van Intel-gebaseerde servers met Microsoft’s Windows of Linux in virtuele machines. Hierdoor kunnen meerdere besturingssystemen draaien op hetzelfde fysieke systeem en biedt systeembronnen elk besturingssysteem worden toegewezen indien nodig. VMware wordt beschouwd als de belangrijkste server virtualisatie-software in de markt en heeft een aantal strategische partners als IBM en HP

Volgens EMC CEO Joe Tucci, is de overname bedoeld om de convergentie van de server en storage virtualisatie te versnellen. Volgens VMware, de overname biedt haar 370 medewerkers met toegang tot een sales force van 4500 en een customer service-organisatie van 7500 die zal helpen versnellen de groei. VMware zal lopen als een dochteronderneming van EMC en zal in Palo Alto, Californië Het hoofdkantoor is gevestigd blijven.

EMC is van plan om een ​​aantal gemeenschappelijke oplossingen, misschien wel 20, maar kondigen pas later in 2004. Een gezamenlijke oplossing integreert VMware’s nieuwe VMotion software waarmee virtuele machines worden overgedragen van de ene fysieke systeem naar het andere, zonder onderbreking, met replicatie op afstand technologie EMC’s , SRDF. In een conference call met analisten en andere aankondigingen, beide bedrijven dringen erop aan dat VMware de bestaande relaties met OEM’s en ISV’s zullen worden gehonoreerd en dat beide bedrijven zich inzetten voor openheid.

Market Impact; Op de korte termijn, omdat zij de overname, de huidige VMware channel en strategische partners die EMC concurrenten zullen aarzelen om agressief te verkopen VMware-software en strategische relaties na te streven te evalueren. De overname zal motiveren EMC concurrenten te ontwikkelen of te verwerven van hun eigen server virtualisatie software of om relaties met andere leveranciers die mogelijkheden vergelijkbaar met VMware bieden te zoeken. Dit geldt ook voor bedrijven als Microsoft, dat Connectix Software in 2003. Veel van de grotere bedrijven gekocht zijn gewend aan het zijn concurrenten en partners tegelijk. Echter, op een minimum, deze concurrenten zullen minstens één VMware alternatief willen klanten aan te bieden en op te nemen in utility computing strategieën.

VMware verdubbelde de omzet in 2003 $ 100 miljoen, een VMware zegt dat het verwacht dat de omzet voor 2004 van ongeveer $ 200 miljoen. Het is niet waarschijnlijk dat EMC’s sales force staat stijging van VMware’s omzet zal aanzienlijk boven verwachting en het zal enige tijd duren voordat we zien EMC en VMware gezamenlijke oplossingen geleverd aan de markt.

Vendor Winnaars en verliezers

vendor Aanbevelingen

Key VMware’s partners, zoals IBM en HP, zal opnieuw te evalueren hun huidige partnerships nu dat het bedrijf is een dochteronderneming van een belangrijke concurrent. strategische partners van VMware moet beslissen of te rekenen op EMC en VMware’s streven naar openheid op lange termijn en als er alternatieven zijn voor VMware;. VMware zal het niet vinden heeft de massale verkoop en klantenservice krachten van EMC tot haar beschikking. EMC is nog steeds bezig om de belangrijke overnames van Documentum en Legato integreren. Verder, VMware is een technologie die is voorbij EMC’s storage kern deskundigheid. De EMC-sales en customer service-organisaties zijn niet server-technologie experts. Het zal aanzienlijke tijd duren voordat deze gebied organisaties zijn goed geïnformeerd genoeg over servers en de gezamenlijke oplossingen succesvol te verkopen in nieuwe gebieden van het datacenter en de steun geïnstalleerde oplossingen. De overname bevestigt VMware-technologie en zet het op een betere concurrentiepositie brengen met Microsoft. Microsoft probeerde VMware verwerven van vorig jaar, maar de twee bedrijven konden niet in het reine komen. In plaats daarvan, Microsoft verworven Connectix-maker van VirtualPC. De release is verschillende keren uitgesteld, maar we verwachten dat Microsoft met een server versie van dit product release in begin 2004.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

EMC moet VMware draaien als een afzonderlijke dochteronderneming maar het moet ook opnieuw het vrijgeven van maar liefst 20 gemeenschappelijke oplossingen in het komende jaar. EMC sales en customer service organisaties kunnen de aanschaf van een ander softwarebedrijf niet absorberen in een jaar. Het is niet waarschijnlijk dat de verkoop en klantenservice organisaties van EMC en VMware hebben de capaciteit om effectief naar de markt met meer dan twintig gezamenlijke oplossingen. Bovendien, de vrijlating van zoveel gezamenlijke oplossingen in tegenspraak met de toezeggingen van beide bedrijven die VMware geopend, onafhankelijk en vrij blijft om allianties en relaties voort te zetten met een bedrijf.

IBM, HP en andere VMware-partners moeten blijven verkopen VMware, maar tegelijkertijd alternatieven te zoeken. Het zal EMC tijd om VMware integreren en nog langer voordat het echt maakt gebruik van de technologie om zijn bereik uit te breiden buiten de opslag te nemen. In de tussentijd, VMware is de eerste server virtualisatie-software beschikbaar is. Toch moet vendors agressief zoeken alternatieven, zodat ze ten minste één andere optie;. Microsoft moet haar servervirtualisatie product vrij te geven zonder een andere vertraging. VMware heeft nu het voordeel dat wordt geleverd met het zijn eerste op de markt en nu is het niet langer alleen een succesvolle startup met 375 medewerkers-it is de dochteronderneming van de grote opslag bedrijf met aspiraties om zich te transformeren tot een softwarebedrijf en zijn bereik uit te breiden in de gehele data centrum.

Klanten die momenteel de evaluatie van VMware-technologie voor servervirtualisatie moeten hun server verkopers spreken en ervoor te zorgen leveranciers zich inzetten voor de ondersteuning van de VMware-oplossing. De meeste server leveranciers hebben geen commentaar op de verwerving of hebben gezegd dat ze waren niet zeker of de overname hun relatie met VMware zou beïnvloeden.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek