Cisco’s Chambers praat up smart grid kans

Laat er geen doekjes om: Cisco staat op het punt een heleboel meer agressief met zijn business development activiteiten rondom smart grid-infrastructuur. Niet alleen heeft het bedrijf maakte een aantal zeer strategische aanwervingen in de afgelopen maanden, het bedrijf voorzitter en CEO, John Chambers, omschrijft deze kans als op maat gemaakt voor de sterke punten van Cisco in de normen en veiligheid.

Deze kans kan zo groot als de originele internet, “zei Chambers, in antwoord op een vraag tijdens babbeltje van de onderneming met haar zakelijke partners deze week in San Francisco. In termen van aantallen, we spreken hier van een 20000000000 $ markt. Cisco ziet een rol als het helpen consolideren alle verschillende standaarden en protocollen opduiken rond smart grid-technologie in een meer beheersbare infrastructuur geconsolideerd op IP.

De uitdagingen in verband met de smart grid is een belangrijk aandachtspunt voor Laura Ipsen, Cisco senior vice president en general manager voor smart grid activiteiten. Ze is op een traan, op dit moment, het aannemen van mensen van buiten de wereld van pure high-tech te helpen na te denken over de uitdagingen en kansen. Deze week, bijvoorbeeld, Cisco bekendgemaakt dat de vice-president van de geavanceerde technologie van een ernstig progressief nutsbedrijf, Southern California Edison, toetreden tot de Cisco hen had ingehuurd. Dat exec, Paul De Martini, zal chief technology officer geworden voor de Cisco Smart Grid inspanning. Cisco heeft ook huurde een 25-jarige veteraan van energie ervaring, Jeff Taft van Accenture, om zijn Global Smart Grid Architect geworden.

Ik sprak afzonderlijk deze week met twee leden van Cisco’s opkomende technologieën team, die hier de omvang van de potentiële rol van Cisco’s herhaald. Chris White, vice-president van opkomende technologieën bij Cisco, zei de belangrijkste functies die nodig zijn door smart grid implementaties zal het netwerk intelligentie, alomtegenwoordigheid van de dekking, management control en de mogelijkheid om hernieuwbare energiebronnen te integreren. Al deze factoren worden nauwlettend bestudeerd door Cisco’s team, zei hij.

Cisco zal de bouw van een zo breed mogelijke partner-ecosysteem, wat betekent dat het zal zo agnostisch mogelijk voor zover het vervoer en de apparaten die haak in de smart grid, het zal deelnemen aan welke normen en wetgevende inspanningen geschikte

Verschillende dingen die je kunt verwachten

En, dit is gewoon gut van mijn kant, met hebzuchtige aard en achtergrond van Cisco, zou ik niet verbaasd zijn als het klikt up key start-ups in de smart grid ruimte. Ik zal zelfs niet speculeren over welke bedrijven die zouden kunnen zijn. Maar jezelf op de aankondiging dat smart grid is sluiten in op de radio scherm John Chambers ‘.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport