BT is bestand tegen break-up calls

Verwaayen vertelde ministers van het Parlement op dinsdag dat het “een ramp” voor het Verenigd Koninkrijk zou zijn als BT’s netwerk operaties werden afgesplitst in een aparte business, zoals sommige van zijn rivalen zeggen is nodig om de concurrentie op de Britse markt voor telecommunicatie te creëren.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Communicatie toezichthouder Ofcom heeft gedreigd om het proces van het breken van BT beginnen als de telco niet aan andere operatoren eerlijke toegang tot het netwerk te geven. Verwaayen drong dinsdag dat eigen voorstellen van BT om een ​​aparte “access divisie” te creëren maakte meer zin.

[Breakup] zou pijnlijk, duur, zeer traag en omslachtig zijn, “zei Verwaayen, die voor het bedrijfsleven commissie selecteert u in het Parlement.

Ofcom weegt deze kwestie als onderdeel van haar strategische evaluatie van de telecommunicatiemarkt. De toezichthouder vertelde de commissie vorige week dat het nog uit te werken of BT’s voorgestelde “access divisie” zou werken in de praktijk.

Verwaayen beweerde ook dat de verhuizing van BT’s pogingen om te upgraden naar een IP-gebaseerde infrastructuur zou belemmeren.

Graeme Wearden van de website UK gemeld uit Londen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow