animatie-engine Pop Facebook open source Paper

Facebook is kick-off van de week met de openstelling van en het delen van een kader achter een van de nieuwere producten, Paper.

Meer over Facebook’s infrastructuur

De ruggengraat van de digitale news reader app Facebook komt voort uit de 2011 overname van interactieve iPad boek maker Push Pop Press.

Zo toepasselijke naam “Pop”, de animatie-engine is verantwoordelijk voor alle overgangen en animaties weergegeven op papier, met inbegrip van alle scrollen, stuiteren, en ontvouwen effecten.

Software engineer Kimon Tsinteris, die mede-oprichter van Push Pop Press voordat hij Facebook, benadrukt in een blog post op maandag hoe iOS is met name voorstander van deze statische animaties.

De vernieuwing van aanraking interfaces heeft geleid tot een nieuwe golf van software design. Directe manipulatie van elementen op het scherm heeft een niveau van indirectheid, hetgeen weer verwachtingen van het scherm als medium heeft verhoogd verwijderd. Als objecten reageren op onze aanrakingen, moeten ze ook reageren op de snelheid van onze flick.

Tsinteris verklaarde verder dat Pop is ontworpen om te dienen als een “een uitbreidbaar raamwerk,” zodat ontwikkelaars hun eigen animatie-codes voor het produceren van unieke effecten zouden kunnen integreren.

Nog steeds alleen beschikbaar voor de iPhone, na de lancering eerder dit jaar, Facebook executives aangeprezen in de winst van vorige week roepen dat papier is nu al een succes in de eerste paar maanden – hoewel het aantal gebruikers en de activiteit statistieken zijn niet bekendgemaakt.

Facebook heeft vaker geopend inkoop een aantal producten uit de ontwikkelaar en engineering teams, waarvan een groot deel terug naar de social media kolos’s kan worden opgespoord; betrokkenheid bij de Open Compute Project.

Facebook Gegevens twee jaar werk aan te zetten standaard HTTPS Facebook legt uit hoe ‘TAO serveert sociale workloads, gegevens verzoeken; Facebook devs uitleggen hoe het in kaart gebruiker verbindingen met andere’ entiteiten; Facebook vertaalt natuurlijke taal-interface onder Graph zoeken Facebook engineers onthullen hoe Parse past in Platform, B2B strategieën bij het vrijgeven van nieuwe Social Graph-database ijkpunt: LinkBench Facebook onthult de ingrediënten achter App Center aanbeveling motor; Inzicht Eenhoorn: Een diepe duik in Facebook’s Graph Zoek

Het gaat om een ​​grote week voor ‘s werelds grootste sociale netwerk.

De Menlo Park, Californië gevestigde bedrijf is het verplaatsen van de kijker naar San Francisco op woensdag met zijn eerste ontwikkelaar top in drie jaar.

Follow-up, een stellaire eerste kwartaal rapport van vorige week, waarin de omzet zag – gevoed door mobiele advertenties – triple, Facebook is, zal naar verwachting een mobiele advertentie netwerk onthullen, van zijn eigen, dat zou worden gekoppeld tegen de wil van Google en Twitter.

Screenshot via Facebook

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport