Digital Britain: Broadband in elk huis in 2012

De regering heeft plannen om een ​​universele dienst inzet voor breedband, dat elke laatste een van de Britse breedband ‘notspots’ ingevuld zou zien te creëren onthuld.

Het is echter nog geen besluit over de vraag of zij een rol te spelen in het leveren van 100 procent dekking van de volgende generatie breedband gemaakt.

De Digital Britain tussentijds verslag van minister van communicatie, technologie en omroep Lord Carter, dat vandaag wordt gepubliceerd, vraagt ​​om elk huis in het land te zijn breedband-enabled in 2012.

Volgens de EU, vier procent van de woningen in de landelijke gebieden van het Verenigd Koninkrijk zijn niet binnen het bereik van breedbandtoegang.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Echter, slechts 56 procent van de Britse huizen had een breedbandverbinding vorig jaar, cijfers van het Office for National Statistics voorstelling.

Onder de door Lord Carter hebben plannen zouden alle Britten worden gegarandeerd een verbindingssnelheid van maximaal 2Mbps “door een mengsel van vaste en mobiele, vaste en draadloze middelen geleverd”.

De roep om meer wijdverspreide breedband heeft al een aantal industrie backing.

Strategie en markten ontwikkelingspartner voor Ofcom, Peter Phillips, vertelde een conferentie vorige week: “Het is nog belangrijker [dan een next-generation uitrol] om ervoor te zorgen dat alle inwoners van het VK hebben toegang tot high-speed breedband.”

Chief executive van de Broadband Stakeholder Group, Anthony Walker, gelooft ook de kwestie van de beschikbaarheid moet worden aangepakt.

“Waar mogelijk is het nu tijd om die ‘notspots’ aan te pakken op het gebied van beschikbaarheid en dat vind ik echt op het feit dat breedband wordt in toenemende mate gezien als een fundamenteel hulpprogramma voor huishoudens, zowel in termen van de voordelen van connectiviteit en ook zaken als toegang tot diensten zoals BBC iPlayer en anderen, “vertelde hij de website Britse zuster-site, silicon.com, onlangs.

Het rapport beschrijft ook het voornemen van de regering om ‘breedband refuseniks’ aan te pakken – die mensen die vet toegang pijp kan krijgen, maar om welke reden dan kiezen om niet te – door het stimuleren van de ontwikkeling van “openbare kampioenen dienst van de universele take-up”.

Over de kwestie van de volgende generatie breedband, echter, Lord Carter is veel voorzichtiger, het uitstellen van een beslissing over de vraag of de publieke sector heeft een rol te spelen in het helpen duwen next-gen dekking.

“We zullen een regering onder leiding van de strategie groep vast te stellen om de nodige demandside, supplyside en regelgevende maatregelen te evalueren bestaande marktgestuurde investeringsplannen te onderbouwen, en de belemmeringen voor de tijdige uitrol, dan die verklaarde plannen om marktgestuurde dekking van de te maximaliseren de volgende generatie breedband, “aldus het rapport.

“We zullen, op het moment van het eindverslag Digital Britain, de value-for-money geval voor zowel openbare stimuleringsmaatregelen hebben een rol in het mogelijk maken verder de volgende generatie de uitrol van breedband, dan de huidige initiatieven vanuit de markt beschouwd.”

Sprekend op donderdag, Lord Carter voegde er is geen twijfel over de markt in staat zijn om het leeuwendeel van de financiering zou zijn – tussen de 60 en 65 procent – van de volgende generatie implementaties …

… In het Verenigd Koninkrijk, op voorwaarde dat de reglementaire voorwaarden geschikt zijn. Aansluiten van de andere 30 tot 35 procent, zou echter lastiger blijken.

“We vroegen de vraag of de markt zal ons na 60, 65 procent of het al dan niet het ons alleen daar krijgt als er een gebruik van het openbaar incentives en ik denk niet dat we weten dat het antwoord op die “, zei Carter.

Maar, voegde hij eraan toe: “De zaak voor de waarde van de volgende generatie netwerken is waarschijnlijk beter nu dan het ooit is geweest.”

In een reactie op het rapport, Ian Fogg, principal analist bij Forrester Research, zei dat terwijl de toezegging om de universele dienst te leveren voor breedband is “een waardig doel”, het rapport is beslist flauw over de kwestie van de volgende generatie netwerken. “Ik denk niet dat dit rapport heeft genoeg in het om ervoor te zorgen dat in stedelijke gebieden hebben we internationaal concurrerend breedband, fiber-aangedreven breedband,” vertelde hij silicon.com.

“Dit rapport gaat over de toegang tot [maximaal] 2Mbps … het overgrote deel van het land heeft die beschikbaar zijn -. Meer dan 99 procent, afhankelijk van wie de cijfers die u gebruikt”

Fogg toegevoegd: “Als de focus te veel op ervoor te zorgen dat breedband op grote schaal beschikbaar is, zullen we minder van een digitale kloof, maar hebben wij bereikt dat door te eindigen met een kleinste gemene deler aanpak … We moeten zorgen dat beide maken dingen – het inzetten van high-speed glasvezel breedband en het maken van breedband beschikbaar in het hele land. – zowel die dingen gebeuren zonder in te boeten een concurrerende markt ”

Er zijn nu meer dan 30 afzonderlijke plaatselijke of gemeenschap de volgende generatie breedband uitrol gepland in Groot-Brittannië en onder de vandaag vastgestelde plannen, zal de overheid helpen bij de uitvoering van een voorstel voor een overkoepelend orgaan om ervoor te zorgen deze next-generation netwerken moeten worden vastgesteld open en interoperabele, alsmede het verlenen van technische en adviserende ondersteuning.

Het rapport stelt ook voor de overheid maakt zich op om online illegaal kopiëren te pakken, waarin een verbintenis tot wetgeving om ISP’s eisen dat te melden copyright overtreders hun gedrag is illegaal.

“We zijn ook van plan om ISP’s verplichten geanonimiseerde informatie over ernstige herhaaldelijke overtreders (afgeleid van hun aanmelding activiteiten) beschikbaar moet zijn voor houders van rechten, samen met persoonlijke gegevens na ontvangst van een gerechtelijk bevel, maakte verzamelen” rapport van Lord Carter’s staten.

De volledige Digital Britain tussentijds rapport is online beschikbaar.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen