Compatibiliteit oorlogen – kan EnterpriseDB nemen op Oracle en winnen?

EnterpriseDB is op een missie om Oracle-database te vervangen door een verbeterde versie van het open source PostgreSQL (Postgres Plus Advanced Server) al geruime tijd. Als Oracle aangekondigd dat zij de ontwikkeling van HP’s Itanium-HP-UX UNIX-systemen werden halt toe te roepen, EnterpriseDB stapte in om hun product aan te bieden als een vervanging. Hoewel dit was een gedurfde marketing zet, zou ik een zorgvuldige afweging van wat een dergelijke migratie zou leiden tot voorstellen voor het nemen van een dergelijk project.

Voorts is het noodzakelijk dat vervanging databaseserver SQL statements verwerken op precies dezelfde manier dezelfde bekende insecten en behandelen gegevensverzamelingen precies zoals de oorspronkelijke databank doet.

opgave

Oracle hoopt dat zijn klanten deze weg zal koos en vervang de HP Itanium-servers met een van zijn eigen Sun-servers.

Databaseservers zijn complex

Scripting taal, functies, triggers, opgeslagen procedures, bibliotheken van standaardpakketten, hetzij de mogelijkheid om door de gebruiker ontwikkelde pakketten of een manier om ze transparant te zetten ter ondersteuning

EnterpriseDB hoopt dat deze optie lijkt om de kosten van de verandering zo veel te verminderen dat de klanten van Oracle’s iets uit een veel kleinere, minder bekende bedrijf zal onderzoeken.

Nu is het tijd voor EnterpriseDB te publiceren succesverhalen om de behandeling van de aanpak die zij voorstellen aan te moedigen, het verplaatsen van Oracle database server om EntepriseDB’s PostgreSQL-based product. Al het zou duren om EnterpriseDB’s hoop dash is de opkomst van een paar horror verhalen over migratie mislukkingen.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Wat zou nodig zijn voor een volledige compatibiliteit?

Wanneer is goed genoeg goed genoeg?

Wat te doen bij een leverancier doodt een product te bieden wat je nodig hebt

snapshot analyse