Komt naar alle mobiele apparaten: Portable gebruikersomgevingen

Het tijdperk van het mobiele apparaat is het invoeren van een nieuwe fase die gebruikers in staat zal stellen als nooit tevoren. De mogelijkheid om een ​​enkele gebruiker login dat alle apps, instellingen en gebruiker aanpassingen brengt van het ene apparaat naar het andere zal binnenkort de norm te zijn.

Die met behulp van meerdere apparaten – laptops, tablets, smartphones – worden gebruikt om een ​​gebrek aan communicatie tussen hen. U uw laptop van de manier waarop u het wilt met inbegrip van de gebruikersomgeving, maar als je een tablet te krijgen moet je het helemaal opnieuw doen. Apps die u op een installeren moeten vaak worden gekocht en opnieuw geïnstalleerd op elk apparaat dat u gebruikt op een bepaald platform.

Dat zal binnenkort een ding van het verleden als de belangrijkste mobiele platforms bewegen om niet alleen meerdere gebruikers verwerken op een apparaat, maar nog belangrijker te maken omgeving van elke gebruiker draagbaar. De gebruikersomgeving zorgvuldig geconfigureerd op de laptop, bijvoorbeeld, zal u volgen om de tablet die u koopt.

Microsoft krijgt hoe belangrijk dit is en niet alleen voor meerdere gebruikers ondersteuning geïmplementeerd, maar maakt het ook mogelijk de gebruiker milieu, waaronder een aantal configuraties en persoonlijke gegevens, om u te volgen naar een Windows 8-apparaat u zich aanmeldt bij. Meld je aan en je spullen is er zowel op pc’s en tablets. Het is vrij krachtig en een enorme tijdsbesparing nu dat Windows omgaat met meerdere vormen apparaat. Microsoft kreeg dit recht met Windows 8. Hopelijk zal dit binnenkort uit te breiden naar Windows Phones op de mobiele ervaring te voltooien.

Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Smartphones, Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; mobiliteit; Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren, veiligheid, Android lockscreen bypass: Google flarden fout op de Nexus 5X telefoons

Die gebruik maken van Android-apparaten hebben al genoten van een beperkte vorm van deze mobiele gebruikersomgeving over telefoons en tablets. U zich aanmelden met uw Google-account en alle apps op één apparaat geïnstalleerd zijn beschikbaar op andere Android-apparaten. Je hebt nog steeds de gebruikersomgeving personaliseren, maar de belangrijke dingen (e-mail, contacten, apps) die je volgt.

Nu de Chrome-browser is de standaard op de meest recente versies van Android, de browseromgeving volgt u, ook. Dit is vooral van belang voor degenen die Chromebooks, Chromeboxes en Android-apparaten. Gewoon inloggen op deze apparaten en uw volledige browsing omgeving is onmiddellijk beschikbaar. Dit levert een gebruikersomgeving die je volgt van desktop naar laptop naar tablet telefoon. Dit is ongelooflijk krachtig.

Als Google het mogelijk maakt in de toekomst Android apps draaien op apparaten met het Chrome OS de mobiele gebruikersomgeving zal worden voltooid. Ik zou niet verbaasd zijn als Google werkt aan dit hoewel ik hebben geen informatie dat dit zo is. Het is zinvol al, en zou Chrome / Chrome OS / Android versmelten tot een krachtig ecosysteem van applicaties en draagbare gebruikersomgevingen. Stel je voor dat al je Android-apps waren niet alleen op je telefoon en tablet maar uw Chromebook en Chromebox, ook.

De net aangekondigde versie van Android, aka Key Lime Pie, eindelijk brengt meerdere gebruikersprofielen aan het platform. Logisch op tabletten die vaak rond worden doorgegeven. Elke gebruiker logt in op de Android-tablet en de veranderingen apparaat aan de specifieke gebruiker. Dit is al feilloos afgehandeld op Chromebooks en Chromeboxes. Windows 8 maakt het mogelijk meerdere gebruikersprofielen, ook.

Die in de Apple ecosysteem een ​​beperkte vorm van de draagbare milieu. Apps volgen de gebruiker van de iPhone naar iPad, samen met wat informatie voor de gebruiker door middel van iCloud. Sommige informatie voor de gebruiker overbrugt OS X op dezelfde manier. Het is niet zoals de volledige gebruikersprofiel volgt de eigenaar Mac, iPhone en iPad rond, maar het wordt steeds daar.

Binnenkort verwacht ik dat op alle drie van deze platforms alle relevante informatie zullen oversteken van desktop naar mobiele apparaten via een enkele gebruiker login. Al uw apps zal beschikbaar zijn op elk apparaat dat u via een eenvoudige login gebruiken. Dit is logisch niet op alleen een gebruiker niveau, maar voor de bedrijven die de bouw van de perrons. Dit is een krachtige stimulans voor de consument aan de stok met een enkele leverancier als alle investeringen in het platform ecosysteem zal de gebruiker volgen. Koop een keer, overal gebruiken.

Een gebruikersprofiel, een user experience. Dit zal de brug tussen de desktop en de mobiele wereld te voltooien. De nadruk zal liggen op de gebruiker en niet het apparaat, dat is zoals het zou moeten zijn. Ik denk niet dat we lang te wachten totdat we er zijn.

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods

Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren

Android lockscreen bypass: Google patcht lek op de Nexus 5X telefoons