Kan Italië de heer Digitale Agenda rijden het land in Tech 21e eeuw?

Ondanks een CV dat een groot aantal banen loopt grote beursgenoteerde Italiaanse en internationale ondernemingen behoren, kan Francesco Caio nog niet begonnen aan zijn zwaarste beroep: in juni tekende hij tot; geworden van Italië de heer Digitale Agenda, – en hij zal niet krijgen van een euro voor zijn inspanningen.

That’s Amore: Wat zit er achter de Italiaanse liefdesrelatie met Windows Phone – en het kan duren, Apple gesondeerd wegens vermeende belastingfraude in Italië: verslag; Telecom Italia Telecom verkoopt Argentinië staak voor $ 960m

Caio – momenteel de chief executive van GE Aviation eenheid Avio Aero en voorheen CEO van Cable & Wireless, Omnitel (nu Vodafone Italia) en huishoudelijke apparaten maker Merloni (nu Indesit) – heeft de taak om de uitvoering van de digitale agenda van Italië, een reeks maatregelen de overheid omarmde vorig jaar dat tot doel om de digitale kloof die in de afgelopen jaren tussen Italië en de rest van Europa heeft geopend sluiten.

Terwijl de mogelijke valkuilen zijn vele, waaronder het risico van de overheid kan daarbij vallen torpederen werk Caio’s tot nu toe, en het werk is enorm, is het Naples inheemse ervan overtuigd dat hij en zijn team kunnen de enorme taak af te trekken. Als om de problemen waarmee zij worden geconfronteerd te markeren, een officiële website van de regering dat zich toelegt op de digitale agenda begroet bezoekers met een “under construction” bericht (Caio en zijn team zijn niet verantwoordelijk voor de website).

Ik zou zeggen dat in de komende 18 tot 24 maanden de projecten in Europa denkt dat zijn belangrijk zal krijgen gedaan in Italië, “Caio zei in een interview met de website.” Het doel is om Italië te verankeren aan de rest van Europa door de digitalisering van [ publieke sector] instellingen, door te focussen op projecten die reeds zijn geïdentificeerd.

Een verordening copyright ingesteld in werking treden volgend jaar is het tekenen van de woede van een diverse coalitie van activisten, advocaten en ISP’s.

Caio, in feite, heeft gewezen op de drie grote projecten die de stichting van de digitale agenda zijn: de uitvoering van een digitaal nationaal register, een database van alle burgers van Italië, de invoering van een systeem waarmee de leveranciers de publieke sector om digitaal factureren, en het creëren van een enkel digitale identiteit voor de Italianen om te gebruiken wanneer ze interageren met de staat – niet meer aparte logins voor het omgaan met verschillende overheidsdiensten.

Het digitaliseren van de nationale bevolking register is in een vroeg stadium, met de migratie van gegevens uit verschillende databases tot één centraal alternatief waarschijnlijk om te beginnen in de tweede helft van volgend jaar en zal naar verwachting in 2015 worden afgerond.

Het platform gecreëerd om overheden om digitale facturen te ontvangen is al up and running, net als een steunregeling voor de kleine en middelgrote ondernemingen die nu leren hoe je de nieuwe billing systeem te gebruiken. Het is realistisch om te verwachten dat bedrijven uitsluitend factureren de overheid digitaal uiterlijk in juni, aldus Caio.

Misschien wel de grootste uitdaging van de drie is het opzetten van de infrastructuur die de creatie van enkele digitale identiteit van elke burger, waarbij alle Italianen één gebruikersnaam en wachtwoord worden gegeven om te gebruiken voor al hun online interacties met overheidsinstanties zullen ondersteunen. Caio zegt dat het zal worden afgerond in mei.

“Een van de grote problemen die ontstaan ​​in ons werk is de noodzaak om te verplaatsen van een situatie waarin elk onderdeel van het openbaar bestuur heeft zijn eigen digitaal systeem om de totale integratie, waarbij alle onderdelen van het openbaar bestuur zich te presenteren aan mensen op dezelfde manier , “zei Caio.

Italië is het missen van een besparing van € 1 miljard per maand als gevolg van vertragingen bij de uitvoering van de digitale agenda, volgens een schatting onlangs vrijgegeven door de School of Management aan de Polytechnische Universiteit van Milaan. De universiteit zei dat de volledige tenuitvoerlegging van e-invoicing zou per jaar het land te redden € 1,1 miljard, terwijl het digitaliseren van de gegevens van de Italiaanse nationale gezondheidsdienst zou redden € 6,5 miljard per jaar. Geld kan ook worden opgeslagen als de overheid een beter gebruik van cloud computing en e-procurement gemaakt, aldus het rapport.

Caio wordt gerespecteerd in heel Europa, iets dat de sleutel tot zijn benoeming aan de inspanningen van Italië over de digitale agenda hoofd was. Neelie Kroes, de Europese VP Commissie belast met de uitvoering van de digitale agenda van de Europese Unie, getweet na een ontmoeting Caio in september: “Italië heeft zoveel potentieel ik waardeerde de ontmoeting met Francesco Caio, de nieuwe Italiaanse Digital kampioen!”

L’Italia ha cosi tanta potenzialità! Ho apprezzato L’Incontro con Francesco Caio – il nuovo #DigitalChampion ITA! http://t.co/q9BOJVaCPa

Italiaanse premier Enrico Letta en Caio, die in het verleden heeft zowel het Verenigd Koninkrijk en de Italiaanse regering op hun breedband strategieën mogelijk, overeenstemming bereikt over de digitale agenda chief zal stap opzij in maart of april volgend jaar.

Caio schat hij besteedt tussen de 50 tot 60 procent van zijn tijd aan de digitale agenda, en de rest besteed als CEO van Avio Aero, waar hij werkt aan de overgang van de onderneming om haar nieuwe eigenaars, General Electric, dat het Italiaanse bedrijf eerder dit overgenomen jaar. Caio zei dat het nog te vroeg om te weten of hij blijft bij GE wanneer de integratie is voltooid.

Caio coördineert zijn inspanningen met Agostino ragosa die, als directeur van het Agentschap voor een digitale Italië, werkt aan de binnenkant van de overheid om te helpen om het openbaar bestuur efficiënter door middel van digitalisering. Wat lijkt misschien overlappende rollen Caio plaats ziet als een indicatie van het belang Letta heeft op de digitale agenda te zetten.

Caio wordt geflankeerd door 12 andere Italianen die helpen hem uitvoering van de digitale agenda. Net als Caio, zijn geen van hen betaald krijgen (ze krijgen hun kosten vergoed en een paar zijn werknemers bij de overheid die kan werken voor Caio, terwijl op de regering klok) en moeten hun dag banen in evenwicht te brengen met de digitale agenda werk.

Sommigen hebben betoogd dat terwijl de digitale agenda is belangrijk voor de Italiaanse regering is het niet een echte prioriteit, omdat anders de persoon uitgekozen om de inspanning zou niet nog een dag werk, samen met de 12 mensen die hem helpen te leiden. Caio verwerpt deze beoordeling.

Er is een grote discontinuïteit met Letta die dit op de agenda regering en in het bijzonder op zijn agenda, dat is een belangrijke verandering ten opzichte van de vorige regering heeft gebracht, “zei Caio.” Mijn benoeming kwam tot stand als gevolg van de aandacht Letta aan deze kwestie en ik heb geprofiteerd van zijn volledige steun.

De kosten van vertragingen

Ondanks de tijdsdruk hij en de andere 12 gezicht, Caio is optimistisch over zijn kansen op succes en merkt op dat Italië al had wat e-government succes, zoals de volledige digitalisering van belastingaangiften en het nationale register van bedrijven.

We hebben een goed projectmanagement op zijn plaats te zetten en ik zie verhoogd teamwork tussen de verschillende overheidsinstellingen, “zei Caio.” Het is heel duidelijk dat dit project kost tijd. Er is een tendens om deadlines die niet realistisch zijn te geven.

volgende dreigende deadline Caio is in ongeveer zes maanden toen hij stappen opzij en laat anderen over de digitale agenda te nemen. Alleen dan zal het duidelijk zijn als hij inderdaad is erin geslaagd om te helpen trekken de Italiaanse overheid de infrastructuur in de 21e eeuw.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

gezamenlijke werk

verder lezen