Groot-Brittannië quizzen EU meer dan uitstel tot £ 530m landelijke breedband push

Cultuur secretaris Maria Miller zal een ontmoeting met ambtenaren van de EU Competition Commission op donderdag, om erachter te komen waarom de goedkeuring van de Britse overheid gefinancierde landelijke breedband push is nog niet gegeven.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De regering heeft haar digitale strategie document, dat schetst hoe intensief gebruikte openbare diensten ‘digitale standaard’ zal worden gemaakt onthuld. De verschuiving kan uiteindelijk besparen £ 1,7 miljard per jaar, de regering hoopt.

Een maand geleden, berichten verschenen suggereert klaring was te wijten aan het, eind oktober of begin november, maar niets is inmiddels uitgekomen. Miller is een ontmoeting met Commissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia ‘s middags CET om de hold-up te bespreken.

EU-regelgevers hebben om ruimte te geven aan de Broadband Delivery UK (BDUK) regeling omdat het gaat om grote hoeveelheden van de publieke financiering. Bij de meeste, zo niet alle van de £ 530m waarschijnlijk naar zittende BT telecombedrijven, de regels voor staatssteun: de Commissie heeft om dit te controleren niet de markt verstoren.

“We hadden oorspronkelijk verwacht ruimte rond maart / april, zodat het hele proces heeft veel langer geduurd dan verwacht,” een woordvoerder van Miller’s ministerie van Cultuur, Media en Sport (DCMS) vertelde de website op donderdag.

Wij waarderen er zijn veel factoren te overwegen bij het bereiken van een beslissing, en de ondersteuning van een sterk en robuust staatssteun programma – maar het moet stroomlijnen om ervoor te zorgen dat dit soort vertragingen in de toekomst kunnen worden vermeden.

Naast het voldoen aan de commissaris vandaag aan de landelijke breedband kwestie te bespreken, is de minister van Buitenlandse Zaken ook gaan om de vraag wat er gedaan kan worden om het proces te versnellen te verhogen, zodat toekomstige projecten niet worden getroffen door dezelfde obstakels.

BDUK is bedoeld om supersnel breedband te krijgen uitgerold in delen van het Verenigd Koninkrijk dat de particuliere sector ziet als te onrendabel voor investeringen. Dit betekent dat vooral landelijke gebieden, hoewel sommige steden vallen ook in deze ‘laatste derde’.

BT en Fujitsu zijn de enige bedrijven nog in de running voor de BDUK contant geld, maar, Fujitsu lijkt te zijn op de zwarte lijst, door de overheid als gevolg van mislukkingen in het verleden in grote openbare IT-projecten. Dit laat BT als de meest waarschijnlijke ontvanger van de £ 530m, hoewel de telco zal bijvullen met een aantal van zijn eigen geld.

In september, een; uitgelekt document gesuggereerd; BT werd de vaststelling van een model voor de kost zijn BDUK activiteiten die niet in overeenstemming is met de staatssteunregels. BT ontkende het was het opblazen van de kosten ervan.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’