Force.com de beste database-ontwikkelomgeving?

John Appleby, wiens baan is als business development director bij SAP SI Bluefin Solutions is gespecialiseerd in HANA, proef reed toegang tot een bos van de database ontwikkelomgevingen. Het is iets van een rijden door ‘in plaats van een wetenschappelijke of gestandaardiseerde vorm van de test, maar hij deed wat elke andere develoiper zou kunnen doen als op zoek naar middelen. hij concludeert:

De harde waarheid is dat SAP is ver achter, zelfs Oracle, die een vrij eenvoudig te downloaden van hun in-memory-database toe te staan. En dat is zonder rekening te houden dat wat het ecosysteem nodig heeft, is een ton van de kleine ontwikkelaar winkels produceren verbazingwekkende apps. Die jongens hebben geen tijd of geduld voor het proces en de kosten die betrokken zijn in steeds een SAP HANA ontwikkelaar.

Ouch! Dat moet pijn doen.

Dus wat heeft hij te zeggen hebben over de omgevingen hij liep door?

Microsoft

Kwaliteit: B. Microsoft hebben me in staat, kreeg ik aan de slag met hun software snel en ik ben al het ontwikkelen van op hun platform.

Orakel

Kwaliteit: C. Oracle hebben niet de indrukwekkende platform dat Microsoft hebben, maar als je een serieuze ontwikkelaar bent, kan dat aanvaardbaar zijn.

800.000 ontwikkelaars in de gemeenschap; Op een goede dag 1.000 nieuwe ontwikkelaars aanmelden; Niemand krijgt om evenementen bij te wonen, tenzij zij code te brengen; 290 developer sessies op Dreamforce, ontwikkelaars dragen bij aan de Salesforce.com kern; 2,5 miljoen apps op de AppExchange ; Standing kamer alleen bij de opening sessie met vuur marshalls dreigen om ze neer te sluiten;. ontwikkelen in welke code je wilt (bijna); Alle code middelen zijn vrij om te ontwikkelen; Opensource wordt actief gestimuleerd; Citizen ontwikkelaars bouwen van meer apps dan professionele ontwikkelaars ; Geen behoefte om een ​​Salesforce.com klant om code te bouwen

Force.com

Kwaliteit: A +. Het ontwikkelen van een app met een cloud-gebaseerde platform binnen 60 seconden. Dit is de bar om naar te streven.

Werkdag

Kwaliteit: N / A (citeren gebrek aan openheid)

Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, doelstellingen om technologie te vervangen achter Zip

IBM

Kwaliteit: B +. IBM overtreft duidelijk Microsoft vanwege de verscheidenheid aan opties. Welke optie je wilt, IBM heeft een oplossing voor u. Geweldig.

Google

Kwaliteit: B. Fantastic potentieel en gemakkelijk om te beginnen als je weet hoe, maar een zeer intuïtief gebruikersinterface.

SAP

Kwaliteit: D. Software beschikbaarheid is slecht en web navigatie verwarrend.

Het is belangrijk op te merken dat Appleby niet was het testen van kwaliteit of diepte, maar de beschikbaarheid, het gemak van toegang tot de developer tools en middelen. In opmerkingen wijst hij erop dat hij probeerde voor te stellen wat de huidige ontwikkelaar, op zoek naar platforms waarschijnlijk zou doen en ging van start met Google-zoekopdrachten. Zelfs zo, dit is toch wel een klap in het gezicht voor de leverancier zijn bedrijf vertegenwoordigt. Dit is niet de eerste keer dat SAP onder kritiek voor ontwikkelaar resource provisioning is gekomen. Het verbaasde me dat Microsoft niet beter zou vergaan. Ze zijn al jaren opgehouden als de ‘ga naar’ vendor voor een gemakkelijke toegang en een schat aan gereedschappen. Hetzelfde geldt voor Oracle, die een ongelooflijk trouwe aanhang heeft. Maar dingen veranderen en de ‘oude’ manier niet meer toe in een wereld waar digital natives willen dingen gedaan in real-time te krijgen, niet knoeien op het punt om de startblokken uitstappen.

Sprekend tot de SAP-element, het duurde drie jaar hard vechten om SAP krijgen licenties waarin kernsystemen ontwikkelaars hebben vertrouwen te bieden. In de afgelopen tijd, heeft het bedrijf is HANA middelen ontwikkelaar vrij om toegang te krijgen tot het maken van en de toegang tot mobiele werktuigen ontwikkeling veel eenvoudiger en gratis. Geen van deze komt zonder enige vorm van heen en weer met SAP toch is duidelijk niet genoeg.

Zoals Appleby ontdekt, gratis toegang is niet hetzelfde als enablement. De verrassing is dat ondanks SAP’s inspanningen om startups te ontwikkelen op dit platform aan te trekken maar het is blijkbaar de werkzaamheden die nodig zijn om te begrijpen wat ontwikkelaars nodig hebben en die van de concurrenten op de markt zijn het tempo gedaan.

Ik zie dit soort problemen vele malen herhaald. Te vaak, verkopers zijn zo verliefd op hun eigen technologie die zij niet aan hun hoofd boven het maaiveld te zetten om volledig te begrijpen wat het beste in zijn klasse werkelijk betekent. Het gaat over het begrijpen van wat de buitenwereld ontwikkelaar nodig heeft en hoe ze zullen gaan over het vinden van deze middelen. In dit verband merk en marktpenetratie tellen voor weinig. In de analyse van de Force.com Appleby’s, zegt hij

Het is allemaal angstaanjagend makkelijk. Het is geen wonder dat er zo veel Force.com ontwikkelaars.

Iedereen luisteren van de andere leveranciers genoemd in zijn werk? Ik gok dat ze moeten hebben gemist Dreamforce, waaruit ik gerapporteerd

Als een kanttekening, ik geribbelde Appleby voor uitzondering van Apple: “So 2012,” was zijn Skyped reactie. Ik denk dat zegt het allemaal. En hebben we niet besproken BlackBerry, wat; Joel Evans denkt terug kon met een knal komen.

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip