EU wil ‘legaal slimme’ patent definition

Het Europees Parlement (EP) heeft de hulp van de intellectuele eigendom advocaten om de richtlijn betreffende de octrooieerbaarheid van in computers geïmplementeerde uitvindingen, zodat bedrijven worden verhinderd octrooieren pure software te wijzigen aangeworven.

Het patent ontwerprichtlijn van software is in maart aangenomen, ondanks het verzoek van het EP om het werk opnieuw op te starten over de richtlijn. Het EP juridische zaken commissie (JURI) is nu te beslissen hoe de richtlijn te wijzigen, voordat het voor een een plenaire zitting van het parlement in juli gestemd wordt doorgegeven.

Sprekend op de website UK op dinsdag, een EP woordvoerder zei dat JURI de hulp van juristen in een vergadering zal trachten volgende week maandag om ervoor te zorgen dat zij kent de juridische gevolgen van eventuele wijzigingen in de tekst van de richtlijn. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat bedrijven niet pure software uitvindingen kunnen patenteren, aldus de woordvoerder.

Dezelfde formulering kan twee betekenissen voor tegengestelde partijen, “aldus de woordvoerder.” We proberen te vinden wat verwoording kan worden gekozen juridisch slim te zijn.

De lopende argument over octrooien in de software-industrie draait om het onderscheid tussen fysieke uitvindingen die software – zoals een auto remsysteem – en zuivere software. De meeste anti-patent groepen accepteren dat de voormalige octrooieerbaar zou moeten zijn, terwijl ze zeggen dat de laatste niet zou moeten. KMO’s, die deel uitmaken van de meerderheid van de industrie, zich verzetten tegen het idee van octrooien op zuivere software, maar voor een aantal grote bedrijven die ze zijn een lucratieve propositie.

Het gebrek aan juridische duidelijkheid heeft ertoe geleid dat bedrijven in staat om pure software te patenteren, hoewel de oorspronkelijke bedoeling van de richtlijn was om dit te voorkomen zijn geweest, aldus de woordvoerder van het EP.

De richtlijn zelf zegt dat software niet octrooieerbaar is en het Europees Octrooibureau zegt hetzelfde, maar softwarepatenten zijn toch toegestaan ​​”, aldus de woordvoerder.” Het Europees Octrooibureau heeft problemen bij het nemen van een beslissing over de vraag of een octrooi toe te staan ​​of niet.

De bijeenkomst op maandag is open voor het publiek en het EP verwacht een ‘veel vraag’ naar plaatsen, aldus de woordvoerder. Het organiseerde een luisterruimte voor degenen die niet in staat om een ​​plaats in de zaal te krijgen.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Een aantal van de intellectuele-vastgoeddeskundigen zijn gepland tijdens de vergadering, met inbegrip van Uma Suthersanen, een senior docent Intellectueel Eigendomsrecht aan de Queen Mary Intellectual Property Research Institute te spreken Reto Hilty, directeur van het Max Planck Instituut voor de Intellectuele Eigendom, Mededinging en fiscaal recht, François Pellegrini, een universitair hoofddocent in informatica aan ENSEIRB en Alberto Bercovitz, van de Spaanse advocatenkantoor Estudio Jurídico.

Zodra de vergadering voorbij is, zal de volgende stap zijn om JURI om te stemmen over de voorgestelde wijzigingen in een vergadering die plaats aan beide 6 juni en 20 juni zal plaatsvinden, aldus de woordvoerder van het EP.

Vorige maand heeft de Britse Patent Office hield een aantal workshops om de criteria te bespreken om te beslissen of een octrooi moet worden verleend. Op een van de London workshops, een groep van software-ontwikkelaars en octrooiadvocaten het erover eens dat de definitie van “technische bijdrage ‘in het richtlijnvoorstel is zo vaag dat bijna alle software patenten dreigen te worden verleend.

De openbare vergadering vindt plaats op maandag 23 mei, 1515-1700 in het gebouw van het Europees Parlement over de Wiertzstraat in Brussel.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen