Doe-het-zelf zakelijke cloud met ownCloud 6 Enterprise Edition

OwnCloud, het bedrijf achter de open-source ownCloud Community Edition, kondigde op 11 maart wat de business claims is de “enige volledig self-hosted enterprise-ready file sync en delen software, ownCloud 6 Enterprise Edition.”

De Enterprise Edition is ontworpen om naadloos te integreren met uw bestaande infrastructuur. Ontworpen vanaf de grond opgebouwd om volledig te worden ingezet op het terrein, het maakt integratie in bestaande user management tools, governance-processen en beveiliging, bewaking, en back-up tools. Als u wilt, hoewel, je kunt ownCloud gebruiken met openbare opslag diensten cloud, zoals Amazon S3 en OpenStack SWIFT, maar laat je ook een centraal beheerde, hybride cloud te creëren.

Zoals je zou verwachten, is ownCloud Enterprise Edition gebaseerd op ownCloud Community Edition. Met meer dan 1,3 miljoen gebruikers, de Community Edition is een van ‘s werelds meest populaire open source file sync en delen softwareprogramma’s.

Deze nieuwste editie bevat een uitgebreid bestand toegang rules engine om de controle te verbeteren en beheersen de toegang tot bestanden, waarmee IT-beheerders om geavanceerde regels voor gebruikers en apparaten verbinding met de ownCloud server, waardoor de toegang als die regels zijn, of niet, ontmoette.

Dat is belangrijk, Terri McClure, senior analist bij de Enterprise Strategy Group (ESG), verklaarde omdat “Naarmate meer bedrijven zien hun gevoelige bedrijfsgegevens te ontsnappen naar de public cloud via de consumenten-grade apps, die in sterk gereguleerde sectoren zoals de financiële dienstverlening, gezondheidszorg, overheid en onderwijs en onderzoek, moeten goed kijken naar hoe ze hun huidige bescherming van gegevens en governance-tools kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat ze niet afoul lopen van de wettelijke voorschriften. ”

Deze nieuwe versie van ownCloud 6 Enterprise heeft tal van nieuwe functies. Deze omvatten

Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) Wizard: ownCloud komt nu met een GUI-wizard om de gebruiker directories aan te sluiten op ownCloud. U hoeft alleen maar leveren de LDAP of Active Directory (AD) gebruikersgegevens, en de wizard stap-voor-stap verbindt, geeft gebruikers groepen, en helpt admins creëren van de juiste filters visueel, die sterk versnelt het implementatieproces.

Security Assertion Markup Language (SAML) authenticatie: Deze steun zal u toelaten om ownCloud laten vallen in de bestaande enterprise-omgevingen die SAML gebruikt voor verificatie met federated identity providers.

een wolk waar u bellen met de opnamen wilt, ownCloud Documents to Open Document Format bewerken om private cloud te brengen? Overweeg ownCloud; OpenStack Havana: Open-source cloud voor de onderneming; Ubuntu synchroniseert met OpenStack, Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 4.0 is hier

Jive Integratie: ownCloud’s Jive integratie is een plug-in die Jive opslag mounts alsof het een bestand opslaglocatie. Bestanden die zijn opgeslagen in Jive groepen verschijnen in ownCloud als bestanden in mappen, met elke map die een Jive groep. Bestanden kunnen worden gesynchroniseerd of geraadpleegd op verzoek van ownCloud desktop en mobiele toepassingen, bewerkt en bijgewerkt – allemaal met de gegevens op de Jive server bestanden.

Application Integration: uitbreidbare architectuur ownCloud 6 omvat twee nieuwe integratie application programming interfaces (API’s) en de nieuwe open-source mobiele bibliotheken. De interne server applicatie API kunnen ontwikkelaars eenvoudig te bouwen ownCloud uitbreidingen en aanpassingen, terwijl de Sharing Representational State Transfer (REST) ​​API biedt een service-based interface naar ownCloud het delen van bestanden en aanmelding subsystemen. Ten slotte is de mobiele bibliotheken eenvoudiger toegang tot ownCloud van mobiele applicaties. Een nieuwe applicatie framework verbetert ook het beheer van apps van derden en de installatie van deze apps in ownCloud.

OwnCloud 6 bevat ook een breed scala aan functies die de productiviteit van eindgebruikers te verbeteren, met inbegrip van

Prestatieverbeteringen: ownCloud 6 bevat een groot aantal prestatieverbeteringen die gebruikers een snellere toegang tot de belangrijkste functies, zoals data-encryptie, extern systeem integratie en synchronisatie van bestanden moet geven.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Usability Verbeteringen: Het programma omvat een schone user experience aangevuld met een reeks van bruikbaarheid functies, waaronder gebruiker avatars, bestandsvoorbeelden, activiteit feeds, gedeeld bestand meldingen en voorbeeld bestanden.

Een kenmerk dat het niet maken in deze release was; ownCloud Documents. Deze software-as-a-service (SaaS) tekstverwerker zal beschikbaar zijn als een technology preview die verder gaat met OpenCloud 6 in de komende weken.

Het punt van al deze verbeteringen, en inderdaad van ownCloud zelf, volgens Markus Rex, oprichter en CEO van ownCloud, is dat het laat bedrijven hebben hun eigen cloud zonder cloud wizards. In een verklaring, Rex zei: “Veel organisaties, met name die in sterk gereguleerde sectoren, wenden zich tot ownCloud te controleren en hun gegevens te beschermen -. En zorgen dat ze kunnen bestaande bestuur en veiligheid systemen benutten Alleen ownCloud biedt IT de mogelijkheid om volledig te integreren met huidige (en toekomstige) gegevensbescherming gereedschappen, de flexibiliteit om de aard van de opslag die past bij hun behoeften, terwijl op hetzelfde moment te bieden eindgebruikers een hulpmiddel voor de productiviteit ze daadwerkelijk zullen gebruiken te kiezen. ”

Klinkt goed voor u? ownCloud 6 Enterprise Edition is nu beschikbaar. Prijzen voor ownCloud 6 Enterprise Edition begint bij een jaarabonnement tarief van $ 9.000 voor 50 gebruikers. Als u wilt om de banden schoppen alvorens het te kopen, ownCloud 6 is beschikbaar als een eenvoudig te installeren-en-configureren virtuele appliance voor VMware, HyperV, Xen en KVM. U kunt natuurlijk ook gewoon downloaden van de open-source ownCloud Community Edition als u wilt proberen het uitvoeren van het programma zonder steun van het bedrijfsleven net.

 verhalen

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie