Dell voltooit Quest acquisitie in enterprise software push

Dell heeft de overname van Quest Software afgerond, waardoor het softwarebedrijf een divisie van de pc-maker.

De PC-making reus blijft strijden voor de zakelijke markt met een scala aan business intelligence, en systemen en security management software.

De overeenkomst, die op de kaarten voor een aantal maanden was geweest, volgens analisten, sloot op $ 28 per aandeel, of $ 2400000000, in juli. Het prijskaartje werd goedgekeurd door Dell aandeelhouders op 25 september

Dell verwacht nog steeds te melden ongeveer $ 1,2 miljard omzet op jaarbasis, ondanks de forse prijskaartje op de Quest aankoop.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Quest biedt een scala aan software-oplossingen – zoals databases en cloud-storage-diensten – die Dell wil versterken zijn het aanbieden van de pc-klanten in de zakelijke markt. Maar het menselijk kapitaal in de overname is ook de sleutel, de Quest kopen handen over meer dan 100.000 klanten en 5.000 partners naar Dell, samen met 1.500 sales en marketing middelen en 1.300 software engineers, volgens Dell’s Tom Kendra in een blogpost.

De aankoop zal de ‘kern’ van Dell’s software business te vormen. Dell heeft al een scala aan software overnames, zoals SonicWall en AppAssure, maar Quest blijft de parel in de kroon van enterprise software strategie van de pc-maker’s door het aanbieden van BYOD-ready beleid, mobiele toepassingen en virtualisatie en software-implementatie services. Het is de package deal Dell biedt nu, in plaats van de PC-and-go-strategie de meeste anderen schotel uit.

Totdat er meer recente cijfers naar voren komen, is Dell gekoppeld op de vierde plaats in de wereldwijde pc-leverancier lijst wereldwijd door zendingen volgens comScore, terwijl IDC stelt Dell op de derde plaats. HP blijft aan de top, terwijl; Lenovo wordt nog steeds verwacht dat de marktleider kroon te nemen, als pc-verkopen door de traditionele leveranciers blijven stagneren over de hele linie.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren