Cisco: Beyond the data center

De lancering van zijn Unified Computing System initiatief betekent eigenlijk dat Cisco Systems nu zal worden probeert te combineren en toezicht houden op het beheer van de operaties niet alleen van datacentra, maar netwerken. Welke zet Cisco over wat is de grootste speelveld in enterprise computing.

Het is een groot probleem voor Cisco. Het is het invoeren van de ‘IT Systems markt, die is heel anders dan de Data Center Networking bedrijf,’ ‘zei Vernon Turner, Senior Vice President & General Manager, Enterprise Computing, Network, Consument en Infrastructuur bij International Data Corporation.

Het bedrijf dat werkt aan de onderlinge afhankelijkheden (denk aan Apple – iPod). Vaak wint ”, aldus Turner. “En dit is waar ik zie het UCS uitwerken van de complexiteit van virtualisatie binnen de server, storage en netwerk ” stukken van de computer activiteiten van een bedrijf.

Maar de uitbetaling kan niet snel komen, zei hij. Infrastructuur Hij merkte neemt “een lange tijd om te veranderen.”

? Networking, Cisco koopt container startup ContainerX; Innovatie; De tech erfenis van de Olympische Spelen van Rio, internet van de dingen; Cisco zal 5.500 banen te schrappen in de nieuwste herstructureringen; netwerken; Cisco om bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport

De aanpak, zei hij, is onderscheiden Cisco van HP en IBM, omdat Cisco kan gaan van het huis, waar het plaatsen Internet routers en TV set-top boxes, de “mega datacenter” kantoren overal in een onderneming.

Maar Cisco zullen applicaties die iemand als IBM meer dan 20 jaar op te bouwen hebben genomen nodig, ” zei hij;. Toch kon de combinatie van Cisco, VMWare en EMC worden beschouwd een van de top drie concurrenten “in de compute markt ‘ ‘ hij zei.

Het initiatief brengt ook Cisco plein in de blade server fray, concurreren met de wil van Dell. “Cisco is een legitieme bedreiging in de x86 blade server markt ” en waarschijnlijk fel vechten voor marktaandeel, aldus Steven J. Schuchart Jr., principal datacenter analist bij Current Analysis. Maar Cisco is er niet te stoppen, de invoering van een “bredere lijn van servers om te concurreren dan de zeer groot datacenter, ” zei hij.

Een van de grote drie in de informatica, hoewel, lijkt niet te zijn wat Cisco Systems CEO John Chambers van plan is voor deze “ecosysteem” van hardware, chip en software bedrijven om te vormen. Neem Cisco, zei hij. in elk bedrijf het kiest aan te gaan “We hebben bijna altijd de topspeler geworden ‘,’ ‘zei hij.

En de manier waarop het Unified Computing System aankondiging werd uitgevoerd beschouwde hij het bewijs van opzet. De sprekers van Cisco, EMC, Accenture, VMware en andere belangrijke partners waren rond een bureau bij Cisco hoofdkwartier in San Jose. De videopresentatie verbonden die Telepresence-centrum met meer dan een dozijn elders in de wereld, waaronder Engeland en Frankrijk, waar de deelnemers meer kon zien door middel van twee-weg visuele communicatie. En andere externe gebruikers niet in Telepresence centra werden verbonden via IPTV streams, om thuis en op kantoor computers.

Cisco koopt container startup ContainerX

De tech erfenis van de Olympische Spelen in Rio

Cisco zal snijden 5.500 banen in de nieuwste herstructurering

? Cisco te bijl aan 14.000 medewerkers: Rapport