Bitcoin uitwisselingen te schorten activiteiten in India te midden van Govt waarschuwing

India’s grootste bitcoin trading platform heeft haar activiteiten opgeschort, daarbij verwijzend naar een recente openbare adviesorganen van de centrale bank te wijzen op de, risico’s van de virtuele valuta, volgens The Hindu.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

De sluiting van BuySellBitCo.in, waarvan ongeveer 12 miljoen roepies van Bitcoin transacties maandelijkse ziet, heeft een aantal andere handelsplatformen waaronder INRBTC diensten voor onbepaalde tijd te stoppen schrikken.

“Plaats de RBI [Reserve Bank of India] ronde, we zijn schorsing kopen en verkopen operaties, totdat we een duidelijker kader om mee te werken. Dit wordt gedaan om de belangen van onze klanten en op geen enkele manier te beschermen kunnen schetsen is een weerspiegeling van Bitcoin’s ware potentieel of de prijs “, aldus een verklaring op BuySellBitCo.in.

Illegale goederen trading platform, Schaap Marketplace, wordt afgesloten met een Bitcoin haul naar schatting zo groot als $ 100 miljoen. Het is onduidelijk of hackers of de eigenaar van de site verdwenen met het geld, maar tekenen wijzen op een oplichterij.

Een ander handelsplatform, INRBTC, zei dat de enige optie was nu om diensten op te schorten, totdat nadere afspraken kunnen worden gemaakt. “Alle transacties die zijn uitgevoerd tot 26 december 2013, zal volledig worden verwerkt. Alle lopende bestellingen worden geannuleerd en de deposito’s terugbetaald”, aldus de uitwisseling, in het rapport.

De centrale bank op dinsdag, waarschuwde het publiek, van het mogelijke gebruik Bitcoin in het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. Hoewel er geen verbod of beperking werden uitgegeven, het leidde tot een piek in het aantal Indiase Bitcoin gebruikers verkoop van hun valuta in de late-avond handel, volgens de in het verslag.

RBI’s waarschuwing wordt gezien als een potentiële leiden tot een verdere clampdown, met de virtuele munt, de stijgende populariteit, wordt gevraagd toezichthouders wereldwijd strengere regelgeving piekeren. Vorige week, China, verboden, het gebruik van Bitcoin door financiële instellingen en derden payment providers.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard