Apple’s Q2 2012 verkoop van de iPhone dip: Kan de iPad 3 te redden de dag?

Met Apple’s winst op minder dan twee weken weg, een rapport in Fortune stelt Apple kan zijn verkocht tussen 26–44 miljoen iPhones in het afgelopen kwartaal, dat twee weken geleden eindigde.

Terwijl de Cupertino gevestigde bedrijf zal waarschijnlijk meer licht zal werpen op de cijfers op 24 april, analisten gepolst suggereert een middenweg van ongeveer 35,1 miljoen apparaten — een daling ten opzichte van het vorige kwartaal.

Dat gezegd hebbende, het markeert meer dan 85 procent stijging van jaar-op-jaar voor het bedrijf, zelfs als Samsung blijft domineren de mobiele OEM ruimte kwartaal-op-kwartaal.

Maar met het laatste kwartaal zo goed doet met de release van de iPhone 4S, samen met afgeleid aandacht voor de iPad 3, lijkt het logisch dat Apple een duik in aantallen, en dus een cruciale dip in iPhone-inkomsten kon vinden.

Apple zei in februari dat het meer dan 37 miljoen iPhones verkocht in Q1 2012, een cumulatief totaal van 175 miljoen tot nu toe. In het fiscale jaar 2011, de nummers geëgaliseerd en leek te stagneren en slechts marginaal groeide in het gezicht van een golf van Android-apparaten raken van de markt. In oktober vorig jaar, de cijfers steeg met bijna het dubbele van 17.070.000 in Q4 2011-37040000 smartphones verkocht in Q1 2012 met de lancering van de iPhone 4S.

Het mag dan ook geen verrassing dat OS X 10.8 “Mountain Lion” dus meer als zijn iPhone en iPad tegenhanger in de functionaliteit zou moeten worden en beschikken geplaatst om zijn populariteit te vergroten onder de gebruikers — het zogenaamde “iOS-ification ‘van het bureaublad besturingssysteem — Apple meer iOS-apparaten in 2011 verkocht dan het verkochte Macs in bijna drie decennia.

Terwijl Apple zal naar verwachting ongeveer de helft van haar inkomsten uit de iPhone te genereren, kan de iPad 3 goed pick-up van de nummers moet dalende verkoop van de iPhone leiden tot een daling van de omzet. In theorie, de nummers houden elkaar in evenwicht. Maar het is waarschijnlijker dat er meer mensen zijn nog steeds kopen van de entry-level 16GB iPhone op $ 199 op contracten in plaats van te gaan all-out op een ontgrendeld apparaat, kost de consument een grotere prijskaartje van $ 649.

Vergelijk dit met de iPad 3, maar kon haar instap tablet op $ 499 meer inkomsten per apparaat dan de entry-level iPhone doet genereren. Plus, terwijl zijn voorganger, de iPhone 4, en de inmiddels vergrijzende iPhone 3GS in verkoop blijft, Apple neemt om het oppervlak haar smartphone heeft verhogen door het hebben van drie sterk verschillende iPhones te koop.

Apple verkocht meer iOS-apparaten in 2011 dan Macs verkocht in 28 jaar; comScore: RIM, Microsoft gezicht mobiele marktaandeel crisis; Say Hello to Mountain Lion — OS X 10.8, Apple heeft een iPhone 4S ‘nieuwe iPad: Teleurgestelde ?; DoJ klaagt Apple, uitgevers in e-book prijsafspraken antitrust pak; London Calling: My iPhone, de data hog: Waarom ben ik overgestapt naar een BlackBerry

Cruciaal voor Apple, iPad cijfers zijn de logische enen om naar te kijken tijdens de 24 april winst.

Het is waarschijnlijk dat de verkoop van de iPhone ofwel ongeveer hetzelfde als het laatste kwartaal, zo niet een beetje te dompelen in de nasleep van de iPad 3’s aankomst zal blijven, maar Apple kon gewoon de focus verschuiven van de iPhone zijn de kritische cijfer om de winst verslag en claimen in plaats daarvan dat iOS als een platform is wat houdt het bedrijf in het bedrijfsleven.

Wikipedia.

iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar, Apple, Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Leuk of niet, Apple heeft echt de ‘moed’ nodig om verouderde technologie te dumpen