AMD vuurt een andere antitrust salvo bij Intel

AMD houdt de druk op Intel meer dan vermeende concurrentiebeperkende praktijken door het indienen van een andere klacht, dit keer met de Duitse autoriteiten.

Deze nieuwste klacht werd vorige week ingediend bij het Duitse Bundeskartellamt, of Bundeskartellamt. Daarin AMD beweert dat Intel maakte deals met Duitse retailers die het mededingingsrecht van het land schenden.

De klacht werd naar aanleiding van een rapport in de Duitse editie van de Financial Times, die beweerde dat de Media Markt retail elektronica keten had ingestemd met verkopen alleen computers met Intel-processors gebruikt in ruil voor een betaling van de chipmaker.

“AMD had al soortgelijke informatie ontvangen, dus hebben we besloten om een ​​formele klacht indienen bij het Bundeskartellamt bestand”, aldus AMD woordvoerster Hollis Krym.

Een woordvoerder van het Duitse Bundeskartellamt heeft bevestigd dat een klacht had ontvangen van “een concurrent van Intel”. Het is nu de contacten met de Europese Commissie, die de uitvoering van haar eigen onderzoek naar Intel.

“We controleren met collega’s in Brussel om te zien of ze deze klacht en zal plaatsvinden op,” het Bundeskartellamt woordvoerder uitgelegd.

In juni 2005, AMD diende een rechtszaak tegen Intel beweert dat het grote klanten had gedwongen om exclusieve deals te aanvaarden, en had kortingen en marketing subsidies ingehouden van klanten die meer AMD processors dan Intel had toegestaan ​​gekocht.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen