Het kopen van tabletten voor het bedrijfsleven? De iPad of Windows RT dilemma

De sluizen zijn bijna geopend – we kunnen kopen Surface tablets met Windows RT vandaag, en zeer binnenkort zullen we in staat zijn om Windows RT tablets kopen van de andere leveranciers.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; tabletten; Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, Laptops; ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360- graad convertible, tabletten; Huawei MediaPad M3 octa-core tablet

Vraag is – als je ze koopt voor het bedrijfsleven, welke heb je kopen?

Laten we zeggen dat je $ 600 branden van een gat in je zak en je wanhopig om een ​​tablet te kopen vandaag de dag te nemen aan het werk, BYOD-stijl bent. Wat koop je?

Ik zou graag tot u zeggen “koop een Windows RT tablet – zoals Surface ‘, maar dat kan ik niet. Je moet een iPad te kopen. Het is vrij moeilijk om teleurgesteld te kopen van een iPad, vooral als je bedenkt de kwaliteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van apps.

We gaan niet om te weten over de kwaliteit en betrouwbaarheid van Windows RT-apparaten voor maanden. We moeten de werkelijke mens zijn, met behulp van zowel de Surface-apparaat en die van Microsfot partners om tot een oordeel te vormen en laat problemen uit te schudden. Evenzo met apps, de telling is niet groot op dit moment – 4326 apps wereldwijd is alles wat je krijgt om uit te kiezen. En, hoewel het gemakkelijk en glib voor mij om te zeggen, de meeste die er zijn vrij rubbishy. (Verwacht een diepere duik in dit onderwerp binnenkort.) Dit zal beter worden, maar het is net begonnen.

Vreemd genoeg hoewel, als je nodig hebt om te kopen vijftig, een paar honderd, of zelfs een paar duizend tablets te geven aan personeel, is het misschien zinvol om te bewegen op Windows RT dan iPad. Misschien niet ondertekenen de PO vandaag, maar al snel.

Laten we het af te breken.

Te beginnen met de hardware, is er waarschijnlijk niet veel verschil tussen de iPad en een van de Windows RT-apparaten. Gewicht, grootte en levensduur van de batterij allemaal in ongeveer pariteit. (Het is niet zoals Apple zijn eigenlijk met behulp van magie daar – ze kunnen goed zijn in het managen van een supply chain, maar het is nog steeds een 2012-tijdperk bedrijf bouwpakket met 2012-tijdperk-technologie.) Apple is waarschijnlijk een voorsprong op te bouwen kwaliteit hebben maar goed, voor de meeste bedrijven de good ol ‘Apple Sizzle is waarschijnlijk een secundaire overweging zijn bij het schrijven van een business case om miljoenen dollars daling van de koude harde cash op hardware.

Ik denk niet dat het kopen van Surface apparaten voor het bedrijfsleven is het een goed idee;. Als ik honderden of duizenden eenheden iets kochten Ik zou het niet kopen van een verkoper zonder track record. Lenovo, Dell, Toshiba, et al – ze weten allemaal hoe te werken kit te leveren en te houden in de onderneming werkzame. Microsoft is helemaal nieuw voor dit spel.

Persoonlijk gebruik van een tablet is heel anders dan zakelijk gebruik van een iPad. Veruit de meest voorkomende vormen van gebruik van een tablet in het bedrijfsleven zijn surfen op het web en “groupware” -achtige activiteiten zoals e-mail en agenda. Deze zijn perfect goed bediend door de ingebouwde apps. Safari op de iPad en IE10 op Windows RT zijn ongeveer gelijk. De Mail-app op de iPad is te repareren. De Mail-app op Windows RT is OK. Het is niet zo goed als de iPad Mail-app, maar ze zijn beiden willen in vergelijking met “Full Fat Outlook”. Calendaring dezelfde manier dus. Voor deze kerntaken, noch iPad of Windows RT heeft de rand.

Dus hoe zit off-the-shelf retail apps? Dit is moeilijk te vinden data. Een bron van de gegevens die ik heb gebruikt in het verleden met de klant is een rapport gezet door een Mobile Device Management (MDM) vendor genoemd Zenprise. Ik moet toegeven dat – ik heb geen eerste hand ervaring van hun product had, maar de rapporten ze van tijd tot tijd gels met de lees zie ik in het veld. Hun Mobile Device Management Cloud Report – Q2 2012 rapport bevat een sectie waar ze een lijst van de apps dat hun klanten meestal in hun whitelist. (Als je nieuw bent bij MDM is dit heel gewoon zijn – u een catalogus van apps die IT toestaan ​​dat hun gebruikers te installeren publiceren.)

Ik bel een aantal van de dingen die in deze lijst – we hebben Citrix Receiver (dwz een app aan ver in Citrix-managed desktops), Adobe Reader, Evernote, Dropbox, Skype, Keynote, Pages, RDP-client, Numbers , enz. U kunt natuurlijk gaan in jezelf dat rapport, maar wat ik heb hier gedaan wordt uitgezocht apps die ofwel direct beschikbaar of over een gelijkwaardige functionaliteit op zowel de iPad en Windows RT. (Er is een beta Citrix Receiver voor Windows RT, bijvoorbeeld).

Office is de moeite waard te bellen afzonderlijk. Ik ben geen voorstander van het gebruik van een volledig kantoorpakket op een tablet. Mensen doen dat niet vandaag, en nooit in de 2,5 jaar van de iPad heeft op de markt gehad. Mensen kunnen porren en rondneuzen in een klein productiviteit app om een ​​aantal fundamentele dingen te doen, maar om het even wat hardcore en ze gaan en een bureau, een stoel en een “goede computer”. Microsoft zijn echt heel graag zien je anders denken over dit en het hele toetsenbord + Office propositie met Windows 8 en Windows RT is heel erg in het hart van hun boodschap.

Maar Windows RT komt met Office – en je zult merken dat het rapport Zenprise roept functioneel vergelijkbare producten op de iPad, dat wil zeggen Keynote, Pages en Numbers. (Er zijn een aantal complicaties rond het Bureau licentie op Windows RT, maar; Mary Jo Foley wordt uitgelegd hoe om te verhuizen naar een commercieel gebruik licentie.) Voor wat het waard is, ik ben nog steeds super-sceptisch over; Office komt naar iOS.

Dus op dit punt, zijn we nog steeds niet zien van een duidelijke winnaar.

Als u koopt tabletten voor werknemers om te gebruiken, is de kans groot dat u wilt meer waarde te krijgen van hen dan een plek van surfen op het web, e-mail, en de oneven Facebook ogenblik. Wat we beginnen steeds meer van te zien is op grote schaal iPad implementaties. Dit verandert de iPad in een primaire vector voor de levering van diensten binnen de onderneming. Hoewel het nu, heeft het niet alles over de iPad te zijn – je begint om een ​​keuze te krijgen.

Als uw organisatie al de levering van particuliere, in-house, line of business (LOB) applicaties op het Microsoft-platform sponsort – zowel web apps of desktop applicaties met behulp van zaken als WPF, Silverlight, of Windows Forms, je moet het gemakkelijker maken om uit te breiden, dat vinden mogelijkheden in het leveren van op Windows RT dan het zou zijn bij de opsporing van de iPad. Dit is gebaseerd op een common-sense dien verstande dat de uitbreiding van de huidige vaardigheden, tools en processen in een nieuwe, maar verwante gebied moet makkelijker dan geheel nieuw uitrusten alles en re-skilling iedereen. Dat is een thema dat ik ga blijven komen terug naar de komende maanden. Maar het is niet duidelijk cut – het misschien wel makkelijker zijn, maar dat betekent niet dat het de juiste beslissing op de lange termijn.

Voor nu, zou ik zeggen dat het niet meer voor de hand om alleen nog maar met de iPad als je wilt duwen uw eigen software om een ​​tablet te goed dat u eigenaar en te bedienen. We kunnen nu, vandaag, beginnen te praten over Windows RT als een geloofwaardig alternatief. Ga terug zelfs alleen maar een maand had je tegen me zei dat u wilt een paar duizend iPads kopen voor een project dat ik u heb verteld “ga je gang”. Vandaag de dag, voor mij dat is verplaatst naar “we moeten nadenken over dat”.

Uiteraard met dit alles wat er is nog veel onbekende onbekenden. Er zijn nog tal van vraagtekens op Microsoft’s eigen MDM verhaal en niet in staat om “domain join” in het bijzonder. Maar in ieder geval zijn we uit en loopt nu.

Wat denk je? Plaats een reactie, of praten met mij op Twitter: @mbrit.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

ASUS ZenBook Flip UX360CA, First Take: Een lichtgewicht 13,3-inch 360-graden converteerbare

Huawei MediaPad M3 octa-core tablet