Flir Een beoordeling: Thermal imaging op uw smartphone review

Alles wat veelbelovende superheld bevoegdheden op uw mobiele telefoon moet een episch spel of heldhaftige overdrijving zijn – maar met de Flir One, het is dicht bij de waarheid.

Wanneer 19e-eeuwse natuurkundigen begonnen met het blootleggen van de onzichtbare wereld van de straling, radiogolven en röntgenstraling, was het mode om dit te zien als bewijs van geesten, spoken en het hiernamaals. Dat is niet gefilterd, maar terwijl we nu gebruikt om het horen van stemmen vanuit de ruimte en het zien van over de hele wereld, er is iets onmiskenbaar griezelig over de Flir One, een warmtebeeldcamera die een betaalbare venster opent in de wereld van de lange infrarood.

De £ 199.99 (incl. BTW) Flir One is beschikbaar voor iOS en Android-apparaten.

Kost £ 199.99 (incl. BTW), de Flir One is een klein apparaat dat clips op de Micro-USB-poort van je Android-toestel, of de Lightning-poort van uw iOS tablet of smartphone. Het maakt foto’s, stilstaande of bewegende, in de lange golf infrarood, met behulp van een tweede, visuele-light camera tegelijkertijd zorgen voor een overlay waarmee u eenvoudig bepalen wat u zoekt op. Zij kunnen ook een absolute temperatuur schatting van een vlek op de afbeelding – weer weergegeven als overlay.

Als u de hitte kunt staan, krijg je Flir in de keuken – een goede bron van kalibratie en proefnemingen voor de infrarood-explorer.

De beelden zelf zijn garishly gekleurd, met de standaard palet, variërend van donker blauw voor de coolste delen van het beeld te fel geel of wit voor de heetste. Tussenniveaus worden weergegeven als de kleuren rood of oranje. Dit is direct te herkennen aan een aantal filmscènes, wetenschap documentaires of de politie chase programma’s. waar mensen en voertuigen in het donker worden bijgehouden door de infrarode straling – en inderdaad Flir is in bedrijf sinds 1978 de verkoop van een groot aantal van de professionele en militaire IR beeldvormende systemen achter die foto’s.

Drie ceramische koffiemokken, één gevuld met ijswater, een met heet water en een vers van de ketel, tonen het bereik en de precisie van de FLIR Lepton sensor.

Het bedrijf engineeringpositie komt door in de kwaliteit van de hardware en de software, die eenvoudig te gebruiken, robuust en goed ontworpen. De app integreert soepel met Android en iOS imago standaard opslag en opties voor delen, waardoor het direct bruikbaar voor iedereen die hun mobiele kent. Het heeft een aantal handige trucs: je kunt het zichtbare licht beeld achter het infrarode voren gekomen die door het rollen van de ene op de andere door middel van vegen, terwijl een efficiënte edge-detectie systeem overlays de vorm van voorwerpen op het infraroodbeeld, aanzienlijk medeplichtigheid aan de identificatie van wat je bent in zonder verduistert de details van de thermische vorm. Veel verschillende paletten worden geselecteerd, elk benadrukken verschillende aspecten van het thermisch beeld en PC en Mac-software beschikbaar is die een veel fijnere korrel beeldanalyse en manipulatie mogelijk maakt.

De hardware unit heeft een eigen oplaadbare batterij die duurt ongeveer een uur voordat hoeft te worden opgeladen via een eigen micro-USB-poort. Het maakt ook niet de telefoon op te laden wanneer die in gebruik is, maar u kunt het toestel draaien tijdens het opladen, waardoor u de mogelijkheid om veel langere periodes van draagbare bediening als je een power pack mee te nemen. De enige controle is een kleine aan-uit knop met een eigen status LED, die een beetje onhandig te bedienen. De enige andere kritiek is dat het apparaat voelt niet bijzonder stevig bevestigd in gebruik, althans op Android-telefoons, maar gezien de vele verschillende form factors heeft om mee te werken is het waarschijnlijk Copes zo goed als het kan.

Flir One (voor iOS)

AT & T Samsung Galaxy S7 Actief beoordeling: Langere levensduur van de batterij en robuuste bescherming maken het een meeslepende outdoor smartphone; Lenovo ThinkPad X1 Tablet beoordeling: Compact, robuust en modulair; ZUS Smart auto finder en USB autolader – het moet gadget kopen voor de zomer

Een ander verschil tussen de twee platforms is dat de iOS-model kan draaien te wijzen in beide richtingen – Flir suggereert kun je een ‘Thermie’ (een IR-versie van een selfie), maar de Android-versie is vastgesteld in welke richting je USB-poort eisen. U kunt een Micro-USB-verlengkabel gebruiken om de imager uit de buurt van de telefoon, dat is een handige optie als uw USB-connector onhandig is geplaatst of maakt het Flir Een punt naar u toe te werken, maar dit is onhandig en moet de praktijk.

Flir levert een lanyard-hung dragen clip, die heel goed werkt als je onderweg bent en wilt u uw telefoon gebruiken zonder last.

Hoewel zichtbaar licht en warmte zijn beide elektromagnetische straling, warmtebeeldcamera’s maken gebruik van een compleet andere techniek om zichtbaar licht sensoren. Fotonen van zichtbaar licht hebben een hogere energie dan die in het infrarood, en het licht is een kortere golflengte – energie en golflengte omgekeerd evenredig.

Zichtbaar licht kan worden geabsorbeerd door elektronen in atomen, direct genereren van een elektrische stroom die kan worden versterkt en gedigitaliseerd. Infrarood fotonen geen interactie met elektronen op die manier plaats waardoor de elektronische bindingen tussen atomen in moleculen en het verhogen van de beweging van die atomen. Dat blijkt als verwarming – heel weinig van.

Een vereenvoudigd architectonische schema van de Lepton camera module.

Zo Flir’s Lepton sensorchip in het hart van het Flir One heeft een scala aan 80-by-60 pixels gemaakt van 17-micron vanadiumoxide bars, geschorst op silicium ondersteunt boven het chip oppervlak. Deze verandering weerstand bij verhitting, dat is wat de rest van de chip zintuigen en verandert in digitale beeldgegevens in 14 bits / pixel en 8 frames / seconde. Het systeem heeft een resolutie van 50mK, of 0,05 graden C.

Dit is een sterk vereenvoudigd beeld. De fysica van infrarood detectie door dergelijke sensoren – genaamd microbolometers – is ingewikkeld. De sensor zelf is ongekoeld en zendt infrarode fotonen op een hoger lokaal niveau dan die het probeert op te sporen. In de praktijk betekent dit dat de Lepton pauzeert elke dertig seconden of zo om een ​​sluiter over de sensor bewegen om zichzelf te kalibreren.

Extraheren van het gewenste signaal heeft veel verwerken en filteren, wordt afgehandeld door een afzonderlijke aangepaste SoC gebonden aan de Lepton pakket. De Lepton zelf kan worden gekocht op een Arduino schild en andere experimentator / design-vriendelijke verpakkingen.

De Flir One doet precies wat het beweert, en doet het heel goed. In een paar weken gebruik zowel binnen als buiten is aangepast aan de meest uiteenlopende omstandigheden en de temperatuur varieert dat een Schotse zomer biedt. Buitenshuis, aan het licht die geparkeerde auto’s was onlangs verdreven, en welke gebieden van daken, muren en ramen werden verliezen de meeste warmte. Het kan niet zien door middel van vaste oppervlakken, natuurlijk, maar het kan mensen en dieren ‘s nachts of achter gebroken dekking, zoals struiken of gras te laten zien.

Binnenshuis, het heeft een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder het vinden van pauzes in de deur zeehonden op koelkasten en fornuizen, spotten oververhitting bekabeling en het verstrekken van een onmiddellijke telling van wat elektronische apparaten en voedingen zijn op in een kamer – potentieel bruikbaar in een kantooromgeving voor het snel onthullen wie heeft een illegale wi-fi hotspot (letterlijk) verstopt onder hun bureau.

De on-board macht regulator en een interessant ongelijke heatmap onder de CPU fan tonen de belangrijkste bronnen van thermische energie in deze Dell 7020 mini-tower.

De meest traditionele gebruik van thermische beeldvorming in IT, is echter in het vinden als onderdelen worden heet. Dit kan zijn bij het configureren en testen van een moederbord, in het bijzonder bij de controle van de CPU gebruik of spotten geblokkeerd ventilatoren en filters. Het kan ook controleren wanneer ontoegankelijke wand- of plafond gemonteerde apparaten falen of hebben gefaald.

Iets meer spookily, zal het restwarmte achtergelaten door vlees contact op oppervlakken te detecteren. Blote voeten op een houten vloer te laten voetstappen die blijven bestaan ​​voor vele seconden, en zelfs een snelle schar van de vinger op een koud oppervlak kan daarna worden gedetecteerd – een aantal security experts adviseren dat u uw handpalm moet rusten op het toetsenbord een geldautomaat of card betaling punt na het invoeren uw pincode, uit te roeien dit trace van zweven onverlaten.

Na een half uur uitvoeren van de Prime95 CPU stress test, zelfs Intel’s laagste-power processor maakt zijn aanwezigheid duidelijk.

Ik kan het niet ontkennen, ik heb een warmtebeeldcamera wilde al tientallen jaren, en de Flir One is het eerste dat ik kunnen veroorloven zijn geweest. Of het nu verantwoord als een last die terug zal betalen is de vraag, maar als ik nog te handhaven of te herstellen van elektronische apparatuur zou ik verwachten dat het diagnostische keer drastisch snijden in sommige gevallen.

Als een stuk van wenselijke technologie, hoewel, het heeft onberispelijke geloofsbrieven. Iets dat echt een uitbreiding van de zintuigen gaat om een ​​nieuwe manier van kijken naar de wereld te bieden, en als je een ounce van verwondering en verbeelding achtergelaten in uw ziel, dan zal de Flir One een bevredigend en unieke toevoeging aan uw digitale ervaringen zijn.

Lees meer

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop