Europa’s dirty hardware geheim: 6,2 miljoen ton verspilde oude kit

De volgende keer moet je een desktop PC refresh te organiseren voor uw bedrijf, een gedachte reserveonderdelen voor wanneer die verlaten hardware moet – en zal – uiteindelijk.

De Europese Unie gegenereerd 9,5 miljoen ton afgedankte computers, smartphones, tv’s, huishoudelijke apparaten en andere apparatuur in 2012, maar de meerderheid van die e-waste niet wind in de officiële verzameling of recyclingsystemen.

Ongeveer 6,2 miljoen ton afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA) in de EU werden ofwel illegaal geëxporteerd, ten onrechte gerecycled, weggevangen voor onderdelen, of gewoon gedumpt in de prullenbak, volgens een recente studie (PDF) van de CWIT (tegengaan WEEE Illegal handel) project.

De consensus zegt dat Windows XP zakelijke pc-verkoop heeft gestimuleerd en werkte als een prestatieverhogend drug. Er is een argument dat bedrijven verfrissende pc’s kan houden omdat de installed base is oud.

Elektronische en elektrische apparatuur vertegenwoordigt de snelst groeiende stroom van ‘s werelds afvalstromen “, zegt Pascal Leroy, secretaris-generaal van de WEEE-forum.” Het gewicht van Europa’s slecht beheerde e-waste alone gelijk aan die van een 10 meter hoge bakstenen muur die zich uitstrekt van Oslo de teen van Italië.

Deze enorme probleem is niet alleen economisch, maar ook het milieu: oude apparatuur kan gevaarlijke chemicaliën bevatten, zoals lood in batterijen en kwik in platte tv-schermen.

Naar schatting 1,3 miljoen ton van het e-waste werd geëxporteerd buiten Europa, waaronder ongeveer 700.000 ton aan apparatuur die nog steeds bruikbaar was. Echter, een zeer groot deel van de gebroken e-waste, 4,3 miljoen ton, werd slecht beheerd binnen Europa zelf in een poging om de kosten van recycling te ontwijken: CWIT schat dat tussen de € 150 tot € 600 in hardware recycling kosten waren te voorkomen op deze manier .

Dan is er eenvoudige diefstal: veel elektronische onderdelen bevatten zeldzame metalen die heel wat middelen nam aan te schaffen. Aaseters zijn het maken van af met een aantal van die metalen voordat items kunnen worden verzameld. CWIT ​​plaatst de waarde van die ontbrekende materiaal op tussen de € 800 tot € 1,7 miljard.

Wat is er gebeurd met groene IT;? Montage India’s e-waste ellende, trade-in-programma van Apple voldoet aan de lauwe reactie in China

De studie doet een aantal aanbevelingen om te helpen dit probleem, met inbegrip van een EU-breed verbod op schroot transacties gebruik van contant geld op te lossen, de vorming van de nationale milieu-veiligheid taskforces met meerdere instanties die betrokken zijn, en de verplichte behandeling van e-afval volgens de goedgekeurde normen aangesloten landen rapporteren van de resultaten van de EU.

Deze aanbevelingen zullen naar verwachting een rol spelen bij de inspanningen van de Europese Commissie om de ambitieuze “circulaire economie” wetgeving die tot doel heeft om afval te elimineren door hergebruik, opknappen en recycling van bestaande producten en materialen te ontwikkelen spelen. De commissie is het aanvaarden van de openbare feedback over de kwestie de hele zomer en is van plan om een ​​nieuwe circulaire economie strategie tegen het einde van dit jaar.

Jaco Huisman, de wetenschappelijk coördinator van het project CWIT, zei dat de resultaten van het onderzoek vormen de belangrijke data op doeltreffender beleid, niet alleen in Europa maar ook elders te maken. “De VS, bijvoorbeeld, heeft niet de Basel Conventie geratificeerd”, aldus Huisman, verwijzend naar het verdrag bedoeld om de bewegingen van gevaarlijk afval over de grenzen heen te verminderen, “en zijn e-afval is onderworpen aan veel minder toezicht dan in Europa .

Lees verder

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s