En nu wat goed nieuws … Hoe open source gezegevierd over Microsoft Office in Italië

Microsoft Office kan een wereldwijde monopolie te hebben, maar een Italiaanse regio afgewezen flat out. Maar waarom?

In de verbluffend mooie Italiaanse regio Umbrië, dan voel je je meer thuis loopt open source-software, in plaats van de onhandige en dure Microsoft Office suite.

Dat komt omdat ondanks het feit dat het grootste marktaandeel in de wereld, Microsoft Word, Excel en PowerPoint (onder andere) net niet helemaal passen bij de factuur voor wat de regio lokale overheden nodig.

Het project “LibreUmbria” zet de wielen in beweging op het krijgen van de populaire underdog LibreOffice over alle sectoren PC publiek in de regio.

Het wordt beschouwd als de grootste overgang weg van proprietary software die ooit is ondernomen zijn. Maar waarom, wanneer Office werkt voor zo veel over de hele wereld?

Volgens de provincie Perugia hoofd IT Alfiero Ortali, de meeste van zijn gebruikers werd exploiteren slechts 15 procent van de gehele Office-suite, het verlaten van het gebied te betalen voor de niet-gebruikte 85 procent.

“Het is net alsof je een Ferrari eigendom van en wordt alleen gebruikt om te rijden op 30km per uur door het midden van de stad,” zei hij.

Open source kan een slechte rap van tijd tot tijd te krijgen, ondanks het voeden van de meeste van de back-end Internet, de wereld van de sociale netwerken, supercomputers en online beveiliging. Maar als er een verhaal van het jaar om je goed over de underdog te voelen, is het deze.

Facebook’s datacenters over de hele wereld, door de aantallen en in beeld; Het vreemdste Nokia-telefoons ooit ontworpen: galerij, Negeer de naysayers, IBM en Apple werden gemaakt voor elkaar; Facebook zet verborgen dienst voor Tor-gebruikers

Lees verder, zoals het besturen van een Ferrari op 20mph ‘: Waarom de ene regio gedumpt Microsoft Office voor LibreOffice

Wat is het beste nieuws u het hele jaar hebt gehoord? We rekenen onderaan onze favoriet, uplifting, goed nieuws verhalen van 2014. Volgende één landt morgen, 08:00 ET (13:00 GMT).

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Wil je wat meer goed nieuws?