En dus is de Motorola exodus begint: CEO Woodside naar Dropbox COO geworden

Het duurde niet lang voor de big-pruiken bij Motorola om te beginnen springen schip na de Lenovo deal.

Motorola topman Dennis Woodside zal binnenkort worden genoemd Dropbox’s eerste chief operating officer. In de verhuizing, zal Woodside verantwoordelijk voor de groei van de startup groeiende cloud storage business en breng extra inzicht dat de oprichters en kaderleden hebben tot nu toe, op het grootste deel, ontbrak.

De cloud storage dienst zei dat de stap om bedrijven voor de nationale veiligheid van gegevens aanvragen openbaar te maken als een ‘stap in de goede richting “, maar merkte op dat het een gebrekkig systeem voor zeer weinig verzoeken of zelfs geen.

Het nieuws werd voor het eerst gemeld door The Wall Street Journal, en later bevestigd door Google chief Larry Page.

Het nieuws komt slechts twee weken nadat Google gelost haar Motorola-telefoon-making unit Lenovo voor, gewoon verlegen van $ 3 miljard.

Woodside’s taak werd niet gedacht dat in gevaar is, op basis van het gesprek met senior Motorola en Lenovo leidinggevenden na de overname aankondiging.

Lenovo CEO Yang Yuanqing genaamd Motorola’s engineering team “uitstekend,” toe te voegen: Als we kunnen combineren met een efficiënte bedrijfsvoering platform bij Lenovo – we geloven dat we kunnen niet alleen meer volume van de telefoons te verkopen, maar ook meer geld verdienen aan deze productlijn.

Woodside’s verhuizing zal helpen Dropbox verscherpen haar verkoopstrategie voor de toekomst, onder andere – niet in het minst om het te helpen concurreren met andere bedrijven op de cloud storage blok, zoals Box.

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Dropbox is naar verwachting tot het dossier voor een beursgang, op enig moment in de toekomst, maar mama bleef eventuele plannen. Ter waarde van ongeveer $ 10 miljard, op zijn minst moet het bedrijf een chief financial officer te huren voor een dergelijke verhuizing kan tot wasdom komen.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen