Deutsche Telekom gaat duw in Midden-Europa door het kopen van een eigen Tsjechische dochter

Deutsche Telekom heeft de resterende 39,23 procent van de T-Mobile Tsjechië het niet al in het bezit verworven.

incumbent telco Duitsland is een toonaangevende rol in een poging om de lokale internetverkeer in het land te houden.

De Duitse reus is de T-Mobile Tsjechië gedeelde voor € 800m van Mid Europa Partners, een private equity groep kocht. Geen wettelijke goedkeuring nodig is, zodat de deal zal voor het einde van deze maand worden gesloten.

Deutsche Telekom is van plan om het aanbod van vaste breedband provider GTS met T-Mobile in de regio te consolideren. Vorig jaar; Deutsche Telekom kocht Polen gebaseerd GTS Centraal-Europa voor € 546m, het krijgen van 30.000 B2B-klanten in de regio en het maken van een grand binnenkomst in vaste breedband.

Deutsche Telekom bolsters B2B met GTS Centraal-Europa te kopen; de Duitse regering ‘moet verkopen Deutsche Telekom het spel staat’, zegt watchdog; Evernote Premium gratis voor Deutsche Telekom klanten in 12 landen

De investering maakt deel uit van een greep naar de macht in de Centraal-Europese markten, of om het anders te zeggen: “De overname van de resterende aandelen is een natuurlijke stap in de richting van het optimaliseren van onze portfolio en ondersteunt onze transformatie naar de leidende geïntegreerde pan-Europese operator,” Deutsche Telekom bestuurslid voor Europa en technologie Claudia Nemat gezegd.

De Tsjechische Republiek is een belangrijke markt voor Deutsche Telekom wegens zijn omvang en structuur. Met de voortgaande integratie van T-Systems Tsjechië en de geplande combinatie met de Tsjechische activiteiten van GTS Group, T-Mobile Tsjechië is op een duidelijke strategische pad naar haar vaste lijn mogelijkheden te vergroten en het bevorderen van haar marktpositie in B2B.

Speculaties over de volgende stappen van Deutsche Telekom zijn niet moeilijk aan te komen. Een theorie is dat Deutsche Telekom de Hongaarse dochteronderneming Magyar Telekom, de volgende in de rij om de vouw, wat zou betekenen de Duitse telco zou hebben om 40,8 procent van de aandelen kopen daar mee zou kunnen zijn. De Slowaakse unit wordt ook genoemd door diverse media, maar een Deutsche Telekom woordvoerder vertelde Bloomberg zijn er nog geen concrete plannen voor verdere acquisities.

Het invoeren van de Tsjechische markt in 1996, T-Mobile had 5,7 miljoen mobiele klanten en 119.000 vaste aansluitingen aan het eind van het derde kwartaal.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Meer over Deutsche Telekom