Dell overname van IT-dienstengroep was onvermijdelijk

Dell’s ambities om uit te breiden naar datacenter markten met een grote servers en data-opslag nodig is om snel te zijn IT-diensten en de snelste manier om dat te doen is door middel van acquisitie uit te breiden.

Hewlett-Packard deed hetzelfde mei 2008 toen het EDS overgenomen voor bijna $ 14000000000. IBM heeft de waarde van een sterke IT-dienstengroep vele jaren bekend dankzij voormalig CEO Lou Gerstner, die ‘s werelds grootste computerbedrijf in’ s werelds grootste IT-dienstverlener getransformeerd.

De Dell overname richt de aandacht op Cisco Systems. Het heeft ook ambities in datacenter markten en het ook nodig heeft om zijn IT-dienstengroep versterken. Echter, uitdaging Cisco is dat overnames van IT-diensten bedrijven konden de waardering schaden, omdat deze minder winstgevende activiteiten dan haar core business. Maar het kan weinig keus hebben sindsdien al haar rivalen hebben grote IT-services organisaties en zij zullen niet worden aanbevelen Cisco versnelling.

De Dell overname wijst ook op een grotere polarisatie in de IT-markt. Steeds meer bedrijven de voorkeur geven om te gaan met één leverancier, is er een “een keel te stikken” beroep. Er zijn minder prikkels om best-of-breed IT-systemen te bouwen van een brede selectie van leveranciers.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Echter, met een grotere mate van commoditization in hardware en software is er minder voordeel in best-of-breed systemen en nog veel meer te winnen door een efficiënte implementatie en uitvoering van grote IT-projecten – en dat afkomstig is van het ervaren IT-diensten groepen.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren