BT weddenschappen op het bedrijfsleven breedband voor landelijke consumenten

BT is het testen van vaste-lijn breedband technologie die het zegt zou kunnen helpen te bereiken in het recente rapport Digital-Brittannië legde de overheid doelen. Die streven naar universele high-speed internet toegang in het Verenigd Koninkrijk van ten minste 2 Mbps te bieden.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Het systeem onder proef, bekend als Broadband Enabling Technology (BET), is gebaseerd op bestaande technologie die wordt gebruikt voor de business-class breedbanddiensten. Die technologie zorgt voor een relatief high-speed internet toegang die verder van de uitwisseling kan worden uitgebreid dan voorheen mogelijk was.

We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden van de BET tot breedband uit te breiden naar de resterende niet-spots “, zegt John Klein, directeur van de dienstverlening, BT Openreach.” Door het uitrollen van BET, kunnen wij klanten helpen en te helpen de overheid te realiseren haar streven naar een universele 2Mbps breedband service.

BT zegt BET kunnen breedbanddiensten leveren tot 12km, in vergelijking met de standaard 5 km grens van ADSL, tot een snelheid van 1 Mbps in beide richtingen. Hogere snelheden zal afhangen elkaar verbinden meerdere lijnen, twee lijnen nodig voor 2Mbps. De dienst is gebaseerd op de bestaande Single-Pair High-speed Digital Subscriber Line (SHDSL technologie), die werd voorgesteld als een alternatief voor ADSL sinds 2001.

Openreach is momenteel trialling BET in Inverness en Dingwall in Schotland en is van plan om de uitrol van de technologie om nog eens acht locaties in het Verenigd Koninkrijk: Twyford in Berkshire, Badsey in Worcestershire, Llanfyllin in Powys, Leyland in Lancashire, Ponteland in Northumberland, Wigton in Cumbria, Horsham in West Sussex en Wymondham in Norfolk.

BT’s concurrenten beweren dat draadloze, mobiele of satellietdiensten zinvoller voor afgelegen gebieden. Mobiele provider 3 vertelde een conferentie in juli dat mobiel breedband de gaten zou kunnen vullen in de regering voorgestelde 2Mbps universele breedband inzet zonder overheidsfinanciering, maar alleen als openstaande spectrum problemen werden opgelost. “Als we tot een overeenkomst over het spectrum problemen kunnen komen, kunnen we het uitrollen financieren”, zegt Hugh Davies, 3’s Directeur Corporate Affairs.

BT genoemde klanten die dergelijke diensten moeten bandbreedte delen en zouden zien hun diensten afgebroken als resultaat.

-Draadloze gebaseerde breedband diensten zoals mobiele en satelliet leveren een gedefinieerde datasnelheid in een bepaald gebied, “aldus het bedrijf in een verklaring.” Elke klant moet het gebruik van breedband in dat gebied zal hebben om de beschikbare capaciteit met alle andere gebruikers te delen en zal lijden verdere afbraak in breedband snelheden als gevolg van omgevingsfactoren.

BT voegde eraan toe dat de BET-technologie niet wordt beïnvloed door het weer, atmosferische omstandigheden of andere milieu-effecten die problemen met draadloze en satelliet-diensten veroorzaken.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’