BT kijkt naar glasvezel, Wi-Fi en 4G voor groei

volledige jaar de financiële resultaten van BT voor het fiscale 2012 bleek dat het bedrijf heeft nu meer dan 1,5 miljoen klanten op zijn glasvezelnetwerk, met meer dan de helft van dat aantal toegang tot de dienst via het BT of een reseller in het afgelopen jaar.

De vezel provider

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Het bedrijf meldde een daling van de volledige omzet van circa vijf procent tot £ 18.253bn jaar in vergelijking met zijn fiscale jaar 2011, maar een twee procent stijging van de winst voor belasting.

Goed voor de daling is de lagere opbrengsten uit gesprekken en lijnen, zware omstandigheden in Europa en de financiële sector en de regelgevende prijsverlagingen, BT zei op vrijdag. Ondanks de daling van de inkomsten, het voorgestelde dividend in aandelen voor het jaar was 9.5p, een stijging van 14 procent.

“We doen wat we zeiden dat we zouden doen. Bij een omgeving waar het gemakkelijker is om zich te concentreren alleen op de korte termijn investeren we in onze toekomst en het leveren van de groei van de winst en dividenden,” Ian Livingstone, chief executive van BT, zei in een verklaring.

In de periode BT is doorgegaan met de uitrol van haar, in de eerste plaats fiber-to-the-kabinet service, die nu beschikbaar voor meer dan 15 miljoen klanten is – ongeveer 6.2m waarvan er in de loop van het laatste boekjaar toegevoegd. Op donderdag als een stimulans om verder goedkeuring van zijn breedbanddiensten rijden, BT aangekondigd dat klanten in staat om zijn nieuwe BT Sport-kanalen, zonder extra kosten zullen zijn.

Als een zittende, voormalig overheidsbedrijf, is BT verplicht om de toegang tot zijn infrastructuur naar andere communicatie providers (CP) die samen ongeveer 200.000 van de 1,5 miljoen klanten te voorzien van glasvezel. In Q4 2012, BT toegevoegd 270.000 vezels klanten, waarvan 211.000 kocht de dienst rechtstreeks via BT Retail. Het bedrijf merkte op dat sommige van deze klanten met koper breedbanddiensten die overgeschakeld naar glasvezel.

Veel bedrijven moeten kunnen volvette glasvezelconnectiviteit krijgen voor een lagere prijs met ingang van volgend jaar, wanneer BT Openreach haar wholesale prijsstelling voor FTTP-enabled gebieden zal snijden en zijn optie FTTP-on-demand in te voeren, ook op de lagere kosten.

We rijden vezels in het Verenigd Koninkrijk, de lancering van hoogwaardige sportkanalen, investeren in de snelgroeiende regio’s van de wereld en zal onze Wi-Fi-mogelijkheden en 4G-spectrum te gebruiken om ervoor te zorgen dat onze klanten zullen de beste aangesloten. We hebben rond geschapen; 3.000 nieuwe arbeidsplaatsen, in het afgelopen jaar in het Verenigd Koninkrijk om deze investeringen te ondersteunen “, zegt Livingstone.

BT was een verrassing bieder in het Verenigd Koninkrijk 4G spectrum veiling, die eind februari werden afgerond en won kavels in de 800MHz en 2,6 GHz spectrum bands. Het is sindsdien ondertekende een tienjarige overeenkomst met O2 te helpen ondersteunen zijn eigen 4G landelijk netwerk als het leven gaat later in het jaar.

BT ook geplaatst netto verhoging van de niet-vezel (koper) breedbanddiensten toe te voegen 834.000 klanten in het jaar, ongeveer 424.000 daarvan kocht het rechtstreeks van BT Retail.

Aangezien de uitrol van BT’s glasvezel breedband dienst blijft, verwacht het bedrijf dat het ter beschikking van 19m lokalen zijn in het voorjaar van 2014. Het is ook het enige bedrijf dat een van de contracten te winnen voor breedbanddiensten in plattelandsgebieden in het kader van het, BDUK kader; BT zei dat verwacht meer BDUK gerelateerde deals “in de komende maanden” toe te voegen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow