Apple CareKit moet verhoogd privacy debat vonk

Terwijl de meeste van de aandacht van Apple’s aankondigingen deze week gericht op de iPhone SE, misschien wel de meest verstrekkende van Apple’s aankondigingen was ongeveer CareKit, Apple’s open-source software raamwerk voor het ontwikkelen van persoonlijke gezondheid iPhone-applicaties. Vanaf de aankondiging

CareKit bouwt voort op de eerder uitgebrachte ResearchKit, die is gericht op het helpen van onderzoekers verrichten medisch onderzoek, en wordt ingesteld voor een release volgende maand. Het bestaat uit vier modules: Care Card, voor het bijhouden van uw zorgplannen en to-do lijsten, zoals bij het innemen van medicijnen; Symptoom and Measurement Tracker, voor de lopende het bijhouden van uw symptomen, een dashboard that Care Card gegevens om de symptomen te vergelijken, en Sluit, voor het delen van informatie over gezondheid met artsen en familieleden.

Het kader is al wint serieuze belangstelling van vooraanstaande ziekenhuizen, waaronder Beth Israel Deaconess in Boston en Texas Medical Center. Initiële toepassingen ontwikkeld beoogde ziekte van Parkinson, zwangerschap, diabetes en andere aandoeningen.

Zoals Wired en andere tech nieuws verkooppunten hebben opgemerkt, zal CareKit applicaties uit te voeren een aantal van de, zo niet de meest gevoelige persoonsgegevens denkbaar, en de druk zal zijn op Apple om de aard van de robuuste veiligheidsmaatregelen deze eisen te bieden.

CareKit gegevens die zijn opgeslagen op het apparaat worden gecodeerd, en de gebruikers zal beslissen welke apps en derden te krijgen om het te zien, zegt Apple. Toch is het vooruitzicht van miljoenen iPhone-gebruikers het genereren van enorme hoeveelheden persoonsgegevens mbt de gezondheid betekent dat Apple heeft een lange discussie over privacy en veiligheid voor de boeg – degene die de zaak FBI zou kunnen beïnvloeden, en dat al is het krijgen in een hogere versnelling, te oordelen naar de reactie op de sociale media.

Apple CEO Tim Cook beroemde een open brief aan Apple-klanten over privacy in 2014, gevolgd door een aantal gedetailleerde privacy en gegevensbescherming explainers dat het bedrijf zich inzet voor het beperken van hoe het gebruik van persoonlijke informatie van klanten ‘schreef, merkt Constellation Research VP en principal analyst Steve Wilson.

Dit is wat privacy is alles over – terughoudendheid “, zegt Wilson.” Als een bedrijf mij kent, dan moet het worden tegengehouden in wat het doet met die kennis, vooral wanneer het betrekking tot de gezondheid. Het wordt steeds duidelijker dagelijks hoeveel intieme kennis van de conditie en gezondheid apps verzamelen en synthetiseren, dat werkt aanvullende zorgverzekering inzichten uit big data. Dit is dynamiet.

Ik noem het Algorithmic Collection of Synthetic PII (persoonlijk identificeerbare informatie), “Wilson voegt eraan toe.” Als een bedrijf kan werken uit de staat van uw gezondheid door het optellen van alle fitness-signalen en andere gegevens, en zonder vragen u vragen, dan is het bedrijf is zeer verantwoordelijk voor die intieme inzichten, alsof ze je had gekregen om het invullen van een vragenlijst of instemmen met bloedonderzoek.

Apple neemt iPad Pro uit nieuwsgierigheid op ‘ja ik wil een’ met een 9,7-inch versie;? Kan Apple prod klanten om twee iPhones te kopen; iPhone SE begint bij $ 399, unlocked, Hoe kunt u uw iPhone of iPad klaar voor iOS 9.3 te krijgen, Entry -Niveau Apple Watch nu $ 299, Liam deconstrueert, hergebruikt, recycleert apparaten; CareKit: de bouw van persoonlijke gezondheid apps; Gallery: Launch dag hoogtepunten; iPad Pro 9.7-inch vs iPad Air 2: Wat is het verschil?

Toen Apple Apple Watch, Cook zei dat het zou geleidelijk aan een gebruiker te weten, net als een personal trainer zou doen, Wilson voegt hieraan toe: “Dat was griezelig op het moment, maar hij volgde door middel van met de belofte om nooit te exploiteren PII acties Alle Apple sinds. vervolgens hebben in overeenstemming met de privacy model geweest, zwaar beperken wat ze doen met persoonsgegevens. Apple heeft zich bewezen als betrouwbaar in de hoofden van veel consumenten te zijn. ”

Nu met CareKit, zal een grote vraag zijn hoe Apple zorgen voor aanhoudende terughoudendheid van de kant van haar partners, in de manier waarop zij de gegevens die vrijkomen door de Apple-platform te behandelen? “, Zegt Wilson.” Zal Apple beveel CareKit ontwikkelaars en diensten aan de dezelfde privacy normen? Misschien. Dat zou in overeenstemming zijn.

De wereld kan echt profiteren van de ontwikkelingen zoals CareKit, maar het belang van de privacy van de patiënt kan niet worden onderschat.

Ik ben erg optimistisch over eHealth “, zegt Wilson.” Ik heb gewerkt in dit gebied voor bijna 30 jaar, met inbegrip van een hoop werk in klinische proeven voor medische hulpmiddelen, en ik waardeer het potentieel van de nieuwe technologie. Slimme apparaten voor het verzamelen van de gezondheid van signalen, big data voor het analyseren en het ontdekken van diepe nieuwe inzichten, monitoring werkzaamheid van het geneesmiddel en de volksgezondheid interventies, instrumenteren meer en meer van wat we doen. Dit hoeft niet griezelig als het correct is gemaakt, waren verklaard aan de consument, en de voordelen behoren gedeeld met mensen.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

De kwaliteit van het eHealth uitkomsten berust op goede participatie, “voegt hij eraan toe.” We hebben mensen nodig die comfortabele het opgeven van hun gegevens. We willen niet dat onvolledige gegevens of bevooroordeeld datasets als gevolg van de consumenten opt-out, of erger nog, het saboteren van data. Privacy is niet moeilijk. Het vereist enkel respect, en voor bedrijven om de verleidingen van de exploitatie van de gegevens verzetten ze zijn zo gelukkig om.

Dit artikel wordt u aangeboden door Constellation Insights. Constellation Insights is een online nieuwsdienst dagelijks gepubliceerd aan de leden van de Insights gemeenschap op de betekenis en de gevolgen van ontwikkelingen te adviseren in enterprise-technologie.

Constellatie Insights is gemaakt door vooraanstaande analisten verder te gaan dan alleen het rapporteren over nieuwsberichten gedetailleerde advies te geven aan leden van de gemeenschap over hoe om te evalueren en te reageren op veranderingen in enterprise-technologie. Meer informatie over Constellation Insights.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

21 maart Apple event

CONSTELLATION INSIGHTS