30% van de NBN buiten het bereik coalitie: Conroy

Communicatie Minister Stephen Conroy heeft gezegd dat 30 procent van de National Broadband Network (NBN) zal worden gebouwd tegen de tijd dat de Coalitie heeft een kans om het te ontrafelen door het winnen van de volgende verkiezingen.

Senator Conroy zei dat netwerk bouwer NBN Co ligt op schema met de Federale regering roll-out.

De coalitie heeft, zwoer de infrastructuurproject herwerken, maar als het de verkiezing wint.

Conroy zei dat de coalitie zou hebben om een ​​aantal contracten, waaronder een satelliet-deal te eren, en ongeveer 30 procent van het NBN zal worden gebouwd in 2015.

“Als Malcolm Turnbull en Tony Abbott zijn goed om hun woorden, dan is ongeveer 30 procent van de National Broadband Network zal worden gebouwd,” vertelde hij de Tien Network op zondag (PDF).

Er is geen vraag is echter, dat de coalitie de enorme project kon saboteren als het kracht wint, volgens Conroy.

“Ze hebben gezegd dat ze zouden de kruissubsidiëring tussen de steden en de regionale en landelijke Australië eindigen,” zei Conroy.

Het zou sturen de prijs van de gemiddelde internet verbindingen via het dak voor mensen in landelijke en regionale Australië.

NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow, Telco’s ;; Telco’s, data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m

Kunnen ze fysiek stoppen met de roll-out? Dat is moeilijker omwille van de contracten.

Shadow Communications minister Malcolm Turnbull zei in zijn blog dat de Coalitie is toegewijd om de prijzen in plattelandsgebieden die gelijkwaardig zijn aan die in de steden zijn, maar verduidelijkt dat de gelijkmaker prijzen zou afkomstig zijn van een specifieke subsidie ​​voor landelijke klanten, in plaats van een kruis subsidie NBN prijzen.

Conroy ook gesproken over de overheid data-retentie voorstel, eerder deze maand, het, gestart met een onderzoek naar een aantal initiatieven, met inbegrip van de wetten waarvoor internet service providers (ISP’s) om elk stuk van de gegevens van hun klanten via hun netwerken gestuurd voor een periode te houden van twee jaar, voor het geval een overheidsinstelling moet de gegevens voor een strafrechtelijk onderzoek.

Het voorstel is gekomen onder vuur van Greens communicatie woordvoerder Scott Ludlam, die zei dat het voorstel is een “systematische uitholling van de privacy”, omdat het is gebaseerd op het idee dat alle Australiërs zijn potentiële verdachten, of “hersenloze consument drones waarvan elke transactie moeten worden geregistreerd en in kaart gebracht “. Electronic Frontiers Australia (EFA) heeft het voorstel als een “bedreiging voor de burgerlijke vrijheden en privacy” gebrandmerkt, en GetUp heeft, startte een petitie, waarin wordt opgeroepen tot procureur-generaal Nicola Roxon om “terug te trekken steun van de regering” voor het voorstel.

Toch Conroy is ervan overtuigd dat het voorstel gerechtvaardigd is, vertelt Ten dat de georganiseerde misdaad is zeer snel tot het internet genomen. Het feit dat criminelen zo goed aan te passen aan de online omgeving van invloed is op Australiërs, en het moet worden aangepakt door gewijzigde wetten, zei hij.

Als we willen dat onze wetshandhavingsinstanties om te kunnen omgaan met de georganiseerde misdaad, als we willen dat onze inlichtingendiensten om te kunnen gaan met de dreiging van het terrorisme, moeten we een aantal wijzigingen in de wetgeving hebben.

Bijgewerkt op 13:07, 23 juli 2012: toegevoegd commentaar van Malcolm Turnbull.

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Data-retentie subsidies: Telstra krijgt $ 40m, Vodafone $ 29m, Optus $ 14m, NBN $ 1m