2012: Jaar van de Ultrabook

Apple per ongeluk raakte uit een nieuwe pc categorie met de MacBook Air. Terwijl de MacBook Air te rijk voor velen in zijn oorspronkelijke generatie werd geprijsd, Apple was in staat om de prijs te krijgen tot een redelijk niveau met het huidige model. Vanaf $ 999, de MacBook Air gedwongen Intel en Windows laptop makers klauteren om te komen met een antwoord op Apple. Zo werd de categorie Ultrabook geboren.

Wat is een Ultrabook? Volgens Intel, die de term handelsmerk, de Ultrabook is een laptop die

De eerste Ultrabooks zijn begonnen met het verschijnen van boven laptop makers, met inbegrip van Lenovo, Acer, ASUS, en HP. Hoewel deze eerste modellen in staat om de door Intel vastgestelde hardware criteria zijn geweest, de “rond $ 1000” is een knelpunt geweest. Om eerlijk te zijn, modellen van de MacBook Air met fatsoenlijke configuraties te verkopen tegen prijzen die hoger zijn dan de $ 999 entry-level-configuratie.

PC laptop makers beseffen dat ze moeten iets doen om de categorie Ultrabook kickstart doen, en het is gemeld dat minstens 50 verschillende modellen zal debuut op de Consumer Electronics Show (CES) in januari. Het klinkt als de Ultrabook het grote ding op de CES in 2012, in vergelijking met netbooks en tablets in de afgelopen jaren.

Het is goed dat zo veel bedrijven zijn op zoek naar Ultrabooks te produceren, als dat de prijzen zullen naar beneden rijden. Hoewel Ultrabook makers kunnen hebben een harde tijd concurreren met Apple op dit moment, als de prijzen dalen genoeg volgend jaar die zeker zal veranderen. Intel voorspelt 40 procent van alle verkochte laptops zal Ultrabooks zijn tegen het einde van 2012.

Terwijl netbooks waren in wezen een flits in de pan, al snel het krijgen van grote verkoopcijfers en het langzaam verdwijnen net zo snel, Ultrabooks zijn hier te blijven. Netbooks ging de underpowered route naar de kosteneffectiviteit, en veel eigenaren snel moe van de hoek snijden acheive. Ultrabooks zijn vol laptops, met goede prestaties verpakt in een zeer draagbare vorm. Ondanks de mooie nieuwe marketing term, zij zijn de natuurlijke evolutie van de grotere laptops, en ze zullen rond voor een hele tijd, post-pc-tijdperk of niet.

Ultrabooks bewijzen dat Steve Jobs had gelijk met de introductie van de MacBook Air. Gezien de keuze tussen een boxy laptop en een dunne ultraportable, zullen veel van de dunne en lichte Air te kiezen. Als de prijzen blijven dalen, omdat ze meestal na verloop van tijd, zal de Ultrabook in een positie om de Air een run voor het geld te geven. Laptop makers zal worden achter de MacBook Air, net zoals tablet makers achter de iPad.

Ultrabooks zal gaan in een gebied dat Apple niet heeft betreden met de MacBook Air– geïntegreerde 3G / 4G. Als de prijzen dalen, zijn de vervoerders gaan bereid om Ultrabooks die tap bieden in hun netwerken te zijn. Deze zullen populair in het bedrijfsleven, ook. We kunnen beginnen met het zien Ultrabooks opduiken overal waar we gaan. Dat is wat de sector hoopt op, hoe dan ook.

ligt op minder dan 20 mm (0,8 inch) dik, heeft geen optische drive, maakt gebruik van een solid-state drive (SSD) voor alle opslag, maakt gebruik van een Core i5, i7 processor, weegt minder dan 1,4 kg (3,1 lbs.); opbrengst 5 – 8+ uur batterijduur; geprijsd rond de $ 1000

Als ik volgend jaar kan een Ultrabook, zoals de Lenovo U300s Ik heb onlangs beoordeeld voor minder dan $ 1000 te krijgen, kan ik zie mezelf kopen van een. Ik zou waarschijnlijk niet de enige zijn, zoals velen hebben behoefte aan een Windows-laptop, of hebben een vooroordeel tegen Apple. Volgend jaar kan heel goed het jaar van de Ultrabook zijn.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Lenovo IdeaPad U300s: Zet de ultra in Lenovo’s eerste Ultrabook (review); Acer Aspire S3 Ultrabook krijgt Intel Core i7, SDD: $ 1200, HP Folio is de Ultrabook voor enterprise, $ 900; De HP Folio Ultrabook (foto’s); Ultrabook de verkoop uit te een teleurstellende start, dankzij de hoge prijzen

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt