Graven in de RightNow Salesnet deal

Mensen hebben me vaak gevraagd of ik wist hoeveel inkomsten Salesnet maakte. RightNow’s overname van de CRM-leverancier heeft de vraag beantwoord: niet erg veel. Informatie gegeven door de CFO, naast maandag na-de-bell aankondiging blijkt dat Salesnet was nauwelijks winstgevend op de operationele kosten van ongeveer $ 1.250.000 per kwartaal. Dat betekent een jaarlijkse omzet van iets meer dan $ 5 miljoen.

Het cijfer strookt met de projectie van $ 1,5 tot 2 miljoen extra omzet RightNow dit boekjaar als gevolg van de deal, als je eenmaal toe te voegen aan de waarde van de reeds betaalde en uitgestelde opbrengsten op het moment van de overname. RightNow betaalt $ 9.000.000 in contanten te Salesnet verwerven.

De cijfers suggereren ook dat een snelle overname Salesnet uitverkoren exit route was geworden. Om een ​​winst toen de omzet nauwelijks werden die bedrijfskosten te tonen, moet Salesnet woest zijn getrimd terug investeringen in productontwikkeling. Ik kan me voorstellen dat de reserves een tekort hebben, ook. Het bedrijf vorig verhoogd financiering maart 2004, toen het een $ 10 miljoen private equity round aangekondigd. In totaal beleggers zet $ 30.000.000 in het bedrijf, dat ze teleurgesteld in de verkoopprijs is eindelijk bereikt (in het bijzonder degenen die geld in eerdere rondes zou zetten) moet verlaten.

Dit alles gezegd hebbende, de deal ziet er goed uit voor RightNow, en niet alleen vanwege de scherpe prijs. Salesnet oprichters Jonathan Tang en Rich Perkett moeten ook blij te hebben gevonden een goed tehuis voor hun onderneming. RightNow ziet er na haar personeel en heeft genomen op zowel de mede-oprichters en hun team.

Cloud; Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app; Kunstmatige Intelligentie; Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Big Data Analytics; Salesforce koopt BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context

belangrijkste kracht Salesnet was de integratie van de workflow technologie in salesforce automation (SFA). Terwijl de meeste mensen denken van on-demand SFA als weinig meer dan een browser gebaseerde contact manager, de toevoeging van workflow voegt extra structuur aan de manier waarop gebruikers omgaan met hun verkoop contacten. Als RightNow CEO Greg Gianforte (hierboven afgebeeld) uitgelegd op maandagmiddag, “Waar Salesnet onderscheidt zich in de meer complexe B2B-omgeving waar sprake is van een definitieve proces van de verkoop. Dat stelt u in staat om best practices te standaardiseren over een verkooporganisatie.” Of zoals Salesnet marketing veld zet, maken al honderd van uw verkopers zo succesvol als je top twintig.

Dit soort gestructureerde verkopen is een prima geschikt voor de kenniseconomie customer support die RightNow kern aanbod. Het verklaart ook waarom, ook al Salesnet concurreert head-to-head met Salesforce.com, is gemiddeld 65 zetels per klant in haar directe rekeningen in plaats van Salesforce.com’s 19.5, die ik vorige week in mijn posting besproken. Dat gemiddelde is veel dichter bij RightNow eigen en is een duidelijk teken dat RightNow niet van plan is om een ​​aanval op Salesforce.com in het volume kleinzakelijke markt te monteren. Zijn motieven in het maken van de overname hebben meer te maken met het stoppen van zijn rivaal inbreuk te maken op zijn eigen klantenbestand als Salesforce.com stappen tot de verkoop toenadering tot grotere ondernemingen.

Dat is niet goed maar voor het partnerkanaal dat Salesnet heeft opgebouwd bode, en welke Gianforte beschreven als ‘intrigerend’ in maandag analisten call. Dit is de kant van het bedrijfsleven Salesnet dat de grotere omvang van haar zetels geleverd (en legt uit hoe in januari kon het 40.000 abonnees beweren vergeleken met Salesforce.com’s 440.000 – bijna een tiende – en toch nauwelijks het genereren van one-zeventigste van Salesforce.com’s inkomsten. By the way, het verklaart ook het verschil tussen de “4.000 tot 5.000” klanten Salesnet beweerde vervolgens vergeleken met de “enkele honderden” Gianforte sprak verwerven op maandag). Tenzij Tang en Perkett een manier van Gianforte snel overtuigen dat het kanaal werkelijke waarde zal toevoegen aan propositie en winstgevendheid RightNow kunnen vinden dan vermoed ik dat het niet gaat om een ​​focus te blijven.

Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app

Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding

Salesforce kopen BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context