Europa zal niet accepteren ‘three strikes in Acta-verdrag

De Europese Commissie heeft toegezegd om ervoor te zorgen dat de Acta wereldwijde verdrag zal niet landen te dwingen om mensen te verbreken voor het onrechtmatig downloaden van auteursrechtelijk beschermde muziek, films en ander materiaal.

De zekerheid van het kantoor van de commissaris voor Handel, Karel De Gucht (foto), is de sterkste verklaring over Acta (de Anti-Counterfeiting Trade Agreement) van de nieuwe Commissie te ontstaan ​​sinds haar aantreden eerder in februari.

“We zijn niet ondersteunen en zal niet accepteren dat een eventuele ACTA-overeenkomst schept een verplichting om mensen los te koppelen van het internet vanwege illegale downloads,” John Clancy, woordvoerder van De Gucht, vertelde de website Verenigd Koninkrijk op donderdag.

De ‘drie strike-regel of graduated response systemen zijn niet verplicht in Europa. Verschillende EU-landen hebben verschillende benaderingen, en we willen deze flexibiliteit te houden.

De ACTA-onderhandelingen, die hebben plaatsgevonden sinds 2007, streven naar een nieuw intellectueel eigendom handhavingsstelsel wereldwijde dat voortbouwt op de Overeenkomst inzake de handelsaspecten van de intellectuele eigendom (TRIP’s) 1994 te creëren. Een groot deel van Acta wordt in beslag genomen door merkbescherming en nagemaakte goederen, maar de ontwerptekst heeft ook een hoofdstuk over online auteursrechtelijke bescherming, volgens gepubliceerde samenvattingen.

Alle betrokken landen hebben afgesproken om ontwerpteksten geheim te houden tot de definitieve verdrag is overeengekomen. In deze geheimzinnige omstandigheden, veel mensen hebben de vrees geuit dat de Acta ondertekenende landen zal dwingen om de breedbandverbindingen van individuen die het downloaden van auteursrechtelijk beschermde muziek, films en software te snijden.

Deze angsten zijn opgestookt door gelekte onderhandelingen documenten, met name een oktober 2009 EU commentaar op een Amerikaanse voorstel. Het commentaar aangegeven dat de VS wilde een rekening-beëindiging systeem in de plaats te zetten, met de “civiele middelen, maar ook strafrechtelijke sancties” voor schending van het auteursrecht.

“De Europese Commissie stelt dat een strafzaak moet worden voor inbreuken op een groot, commercieel schaal,” Clancy zei op donderdag.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

[Acta] is nooit over het nastreven van inbreuken door een persoon die een paar illegaal gekopieerde nummers heeft op hun muziekspeler. Sinds enkele jaren is het debat over wat ‘commerciële schaal’. EU-wetgeving is het aan elk land om te bepalen wat een commerciële schaal is en deze flexibiliteit moet in Acta worden gehouden.

Clancy ook aan de orde bezorgdheid op maandag door de EU privacy opperhoofd, Peter Hustinx. Hustinx klaagde in een officieel advies dat hij niet op de inhoud van de Acta had geraadpleegd. Hij sprak ook de vrees dat de bescherming van persoonsgegevens en de persoonlijke levenssfeer waarborgen waren niet in het verdrag wordt gebouwd in een vroeg stadium, en riep op tot een openbaar debat over het verdrag.

Als we zeggen dat elke toekomstige Acta overeenkomst bestaande Europese en nationale wetgeving in acht moeten nemen, bedoelen we precies dat, “Clancy zei op donderdag.” Er zal geen verwatering van de mogelijkheden om onze burgers bestaande rechten en bescherming.

Geruchten beweren dat Acta burgerlijke vrijheden en gegevensbescherming zouden negeren – we zijn niet bereid of in staat zijn om dat te doen. De EU heeft al zeer strenge wetten die de burgerlijke vrijheden van individuen en de bescherming van persoonsgegevens te verdedigen – ze moeten worden gerespecteerd, ze kunnen niet worden genegeerd of genegeerd door dit internationale verdrag.

De Gucht en de andere nieuwe commissarissen aantreden begin februari. Hij heeft niet publiekelijk afgewogen in de kwestie van Acta sinds zijn hoorzitting op 12 januari, waar hij stelde dat het verdrag betrekking had op “georganiseerde namaak, in de meeste gevallen door de georganiseerde misdaad” en benadrukte dat “het idee is zeker niet aan de beperking vrijheid van meningsuiting via het internet “.

Ik zal houden aan het telecompakket in relatie tot Acta; Acta mag niet worden ontworpen om iets van een sleutel tot het internet te sluiten, “zei De Gucht op het moment.

De nieuwe commissaris voor de digitale agenda voor Europa, Neelie Kroes, sprak ook over Acta bij haar hoorzitting. Ze zei dat ze had de kwestie met De Gucht besproken, eraan toevoegend dat de Commissie andere onderhandelende landen aan “garantie, nummer één, hetzelfde niveau van bescherming van de intellectuele-eigendomsrechten die de EU momenteel geldt met alle gevolg garanties van [Europese vereist wet]”.

De Commissie is in lijn met het huidige niveau van harmonisatie van [intellectuele eigendomsrechten] handhaving en er zal geen harmonisatie via de achterdeur “, zei Kroes op het moment.” Wij houden ons aan de lijn, ze hebben om te verhuizen naar onze kant , en dat is het.

Landen die betrokken zijn bij de ACTA-onderhandelingen onder meer de VS, de EU, Zwitserland, Japan, Australië, Canada, Jordanië, Mexico, Marokko, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Singapore en de Verenigde Arabische Emiraten. Het verdrag wordt verwacht tegen het einde van 2010 worden afgerond.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen