Europa aanvaardt IBM antitrust concessie; Drops onderzoek

Europese regelgevers zijn het beëindigen van een antitrust-onderzoek naar IBM, na concessies van de rekenkracht reus werden aanvaard.

De Europese Commissie heeft vanochtend een verklaring uitgegeven, waarin staat dat het was “blij” het zou een “snelle oplossing met IBM” met betrekking tot haar bezorgdheid over de anti-competitief gedrag te vinden.

Terwijl de Europese toezichthouder was scherp om te benadrukken dat het eerder had gedacht IBM misbruik maakte van haar machtspositie, het bedrijf te komen met een aantal toezeggingen zou houden aan, waarmee een eind kwam geen verdere actie of een formele uitspraak.

IBM is nog niet bewezen dat het Europese recht te hebben gebroken. Maar de Commissie duidelijk gemaakt dat, indien de toezeggingen die eindigde dit onderzoek worden doorbroken, dan zou worden gevonden inbreuk op de wet “, zonder dat een schending van de mededingingsregels te bewijzen”.

Bedrijven die de Europese antitrust-en anti-concurrentie wetten aan hun laars lappen kunnen boetes tot 10 procent van hun wereldwijde jaaromzet.

Medio 2010 heeft de Europese Commissie begon het onderzoek naar de vraag of IBM haar dominantie van de mainframe onderhoudsmarkt misbruikte. Beschuldigingen werden gemaakt dat de computer reus “bemoeilijkt de toegang tot” onderhoud providers om kritische onderdelen, waardoor deze kleinere bedrijven in het nadeel.

In september heeft de Commissie vastgesteld dat IBM was bereid om te voldoen aan de eisen van de toezichthouder.

Het resultaat van vandaag blijkt echter dat toezeggingen van IBM om zijn beleid te veranderen en open te stellen voor externe leveranciers zijn nu juridisch bindend, wat resulteert in het einde van het onderzoek.

EU lanceert antitrust sonde tegen IBM, IBM op antitrust defensie in Europa; Europa mededingingsautoriteiten onderzoeken patentclaims van Samsung tegen Apple; Ed Bott: Met Windows 8, Microsoft kan niet voorbij antitrustkwesties vergeten, Between the Lines: HP roept de Europese antitrust toezichthouders Oracle te onderzoeken; Microsoft antitrust klacht versus Google in de EU; London Calling: Europese antitrust toezichthouders: Global patent strijd zou kunnen worden ‘gebruikt als instrument voor het misbruik “, Europa begint antitrust zaak tegen Apple, e-uitgevers van boeken

Dit is het tweede geval is dat de Commissie dit jaar, waar IBM betrokken is geweest is afgelopen.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond