EMC verbetert de veiligheid, energie-efficiëntie

In lijn met de populaire groene sentimenten, heeft EMC de release van een nieuwe versie van zijn vlaggenschip product, Symmetrix, met belangrijke verbeteringen aan de energie-efficiëntie bekend gemaakt.

De DMX-4 familie steunt 750GB SATA II of 4GB / s Fibre Channel-schijven, die EMC vorderingen maakt het Symmetrix product tot 70 procent energiezuiniger dan vergelijkbare IBM, Hewlett-Packard, NetApp en Sun platforms.

EMC is ook gericht de naleving van de privacy en beveiliging regelgeving met de DMX-4, waarin RSA EnVision technologie, waardoor audit logs van administrator activiteiten worden gehouden.

Het assortiment zal beschikbaar zijn in augustus 2007. In 2008, EMC is van plan om thin provisioning-mogelijkheden vrij te geven aan het platform.

President van EMC Australië en Nieuw-Zeeland, David Webster zei de Symmetrix platform biedt verbeteringen aan business continuity mogelijkheden organisaties via Symmetrix software is ontworpen om lange afstand data replicatie mogelijk te maken.

“Voorheen was de afstand beperkt, maar nu kun je synchroon data repliceren bijna van Sydney naar Melbourne,” zei hij.

EMC kondigde ook verbeteringen aan de inhoud-adresseerbare storage (CAS) archivering platform, Centera samen met de mid-range CLARiiON networked storage platformen.

Genaamd Centera Generation 4 LP ( “low power”), de knooppunten ondersteunen 750 GB SATA harde schijven en bieden 50 procent meer opslagcapaciteit. EMC beweert dat de nieuwe schijven en ontwerp zorgen voor een 67 procent reductie in het energieverbruik per terabyte.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

EMC heeft zijn MD5-hash-algoritme in de nieuwe Centera opgenomen ondanks de wijdverbreide kritiek op de technologie om te worden gebrekkig. Het hash-algoritme wordt gebruikt om de integriteit en authenticiteit van gearchiveerde documenten zoals e-mails, bedrijfsgegevens en medische röntgenbeelden waarborgen.

In mei van dit jaar, EMC ontkende geruchten dat het zou worden vrijgeven van een “Centera 2” om klachten met een hash-algoritme aan te pakken. EMC zegt dat wijzigingen in Centera architectuur “evolutionair dan revolutionair ‘zou zijn. IT heeft gemaakt van de MD5-hash-algoritme sinds de eerste release van Centera in 2001.

Ondertussen EMC heeft nieuwe beveiligingsfuncties en toegevoegde ondersteuning voor Fibre Channel en iSCSI-connectiviteit toegevoegd aan de CLARiiON-platform.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip