EMC Q2 solide, ups vooruitzichten

Opslag gigantische EMC geleverd sterk tweede kwartaal resultaten die in lijn met de verwachtingen waren. Het bedrijf profiteerde van een opleving in de opslag omzet, groei bij VMware en haar Pivotal big data-eenheid.

Het bedrijf meldde tweede kwartaal de winst van $ 589.000.000, of 28 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 5900000000, een stijging van 5 procent ten opzichte van een jaar geleden. Non-GAAP bedroeg de winst 43 dollarcent per aandeel en in lijn met de verwachtingen.

Beleggers zei te willen EMC om spin-off VMware

EMC vernieuwt lineup met nieuwe storage arrays, systemen

VMware tops Q2 verwachtingen, terwijl beleggers duwen voor de split van EMC

EMC zei ook dat het zal haar aandeleninkoopprogramma plannen te stimuleren. Het bedrijf is het afweren van een activistische aandeelhouder die wil EMC opgebroken.

In een verklaring, EMC CEO Joe Tucci zei dat het bedrijf is de landing nieuwe klanten en profiteren van de toegenomen bestedingen van bestaande.

Wat betreft de vooruitzichten, EMC verwachte 2014 een omzet van $ 24570000000 met een winst van $ 1,30 per aandeel en non-GAAP winst van $ 1,91 per aandeel. Dat vooruitzicht was een beetje beter dan verwacht.

informatie-infrastructuur divisie EMC zag tweede kwartaal de omzet winst 1 procent ten opzichte van een jaar geleden tot $ 3980000000. De omzet werd naar beneden getrokken door de high-end systemen. EMC zei wel haar XtremIO all-flash storage array is op een $ 300 miljoen jaarlijkse run rate;. Pivotal tweede kwartaal de omzet steeg met 29 procent ten opzichte van een jaar geleden tot $ 54.000.000;. VMware, die gisteravond gemeld, zag de omzet sprong 17 procent. , de Verenigde Staten de omzet steeg met 3 procent ten opzichte van een jaar geleden met het EMEA een stijging van 12 procent en Latijns-Amerika groeit in een 14 procent clip.

Door de nummers

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip