BT onderzoekers beweren gigabit breedbandsnelheden behulp G.fast via koperdraden

BT onderzoekers beweren dat ze kunnen ultrasnelle breedband leveren tegen maximaal een gigabit per seconde met behulp van G.fast technologie die nu veldproeven ondergaat bij het bedrijf Adastral Park onderzoekscentrum in Ipswich. Glasvezelkabels leveren breedbandverbindingen om langs de weg kabinetten (FTTC), net als bij de huidige BT Infinity service. Met G.fast wordt de vezel verlengd wat BT noemt “fiber to the distributiepunt (FTTdp)”. Dit kan, bijvoorbeeld, een telefoon paal of andere aansluitdoos.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Breedband snelheid daalt snel af met de afstand. Het idee van de FTTdp is om glasvezel in de buurt van huizen en bedrijven uit te breiden, het uitsnijden van een ander stuk van koperdraad. Uiteindelijk, natuurlijk, zou het beter zijn om glasvezel tot het terrein (FTTP), maar dat gaat om dure en tijdrovende techniek werken, het opgraven van wegen en trottoirs.

BT’s aankondiging zei: “Tijdens de G.fast onderzoeken werden stroomafwaarts snelheden van rond de 800 Mbps bereikt over een 19m lengte van koper, in combinatie met upstream snelheden van meer dan 200Mbps Indrukwekkende snelheden van rond de 700/200 Mbps werden ook bereikt over langere lijnen van 66m. een afstand die omvat ongeveer 80 procent van typische verbindingen. ”

Deze snelheden gaan dan Infinity, die doorgaans levert 40Mbps naar 80 Mbps voor gebruikers in de buurt van-vezel enabled kasten. Bedrijven die dedicated lijnen kopen kan snelheden halen tot 10Gbps.

BT Infinity maakt gebruik van VDSL-routers tot breedband te bevrijden van de berm kabinet om het terrein, en een groeiend aantal routers ondersteunen nu zowel ADSL2 en VDSL / VDSL2. Het is niet duidelijk hoe G.fast zou worden ingevoerd, maar het zal een aanbod van G.fast routers (aka modems) aan de slag moeten.

G.fast nog in ontwikkeling als ITU standaard (tocht ITU-T G.9700 en G.9701), en wordt gezien als een ontwikkeling van VDSL2, plaats komen voor. G.fast werkt alleen tot ongeveer 250 meter, zodat VDSL2 zal nog steeds vereist voor langere afstanden.

BT denkt G.fast apparatuur in de handel verkrijgbaar zou kunnen zijn tegen het einde van 2015. Zelfs als BT beslist om verder te gaan met de uitvoering ervan, kan het een aantal jaren duren voordat u de kans om in te schrijven te krijgen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’