BT-EE deal krijgt ga je gang – dus wat de toekomst voor de Britse breedband?

Sommigen geloven BT moeten worden gedwongen om zijn greep los op de Britse markt.

BT en telecom

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Afgelopen februari BT kondigde plannen aan om zijn concurrent EE kopen voor £ 12,5 miljard euro: vorige week de overname werd goedgekeurd door de Competition and Markets Authority (CMA).

De CMA zei dat de fusie niet zou leiden tot een aanzienlijke vermindering van de concurrentie in een markt in het Verenigd Koninkrijk, waaronder retail mobiel, groothandel mobiel, mobiele backhaul, wholesale breedbandtoegang en retail breedbanddiensten.

BT onderzoekers hebben gelopen veldproeven met behulp van de ITU ontwerp G.fast standaard, en hebben al downloadsnelheden van 800 Mbps bereikt over korte afstanden. Het gaat zeker goed verder dan BT Infinity …

De beslissing van de CMA effent de weg voor BT om de overname van EE te voltooien in de komende weken, maar dat is niet helemaal het einde van het verhaal.

Wholesale-breedbanddiensten in het Verenigd Koninkrijk worden grotendeels geleverd door BT, dankzij de 2003 strategische herziening van breedbanddiensten in het Verenigd Koninkrijk Ofcom. Op dat moment werd besloten dat in het belang van de consument, moeten de verschillende elementen van de bestaande BT breedband diensten worden gecombineerd tot één eenheid genaamd BT Openreach, dat een wholesale dienst aan andere bedrijven zou bieden (sommige providers hebben ook hun eigen glasvezelnetwerken ook).

De toezichthouder Ofcom is momenteel op zoek naar vier opties voor breedband in het Verenigd Koninkrijk. De opties variëren van het verlaten van Openreach in de handen van BT tot dwingen BT om het te verkopen.

We zullen de resultaten van de Ofcom herziening tot het einde van februari niet weten, maar een woordvoerder van BT heeft wijzen erop dat “het Verenigd Koninkrijk leidt de grote Europese collega’s in termen van supersnel breedband dekking, oppakkern en de concurrentie, terwijl de prijzen zijn ook onder de laagste in Europa “.

Toch, sommige (zijn rivalen bijvoorbeeld) zijn van mening dat BT zou kunnen worden gedwongen om zijn betrokkenheid te geven in de groothandel breedband bepaling in het Verenigd Koninkrijk en laat het aan anderen. Het probleem met dat is, uiteraard, uit te werken hoe je al die infrastructuur beheren: miljoenen regels, vele duizenden uitwisselingen, miljoenen switches en routers. Die kwestie, samen met de enorme complexiteit ervan (zoals iedereen die de binnenkant van een uitwisseling zal getuigen heeft gezien) kan heel goed zet mensen af.

Ovum-analist Matthew Howlett vertelde The Telegraph zo’n extreme reactie kunnen nieuwe installaties en reparaties uit te stellen om fouten.

Een aparte Openreach zou verstoring veroorzaken voor een goede paar jaar, “zei hij.” Full structurele scheiding kon chaos voor de klantenservice veroorzaken.

BT £ 12,5 miljard euro overname van EE krijgt voorlopig groen licht van regulator

BT klikt up EE voor £ 12,5 miljard euro

Telco’s bekritiseren het vermogen NBN’s om onderscheid te maken voor techniek trials

M1 en Huawei bereiken 1Gbps 4G mobiele snelheden in Singapore

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’