Bharti Airtel, Vodafone India verhogen 2G datasnelheden om de marges te verbeteren

Bharti Airtel en Vodafone India hebben beide gestegen 2G datasnelheden in een poging om de kosten te dekken en het verbeteren van de winstmarges, en zijn rivalen Vodafone en Idea Cellular wordt verwacht om hetzelfde te doen.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Volgens The Economic Times op woensdag, heeft de grootste telco van India is het kappen van freebies aan haar klanten, en verhoogde de prijs van zijn 2G-1 GB data-abonnement met 25 procent. Klanten van Airtel zal nu moeten INR 125 (US $ 2,27) te betalen voor 1GB aan data, die INR 100 (US $ 1,82) was geweest voor de prijsstijging.

Bharti Airtel zei dat de laatste herziening, onder voorbehoud van “rate elasticiteit, vraag van de klant en het ondersteunen van de kosten structuren”, echode zijn CEO van India en Zuid-Azië, de afgelopen beweren zowel de prijs van stem- en niet-spraakdiensten Sanjay Kapoor’s moet toenemen voor de telecom industrie duurzaam zijn, investeren in toekomstige technologieën en het genereren van rendement voor haar aandeelhouders.

“De huidige tarieven niet eens dekken marginale kosten voor de meeste exploitanten. Dus vanuit een economisch perspectief, hebben we nodig om de prijzen te verhogen? Het antwoord is ja,” Kapoor had eerder gezegd.

Wanneer zij door Indiase nieuwssite, heeft Airtel niet reageren als ze ook gesprekstarieven en high-end data prijzen (3G) in de komende weken zou verhogen vooruit. De huidige stijging van de 2G-datasnelheden is beperkt tot alleen de 1GB data-abonnement, dat is de duurste onder de zes 2G-gegevens plannen die het biedt.

Vodafone Ook heeft soortgelijke veranderingen in zijn maandelijkse plannen en verlaagde datalimieten beschikbaar onder verschillende prepaid plannen gemaakt, een afzonderlijk verslag in The Times of India, merkte. Het INR 95 (US $ 1,73) was gestegen tot INR 124 (US $ 2,26), terwijl de plannen die 250 MB en 150 MB van het gebruik van gegevens mogelijk te maken zijn teruggebracht tot 150 MB en 100 MB, respectievelijk.

Een woordvoerder van Airtel’s rivaal Vodafone zei: “We zijn ons bewust van sommige van onze concurrenten het verhogen van de tarieven voor de 2G-gegevens onlangs. We zien dit als een bemoedigende stap voor de industrie en dienovereenkomstig nemen van corrigerende maatregelen aan onze kant.” Echter, de details van deze maatregelen zijn niet bekendgemaakt.

Idea Cellular antwoordde niet op antwoorden van de Economic Times ‘. Echter, leidinggevenden in de branche op de hoogte van bewegingen van het bedrijf, zei dat het van plan was om haar 2G-datasnelheden volgende Airtel’s move te verhogen, in het verslag vermeld.

Dit is de laatste in maatregelen Airtel’s om kosten te besparen. In oktober vorig jaar werd Airtel verluidt piekeren; samenvoegen haar binnenlandse en verliesgevende Afrika bedrijfsvoering in één bedrijfsonderdeel; het kader van een wereldwijde CEO door het midden van dit jaar, de meest ingrijpende herstructurering oefening om zakelijke synergie combineren verschillende regio’s.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow