Bedrijven links in het donker dan Olympische breedband crunch

Met de Olympische Spelen in Londen minder dan drie maanden weg, bedrijven zijn nog steeds niet in het openbaar te horen of er verstoring van breedbanddiensten die van invloed kunnen medewerkers werken op afstand tijdens het evenement zal zijn.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De officiële advies van London Organising Committee van de Olympische Spelen (LOCOG) naar Londen bedrijven is dat ze moeten worden voorbereid op mogelijke beperkingen op connectiviteit.

Internet-diensten kunnen tijdens de Spelen of in zeer ernstige gevallen kunnen er drop-outs als gevolg van een toename van het aantal mensen toegang tot Internet langzamer, “LOCOG zei in het document (PDF).” Daarnaast kunnen ISP’s de gegevens caps tijdens introduceren piekuren te proberen en te verspreiden het laden en geven een meer gelijke service aan hun hele klantenbestand. Echter, dit is nog niet bevestigd door deze ISP’s, en we hopen meer informatie dichter bij Spelen tijd te hebben.

Maar met de Olympische Spelen minder dan 100 dagen weg, geen ISP, officiële instantie of overheidsorganisatie heeft aangekondigd of bedrijven gemakkelijk over het vooruitzicht van een beperkte breedbandconnectiviteit kan rusten. Die benaderd door de website zei dat ze verantwoordelijk zijn voor het communiceren van deze aan het bedrijfsleven waren niet.

LOCOG is vastbesloten samen te werken met de overheid en andere belanghebbenden om bedrijven te helpen voor te bereiden op de Spelen, “de organisatie vertelde de website Verenigd Koninkrijk op donderdag.” LOCOG heeft geen inbreng in gegevens caps of ISP plannen.

Daarnaast is het Cabinet Office en het ministerie van Cultuur, Media en Sport (DCMS) zowel vertelde de website van Groot-Brittannië dat de verantwoordelijkheid niet bij hen blijft liggen. Toezichthouder Ofcom zei ook dat een dergelijke verstoring niet onder haar bevoegdheid valt.

Als onderdeel van de Olympische planning, worden bedrijven aangespoord om medewerkers om vanuit huis, waar mogelijk, te werken om congestie op het openbaar vervoer te voorkomen. Dit houdt in bedrijven zullen moeten goed weten op voorhand van de Olympische Spelen, wat het effect op de breedbanddiensten zal zijn om te plannen rond het, zowel voor in-office medewerkers en mensen die werken vanuit huis.

Zo is er een heleboel van de communicatie rond het openbaar vervoer in de hoofdstad geweest tijdens de Spelen, met Transport for London (TfL), die verantwoordelijk is voor de mensen van de te verwachten congestie te vertellen op de wegen, metro en bus netwerk. Toch heeft de zelfde toezicht niet gegeven aan een bedrijf of overheidsinstelling met betrekking tot breedband aanbieden, in plaats daarvan bedrijven worden overgelaten aan het uit te werken op hun eigen.

Bijvoorbeeld, de London Business Network – een organisatie opgericht in 2006 om ervoor te zorgen bedrijven van de stad profiteren van het hosten van de Olympische Spelen – zei dat het niet over de middelen om iets anders dan directe bedrijven die betrokken advies LOCOG zijn doen en vervolgens contact op te nemen hun individuele ISP’s.

De beroepsorganisatie voor aanbieders van breedband, de Internet Service Providers Association (ISPA), bevestigde dat sommige ISP’s kunnen hun toevlucht nemen tot verkeersmanagement aan de vraag tijdens het evenement van deze zomer te behandelen.

ISPA-leden zijn druk bezig te investeren al in hun netwerken voorafgaand aan de Olympische Spelen en zijn ervan overtuigd dat het netwerk, over het geheel genomen, in staat zal zijn het hoofd te bieden, ook al is er het potentieel voor een enorme hit op de infrastructuur als gevolg van de ongekende hoeveelheid content beschikbaar zijn en apparaten om hem te bekijken op “, aldus een woordvoerder van ISPA.

“Service providers zullen naar verwachting geen gebruik data cap, maar kan gebruik maken van technologie om het netwerk te beheren tijdens de spitsuren om de toegang te verhinderen stalling volledig,” voegde hij eraan toe.

Sommige ISP’s zei dat ze met zakelijke klanten over de vraag naar diensten tijdens de Olympische Spelen geraadpleegd en zijn in het proces van het zetten van extra capaciteit op zijn plaats. In het algemeen, zij niet gedeeld specifieke details van wat hun klanten kunnen verwachten, en niemand erkennen dat dit een probleem zijn.

De kwestie van de verstoring is waarschijnlijk meer van toepassing op residentiële breedbanddiensten, die waarschijnlijk door de thuiswerkers onder extra druk te worden gezet zijn. Sommige ISP merkte op dat connectiviteit voor bedrijven komt meestal ondersteund door de service-level agreements (SLA’s) en dat de gegevens caps zijn niet geschikt voor enterprise-level services.

We hebben een aantal van de kwaliteit van de dienstverlening mechanismen over het Easynet kernnetwerk om ervoor te zorgen dat de verschillende soorten diensten – real-time, VPN data, internet – krijgen de juiste toewijzing van de bandbreedte in het onwaarschijnlijke geval dat congestie optreedt. Dit zorgt ervoor dat bedrijfskritische diensten blijven functioneren als normaal in de hele Olympische Spelen “, een Easynet woordvoerster zei in een verklaring.” We zijn niet een ISP, zodat gegevens caps zijn niet van toepassing voor onze klanten.

Hoe meer consumentgerichte ISP’s lijken een scala van verschillende benaderingen en plannen in de plaats hebben, maar geen van hen specifiek gezegd hoe zij klanten van enig effect zou informeren over hun dienst, of zelfs als enige wordt voorspeld.

Virgin Media zei dat terwijl er geen effect op connectiviteit in de periode zal zijn, extreem hoge vraag naar diensten zou kunnen leiden tot lichte vertragingen bij het laden van webpagina’s. Hij erkende het niet expliciet aangekondigd naar Londen bewoners en bedrijven dat het zal worden het verlenen van service als normaal. Echter, het zei dat het zal nu de beste manier om klanten van zijn Olympische plannen te zijner tijd, met inbegrip van het gebruik van meerdere social media kanalen te vertellen.

Orange, Virgin Media en O2 zei dat ze niet van plan om extra maatregelen, zoals smoren of het gebruik caps in te voeren, tijdens de Spelen. “We kunnen bevestigen dat we zullen niet de invoering van de gegevens caps of wijzigingen in onze bestaande dienstverlening en zal voldoende capaciteit om te gaan met extra vraag hebben,” Oranje vertelde de website van Groot-Brittannië.

Ook BT zei dat het hoger dan normaal de vraag op zijn netwerk voorspeld, maar zei dat het heeft gewerkt om de capaciteit om dit te voldoen te verhogen. Zij voegde daaraan toe dat het niet voorzien hoeven geen extra controlemaatregelen.

Het is moeilijk om precies te voorspellen hoe hoog of wanneer de vraag pieken zou kunnen zijn, omdat dit afhankelijk van een aantal factoren, waaronder hoe goed Team GB presteert “, aldus een BT woordvoerster.” We hebben geen wijzigingen in onze dienstverlening op dit moment te anticiperen . Toch moet een dergelijke situatie zich voordoen, zullen we de klanten op de hoogte via onze gebruikelijke kanalen.

TalkTalk zou niet worden getrokken over de vraag of haar klanten zou worden onderworpen aan extra traffic control maatregelen. “We hebben nauw samengewerkt met onze belangrijkste leveranciers van derden, waaronder BT Openreach, om hun plannen om de impact te begrijpen en proberen voor te bereiden op alle eventualiteiten,” zei een woordvoerder van TalkTalk.

Andere ISP’s, met inbegrip van Zen en Demon, reageerde niet op een verzoek om informatie.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’