Avaya Nortel kopen kan problemen veroorzaken voor Cisco

Avaya US $ 475.000.000 bod voor Nortel Enterprise Solutions bedrijf kan spellen problemen voor Cisco in Australië enterprise telefoniemarkt, volgens een industrie-analist, maar het zou ook goed nieuws voor de klanten.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Ze zou een zeer geloofwaardige uitdager van Cisco zijn, “Telsyte telco analist Gary Tsang vertelde de website.com.au vandaag Hij schatte gezamenlijke marktaandeel van de bedrijven zou dicht tot en met 30 procent in Australië in 2010:.” Als ze kunnen houden hun huidige omzetniveau moeten zij de marktleider te worden in 2010.

De geplande overname van de Nortel-divisie is gekomen in een tijd van grote veranderingen voor Avaya, die onlangs haar nieuwe directeur, Rob Wells, een voormalig executive van Business Objects benoemd. Avaya onlangs ook gedumpt haar directe verkoop model, een terugkeer naar een zuiver channel model, zei Tsang.

Het bedrijf deze week bekend dat het 6000 IP-toestellen zou leveren aan Macquarie University via een deal gewonnen door een van haar twee belangrijke distributiepartners, NSC. Nortel was eerder gecontracteerd voor netwerk refresh van de universiteit.

Mocht de deal doorgaan, Avaya waarschijnlijk betere onderhandelingspositie termen met de grote telco’s te bereiken, aldus Tsang.

Optus ‘integratie arm, Alphawest, heeft momenteel een distributie deal met Nortel en Cisco. Telstra, ondertussen, heeft Polycom gemarkeerd als preferred IP leverancier handset, terwijl op de unified communications voor haar preferred suppliers zijn Cisco en Microsoft.

“De markt is zeer gefragmenteerd en het brengen van Nortel en Avaya samen goed zal zijn voor de Australische markt in termen van uitdagende Cisco,” zei Tsang.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow