Australië passeert Net censuur bill

Het passeren van de wetgeving stelt Australië in dezelfde competitie als landen als Saoedi-Arabië en Singapore die ook wetten om het internet te censureren zijn gepasseerd.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Op grond van het reglement, zal de Australian Broadcasting Autoriteit bevoegd zijn om ISP’s te gelasten beledigend of illegaal materiaal te nemen van hun sites. ISP’s die niet aan instructies van de ABA volgen kunnen worden geconfronteerd met een boete van maximaal $ 27.500 per dag.

Noodzaak om codes te stellen; De ABA zal ook verantwoordelijk zijn voor de contacten met de industrie over de ontwikkeling van de industrie gedragscodes om ervoor te zorgen dat de beledigend of illegaal materiaal is niet toegankelijk voor internetgebruikers. Verwacht wordt dat dit een soort inhoudsfiltering regime inhouden.

Hoewel de nieuwe wet nu door het parlement kan zijn gepasseerd, exacte details van de werking van het wetsvoorstel moet nog worden uitgewerkt, Senator Alston vertelde de website van Australië vandaag. De minister zei dat de fijne details tot aan de ABA en de industrie, die codes om te gaan met aanstootgevend materiaal zou ontwikkelen zou worden gelaten.

Het wetsvoorstel pleit voor een gedragscode die zal worden ontwikkeld door de industrie, iets dat velen in de industrie waren al aan het proberen samen te stellen, deze wetgeving alleen geeft hen de impuls om het te zetten in daden “, aldus Alston.

Alston opgemerkt dat er bepalingen opgenomen in het wetsvoorstel om ervoor te zorgen waren dat het wetsvoorstel zou niet onnodig last van de industrie en dat hij geloofde dat het zou niet de ontwikkeling van e-commerce te bewerkstelligen in dit land.

We hebben geen reden om te geloven dat het wetsvoorstel voor de ontwikkeling van e-commerce zal effect in dit land, “zei hij. ‘Er zijn bepalingen in het wetsvoorstel om ervoor te zorgen dat alle maatregelen die in dienst zijn er een evenwicht tussen wat technisch haalbaar is en de kosten van deze maatregelen.

Roept op tot aftreden, terwijl de minister kan zeker zijn van de waarde van de wetgeving, die niet critici weerhield waarin wordt opgeroepen tot zijn ontslag vandaag. Online vrijheden groep burgerlijk, Electronic Frontiers Australia zei dat de senator moet aftreden van de IT-portfolio.

Hij is slecht uitgerust om een ​​leidende rol in het tijdperk van de informatie-economie te verstrekken, omdat hij zich vanaf het allereerste industrie waarop dat de economie moet worden opgebouwd heeft vervreemd, “EFA directeur Darce Cassidy gezegd.” Het digitale tijdperk vraagt ​​om een ​​minister een begrip van de portefeuille en een oog voor de toekomst, niet een man die niet het verschil tussen internet en televisie kan vertellen.

Cassidy zei dat de rekening was politiek gemotiveerd en geen rekening houden met een van de protesten die door de industrie.

Dit wetsvoorstel is niet meer dan een goedkope politieke stunt. Senator Alston heeft laten zien dat hij niet geschikt is om de IT-portefeuille te houden. Hij heeft genegeerd gemeenschap bezorgdheid over de vrijheid van meningsuiting en privacy, ontslagen advies van zijn eigen afdeling, de CSIRO en deskundigen uit het bedrijfsleven, en niet heeft voldaan aan de aard van het internet te begrijpen.

Sinds het wetsvoorstel voor het eerst dit jaar werd gemarkeerd maart, is er sprake van aanzienlijke debat in de Australische Internet industrie. Organisaties zoals het Internet Industry Association, De Australische Computer Society, Connect.com.au en de Australische Internet Society hebben allemaal hun bezorgdheid geuit over de wijzigingen.

Vorige maand heeft de EFA organiseerde een reeks van goed bezocht protest rally’s in het hele land, terwijl andere protestacties online worden voortgezet. Lokale programma’s ter 2600.org.au een gids die internetgebruikers adviseert hoe om online censuur te omzeilen heeft ontwikkeld, terwijl electronic arts ter SystemX onlangs zijn homepage vervangen door een reeks beelden worden ontworpen om de wetten uit te dagen.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard